پنج شنبه سیزدهم مهر ماه نود و شش در کیهان امروز می خوانیم
کیهان:
?
#عناوين
پنج شنبه سیزدهم مهر ماه نود و شش
در کیهان امروز می خوانیم:
✏یادداشت روز
محاسبات یک دیوانه!-محمد صرفی
http://kayhan.ir/fa/news/115628
?اخبار ویژه
رمضانزاده: فراکسیون امید هرکدام یک اعلیحضرت هستند!
بازتاب گسترده اعتراف اسرائیل به شکست در جنگ سوریه
شرط راستیآزمایی ادعای موسویخوئینیها درباره آمریکا
بنیاد مسکن: طرح مسکن اجتماعی مطلقا به اجرا درنیامده است
http://kayhan.ir/fa/news/115629
?تیتر یک
رهبر انقلاب در دیدار اردوغان تاکید فرمودند:
همه پرسی در کردستان عراق خیانت به منطقه و تهدید آینده است
http://kayhan.ir/fa/news/115641
?خبراقتصادی
رکود اقتصادی و قاچاق بسیاری از کارخانهها را تعطیل کرده است
http://kayhan.ir/fa/news/115610
پایه پولی در یکسال منتهی به تیر ماه امسال 16 درصد افزایش یافته است
http://kayhan.ir/fa/news/115607
گرانی بیش از 20 درصدی برخی کالاهای خوراکی علی رغم ادعای تورم تک رقمی!
http://kayhan.ir/fa/news/115605
فرارمالیاتی 8 هزار میلیارد تومانی با کارتهای بازرگانی
http://kayhan.ir/fa/news/115603
رعایت استانداردهای بستهبندی در صادرات محصولات کشاورزی اجباری شد
http://kayhan.ir/fa/news/115602
?اخبار بین الملل
اگر قاتل 59 آمریکایی مسلمان بود کنگره جنجال بهپا میکرد
http://kayhan.ir/fa/news/115579
پاکستان از جامعه جهانی خواست جلوی جنایات هند در کشمیر را بگیرد
http://kayhan.ir/fa/news/115583
هنیه: تا زمانی که رژیم اسرائيل هست حماس سلاح را زمین نمیگذارد
http://kayhan.ir/fa/news/115580
رهبر جداییطلبان: کاتالونیا به زودی از اسپانیا جدا میشود
http://kayhan.ir/fa/news/115577
دمشق برای از سرگیری روابط با ترکیه 4 شرط گذاشت
http://kayhan.ir/fa/news/115576
?دیگر عناوین
محکومیت عضو تیم مذاکرات هستهای به 5 سال زندان
http://kayhan.ir/fa/news/115633
تبلیغ فرقههای شرکآمیز در مرکز دایرهالمعارف اسلامی!
http://kayhan.ir/fa/news/115632
به مناسبت سالگرد هجرت بنیانگذار انقلاب از عراق به پاریس
سفارت آمریکا : صدام باید از پیروزی خمینی نگران باشد!
http://kayhan.ir/fa/news/115612
اندیشکده آمریکایی:
باید چشمانداز بازگشت تحریمها را به اهرم فشاری علیه ایران تبدیل کرد
http://kayhan.ir/fa/news/115613
کانال رسمی روزنامه کیهان در تلگرام
@kayhan_news
✏
#یادداشت_روز
محاسبات یک دیوانه!
محمد صرفی
10 روز دیگر دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا به کنگره درباره توافق هستهای با ایران گزارش خواهد داد. ترامپ در این گزارش باید نظر دولت خود را درباره پایبندی یا عدم پایبندی ایران به برجام در چهار محور اعلام کند؛
1- ایران به طور شفاف و قابل اثباتی، به طور کامل توافق را اجرا میکند.
2- ایران مرتکب نقض اساسی توافق نشده و اگرهم شده آن را برطرف کرده است.
3- ایران اقدامی از جمله فعالیتهای مخفیانه در راستای توسعه برنامه هستهای خود انجام نداده است.
4- تعلیق تحریمهای هستهای ضد ایران، متناسب با اقداماتی است که ایران در راستای توقف برنامههای هستهای خود برداشته و برای امنیت ملی آمریکا حیاتی است.
با عملکرد خاص دولت آقای روحانی، ترامپ بهانه و دستاویزی برای اعلام عدم پایبندی ایران به تعهدات برجامی خود ندارد و تنها گزینه پیش روی او آن است که اعلام کند ادامه این مسیر با منافع ملی آمریکا در تضاد است.
به تازگی از سوی رسانههای آمریکا فاش شده که ترامپ تهدید کرده است اگر کره جنوبی امتیازات بیشتری ندهد از توافق سئول-واشنگتن خارج خواهد شد. چندی پیش جلسهای با حضور «جیمز متیس»، «سانی پرود»، «رکس تیلرسون»، و «رابرت لایتیزر» که به ترتیب وزیر دفاع، وزیر کشاورزی، وزیر خارجه و نماینده تجاری آمریکا در این توافق هستند، تشکیل میشود. ترامپ در این نشست به نماینده تجاری آمریکا گفته است: 30 روز فرصت دارید، و اگر از آنها امتیاز نگیرید، از توافق تجاری با کرهجنوبی خارج میشوم. لایتیزر هم در پاسخ گفته: بسیار خوب، پس من به کرهایها میگویم که 30 روز مهلت دارند. ترامپ در ادامه با قطع حرفهای او میگوید: «نه، نه، نه! شما نباید اینطوری مذاکره کنی! نباید به آنها بگویی که 30 روز مهلت دارند. باید به آنها بگویی این آدم دیوانه است و هرلحظه ممکن است از توافق خارج شود!»
از زمان روی کار آمدن ترامپ در آمریکا یک جریان خاص داخلی به طور صریح و برخی دولتمردان نیز گاهی با صراحت و گاهی در لفافه میگویند ترامپ سیاستمداری دیوانه، خطرناک و غیرقابل پیشبینی و به روندهای تصمیمسازی و تصمیمگیری در ساز و کار دیپلماسی آمریکا پایبند نیست و هر آن ممکن است تصمیمات خطرناک و عجیب و غریبی بگیرد.
نتانیاهو که در دنیا به یکی از مخالفان سرسخت برجام مشهور است در سخنرانی خود در سازمان ملل به برجام تاخت اما محور و عصاره حمله و انتقاد او این بود؛ چرا برجام زود تمام میشود و
ابدی نیست! این به صراحت یعنی اینکه برجام را ایدهآل میدانند و اگر چنین نبود چه اصراری بر نامحدود کردن زمان آن را داشتند؟!
جمهوری اسلامی رسماً با مذاکرات مجدد مخالفت کرده است. جیمز فلیپز، کارشناس ارشد امور خاورمیانه در اندیشکده هریتیج در این مورد میگوید: «هنگامی که پایبندی ایران به توافق تایید نشود و کنگره در آستانه اعمال مجدد تحریمهای ضد ایران باشد، نه تنها محاسبات این کشور بلکه محاسبات متحدان اروپایی نیز تغییر خواهد کرد چرا که در آن هنگام مذاکره مجدد راهی برای حفظ توافق خواهد بود.»
تا زمانی که بت برجام در ذهن دولتمردان وجود دارد و حل مشکلات کشور را از این دریچه میبینند و رسانههای زنجیرهای نیز به تقدیس آن در افکار عمومی مشغولند، آمریکاییها قادر خواهند بود ایران را با این ابزار گروگان گرفته و بر تهدید و فشارهای خود بیفزایند.
اگر آمریکاییها به این نتیجه برسند که کبریت ایران برای آتش زدن برجام آماده است، ماجرا تفاوت بسیاری خواهد داشت. وقتی آنان میشنوند که حتی در صورت خروج آمریکا نیز ایران با اروپا توافق را پیش خواهد برد و از آن خارج نخواهد شد، باید منتظر گستاخی و زیادهخواهیهای بیشتری نیز بود. جمهوری اسلامی طی چهار دهه گذشته با دیوانههای واقعی کم سر و کار نداشته است. از کارتر که گمان میکرد با عملیاتی هالیوودی میتواند جاسوسهایش در ایران را آزاد کند تا صدام که روز اول جنگ وعده داد چند روز دیگر مصاحبه بعدی خود را در تهران خواهد کرد! جمهوری اسلامی دیوانههای واقعی را سر جای خود نشانده است، چه برسد به آنهایی که خود را به دیوانگی میزنند.
http://kayhan.ir/fa/news/115628
کانال رسمی روزنامه کیهان در تلگرام
@kayhan_news
? ?
#خبرویژه
رمضانزاده: فراکسیون امید هرکدام یک اعلیحضرت هستند!
عبدالله رمضانزاده سخنگوی دولت اصلاحات درباره تیم اقتصادی روحانی اظهار داشت: تیم اقتصادی محافظهکار است. ضمن اینکه نمیتوانند در حوزه عملیات اقتصادی با یکدیگر هماهنگ شوند. صریح بگویم که به نظر من آقای نیلی که در حال حاضر دستیار ویژه رئیسجمهوری در حوزه اقتصادی است از نظر نوع تفکر اقتصادی با آقای نوبخت هماهنگی ندارد. نیلی تئوریهایی دارد که فکر میکنم آقای نوبخت هیچ اطلاعی از آنها نداشته باشد. آقای کرباسیان نیروی عملیاتی، قوی و پای کار است، منتها نمیدانم تزهای اقتصادی ایشان چقدر با تزهای اقتصادی آقای سیف و نیلی هماهنگی دارد. ما فعالان سیاسی در تحلیل تیم اقتصادی دولت گیج شدهایم، چه رسد به مردم. امیدواریم نتیجه این تیم مثبت باشد اما در ظاهر هماهنگی وجود ندارد.
وی درباره بر هم ریختگی فراکسیون امید در مجلس و سوءمدیریت عارف نیز گفت: اول گفتند که 120 نفر با لیست امید به مجلس رفتهاند. بعد مشخص شد اعضای فراکسیون 93 نفر هستند. از این 93 نفر چند نفر واقعا طرفدار اصلاحات هستند؟ تصور من این است که حدود 80 نفر این ویژگی را دارند. چند درصد از این 93 نفر حاضر هستند برای اصلاحات هزینه کنند؟ تصور من این است که حدود 40 درصد. چند نفر حاضرند که مواضع خود را صراحتا بیان کنند؟ 20 یا 30 نفر. اگر به این واقعیات توجه کنیم متوجه میشویم که رئیس فراکسیون نمیتواند کاری انجام دهد.
این نمایندگان کارمندان عارف نیستند. این نمایندگان هر کدام برای خود یک اعلیحضرت هستند. هر کدام مدعیاند. دو راه هست، یا هر روز چند نفر را از فراکسیون اخراج کنند یا با آنها کجدار و مریز طی کنند. این به معنای این نیست که عارف اشتباهی نداشته است اما راهحل چیست؟ خیلی از این نمایندگان اهل معامله هستند. خیلی ترسو هستند. این واقعیتی است که عارف با آن روبهرو است.
عارف میتوانست بهتر از این باشد اما با این نمایندگان که بدون شناخت به آنها رای دادیم بیشتر از این نمیتوان انتظار داشت. من در کمپین اولاد قباد کار کردم، وقتی او از رحمانی فضلی دفاع میکند من چه کنم؟
کانال رسمی روزنامه کیهان در تلگرام
@kayhan_news
?
#خبراقتصادی
پایه پولی در یکسال منتهی به تیر ماه امسال 16 درصد افزایش یافته است
پایه پولی، نسبت میان اسکناسها و مجموع داراییهای بانک مرکزی است که به عنوان پشتوانه اسکناس، قابل قبول باشد. هرچه این نسبت بزرگتر باشد، میزان نقدینگی و به تبع آن تورم بیشتر است. به عبارت دیگر بزرگ بودن این نسبت نشانگر پایین بودن ارزش پول است.
طبق آخرین اطلاعات دریافتی از متغیرهای پولی، پایه پولی در پایان تیر ماه سال جاری به رقم 186 هزار و 370 میلیارد تومان رسید که نشان می دهد نسبت به تیر ماه سال گذشته 16/5 درصد رشد داشته است.
روند رشد پایه پولی از تیر ماه 92 تا تیر ماه 96 حکایت از رشد 80/5 درصدی (77 هزار و 96 میلیارد تومان) این متغیر در مدت چهار سال گذشته دارد.
متوسط رشد پایه پولی از تیر ماه سال 88 تا تیر ماه 92، به میزان 22/7 درصد بوده و در چهار سال اخیر رشد آن کمتر شده که یک نکته مثبت به شما
ر میرود اما باز هم نیازمند کنترل بیشتر است چرا که همچنان رشد این شاخص به طور متوسط بالای 20 درصد میباشد.
کانال رسمی روزنامه کیهان در تلگرام
@kayhan_news
?
#خبرخارجی
واکنش منفی به درخواست فتح در نشست غزه
هنیه: تا زمانی که رژیم اسرائيل هست حماس سلاح را زمین نمیگذارد
یوسف المحمود سخنگوی دولت وفاق ملی فلسطین در پی به نتیجه نرسیدن نخستین نشست تشکیلات خودگردان فلسطین و حماس پس از سال ۲۰۱۴ در نوار غزه اعلام کرد که دولت عصای سحرآمیز برای حل مشکلات نوار غزه ندارد.وی افزود، توافق آشتی ملی، سه مرحله دارد که شامل تشکیل کمیتههایی برای شروع به حل مشکلات گذرگاهها، برق، آب و پروندههای دیگر میشود. ما برای حل تمامی مشکلات موجود تا رسیدن به آشتی کامل تلاش خواهیم کرد.
«اسماعیل هنیه» رئیسجنبش حماس نیز در گفتوگو با یک شبکه مصری اعلام کرد، تا زمانی که رژیماشغالگر صهیونیست وجود دارد این حق ملت فلسطین است که سلاح داشته باشد. ملت مصر و تمام ملتهای منطقه در برابر «اشغالگر» مقاومت کردند پس اکنون این حق ملت فلسطین است که در برابراشغالگری بایستد.
این در حالی است که خالد فوزی، وزیر اطلاعات مصر در راستای رفع تنش به محمود عباس، رئیستشکیلات خودگردان فلسطین و کادرش که در قاهره حضور دارند، ابلاغ کرده است که در توافقهای اولیهای که فرستاده جنبش فتح و
عزام الاحمد، از رهبران این جنبش حدود سه هفته قبل امضا کردند، آشکارا ذکر شده که سلاحهای گردانهای عزالدین قسام (شاخه نظامی حماس) مسئلهای است که پیش از حل سیاسی نزاع با اسرائیل به هیچ شکلی قابل مناقشه و بحث نیست.
عباس گفته بود که هرگز هیچگونه اسلحه «غیرقانونی» را نخواهد پذیرفت. عباس بااشاره به اسلحههای حماس و گروههای فلسطینی که از جمله مواردی است که در دیدارهای آتی حماس و فتح در قاهره مورد بررسی قرار خواهند، گرفت، تاکید کرد: هرگز سلاحی خارج از دایره قدرت خود را نخواهم پذیرفت و روشنتر بگویم که هرگز تجربه حزب الله لبنان را کپیبرداری نخواهم کرد.
رسانههای خبری منطقه با پوشش خبری نخستین نشست فتح و حماس پس از 3 سال از بینتیجه بودن این نشست خبر دادند.
این در حالی است که دو جنبش فتح و حماس در روز سهشنبه در قاهره نشست خواهند داشت و به نظر میرسد این نشست بسیار حائز اهمیت باشد.
کانال رسمی روزنامه کیهان در تلگرام
@kayhan_news
?
#دیگر_عناوین
اندیشکده آمریکایی:
باید چشمانداز بازگشت تحریمها را به اهرم فشاری علیه ایران تبدیل کرد
اندیشکده آمریکایی «هریتج» در تحلیلی به قلم «جیمز فیلیپ» کارشناس ارشد خود در امور خاورمیانه پیرامون آینده توافق هستهای با ایران نوشت: «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا باید در عین خودداری از صدور تائیدیه پایبندی ایران به این توافق، از کنگره بخواهد فعلا از اعمال مجدد تحریمهای رفعشده خودداری کند تا احتمال بازگشت این تحریمها به اهرم فشاری علیه ایران تبدیل شود.
البته این اقدام به وضوح کاری دشوار خواهد بود و تهران نیز تاکنون از برگزاری هرگونه مذاکره مجدد خودداری کرده است. هنگامی که دولت عدم تایید این توافق را اعلام کرده و کنگره آماده اعمال مجدد تحریمها شود، تهران شاید در عدم میل به مذاکره بازنگری کند.
دولت آمریکا بهتر است جهت بازرسی از پایگاه نظامی «پارچین» مکانی که ایران مشکوک به کارهای غیرقانونی برای پیشبرد برنامه تسلیحات اتمی بوده، فشار آورد. اگر ایران از پذیرش این مورد امتناع ورزد، تحریمهای سازمان ملل متحد باز خواهند گشت.
به باور نویسنده این گزارش، مذاکرات مجدد نیز تنها زمانی ارزشمند خواهد بود که ایران را از آنچه او توان دستیابی به سلاح اتمی خواند، دور نگه دارد. این امر دستکم نیاز به اجرای موارد ذیل دارد:
- منع ایران از غنیسازی اورانیوم و تولید پلوتونیوم.
- از بین بردن بخش قابل توجهی از زیرساختهای هستهای ایران به ویژه تاسیسات فردو، نطنز و تاسیسات آب سنگین اراک.
- انجام بازرسیهای قوی بر اساس «هر زمان هرجا» و نظارت لحظهای بر تاسیسات هستهای ایران.
- اطمینان از عدم مخفی کاری ایران درباره تلاشهای تسلیحاتی گذشته و تعیین فرآیندی واضح و سریع در اعمال مجدد تحریمها در صورت تقلب ایران.
پایگاه «پالتیکو» نیز درگزارشی مشابه نوشت: بنا بر راهبردی که در بازبینی سیاست ایران به رهبری «هربرت مک مستر» مشاور امنیت ملی آمریکا آمده است، تیم ترامپ در صدد است با کنگره و همپیمانان اروپایی آمریکا برای به کارگیری فشار جدید به نظام ایران همکاری کند اما در این راهبرد مطرح شده است که برجام در حال حاضر به صورت دست نخورده باقی میماند.
«جان اسمیت» رئیسدفتر کنترل ارزیابی داراییهای خارجی وزارت خزانه داری آمریکا در یک سخنرانی در شورای آتلانتیک گفت: تحریمهای ایران میتواند در زمینه حمایت ایران از تروریسم، نقض حقوق بشر، آزمایش موشکهای بالستیک و دیگر فعالیتهای بیثباتکننده ای
ران باشد.دیوید مک کلین از مقامات اداره اجرای تحریمهای خزانه داری انگلیس نیز گفت: با اتحادیه اروپا و آمریکا در این زمینه همکاری خواهیم کرد. تحریمها زمانی که از سوی چند کشور اجرا شوند همیشه قوی باقی خواهند ماند.
شبکه سی ان ان نیز در گزارشی نوشت: «رکستیلرسون» وزیر خارجه آمریکا و قانونگذاران کنگره آمریکا تلاش میکنند با اصلاح قوانین آمریکا درباره ایران، تمرکز را از مسئله هستهای تغییر دهند؛ اقدامی که باعث میشود واشنگتن در برجام بماند و در عوض روی دیگر رفتارهای بیثباتکننده ایران متمرکز شود.
پایگاه خبری المانتیور در گزارشی بااشاره به نشست تجاری میان کشورهای اروپایی و ایران که در زوریخ سوئیس در حال برگزاری است نوشت؛ تاکنون هیچ یک از بانکهای بزرگ اروپایی به بازار ایران نیامدهاند و تنها بعضی از نهادهای مالی کوچک و متوسط از کشورهای دانمارک، اتریش، ایتالیا، چین و ژاپن در زمینه صادرات اعتبارات محدودی را برای ایرانیها ایجاد کردهاند.
«هلگااشمید» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در جریان نشستی موسوم به مجمع ایران-اروپا اعلام کرد: اتحادیه اروپا نسبت به فعالیت موشکى ایران انتقاد دارد ولى جاى بحث درباره آن جاى دیگرى است و نه در برجام.
کانال رسمی روزنامه کیهان در تلگرام
@kayhan_news