فلسفهی باب اسفنجی، آری یا خیر؛ مسأله این است.
استاد حسن عباسی:
✅ فلسفهی #باب_اسفنجی، آری یا خیر؛ مسأله این است.
?چرخهی محصولات فرهنگی دارای سه لایه است:
?لایه یالادستی (تفکر و اندیشهی پایه)
?محصول فرهنگی (فیلم، انیمیشن، بازی و…)
?لایه پایین دستی (لوازمالتحریر، پوشاک، لوازم اتاق کودک، خوراکی و…)
?اندیشمندان و متفکرین در لایه بالادستی، مبانی انیمیشنها یا فیلمها را تعریف میکنند. در یک نمونه، هفت گناه مسیحیت را مبنا گرفته و بر اساس آن فیلمها و انیمیشنهای متعددی ساخته میشود؛ که یکی از آن ها، انیمیشن باب اسفنجی است. در این انیمیشن دو مؤلفه به عنوان مبنا دیده شده است:
1️⃣ اشاعهی #لیبرالیسم. سه سال پیش کتاب فلسفهی انیمیشن باب اسفنجی “SpongeBobSquarePants and Philosophy” منتشر شد. در این کتاب قید شده که این انیمیشن به دنبال لیبرالیزه کردن زندگی کودکان است.
2️⃣ #هفت_گناه_مسیحیت. در اسلام، سلسلهی بلندی از گناهان کبیره داریم که تعدادی از آن را مرحوم دستغیب در کتاب «گناهان کبیره» جمع آوری نمودهاند. اما فرهنگ مسحیت تنها ۷ گناه را میشناسد: هوس، طمع، تنبلی، تکبر، خشم، شکمپرستی و حسادت.
?اخیراً اساتید فلسفهی آمریکایی مجموعه پوستری را در تبیین کاراکترهای انیمیشنی منتشر کردهاند که یکی از آنها مجموعهی باب اسفنجی با هفت کاراکتر اصلی این انیمیشن است؛ به گفتهی این اساتید، هفت شخصیت باب اسفنجی همان هفت گناه مسیحیت هستند. همچنین انیمیشن سیمسونها و شیرشاه نیز که دارای هفت شخصیت اصلی بودند به گفتهی اساتید فلسفه آمریکا، هر یک نماد یکی از هفت گناه مسیحیت هستند.
? yon.ir/FbzwZ
?انیمیشنهایی که از ابتدای ساخت، با نیت هفت گناه ترتیب دیده شده است، روی ناخودآگاه کودک اثر میگذارد؛ در نتیجه او تنها همین ۷ گناه را بد میداند و دیگر نمیتواند بفهمد که زنا، ربا و همجنسبازی و… نیز گناه کبیره هستند. زیرا گناهانی که در اسلام برشمرده شدهاند، در سیستم عامل مسیحیت گناه محسوب نمیشوند.
?بخشی از سخنان #استاد_حسن_عباسی
افتتاحیه نمایشگاه نوشتافزار ایرانی-اسلامی - ۹۶/۶/۶
مشاهده کامل مطلب:
? dr-abbasi.ir/15019
کانال استاد حسن عباسی
? @dr_abbasi