فعالیت اقتصادی سپاه
فعالیت اقتصادی سپاه
?بخش اول
✅پیرو بحث های مختلف که این روزها توسط عده ای درخصوص انجام فعالیت های غیر نظامی توسط سپاه بر خود لازم دیدیم ابعاد مختلف این قضیه را به صورت سوال و جواب و در چند بخش تقدیم حضورتان کنیم.
1⃣آیا ورود سپاه به فعالیت های غیر نظامی وجوه قانونی دارد؟
⚖اینکه برخی معتقدند سپاه بایستی مانند ارتش فقط فعالیت نظامی داشته باشد برخلاف نص صریح قانون اساسی کشور است. چرا که بر اساس اصل 143 قانون اساسی وظیفه ارتش تنها محدود به “پاسداری از استقلال و تمامیت ارضی و نظام جمهوری اسلامی” میباشد ولی طبق اصل 150 قانون اساسی سپاه پاسداران وظیفه “نگهبانی از انقلاب و دستاوردهای آن” را بر عهده دارد که مشخصا این مهم محدود به ابعاد نظامی نمی شود و حوزه عمل سپاه پاسداران را به صورت وسیعی تعریف نموده است.
همچنین بر اساس ماده ۱۰ اساسنامه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی “مشاركت در عمليات امدادي به هنگام بروز بلايا و حوادث و انجام خدمات امدادي، آموزشي، توليدي و جهاد سازندگي به درخواست دولت و با رعايت كامل موازين عدل اسلامي در زمان صلح در حدي كه به تشخيص شورايعالي سپاه، آمادگي رزمي لازم را براي انجام ماموريتهاي خود از دست ندهد” به عنوان یکی از ماموریت های اصلی این نهاد انقلابی تعریف شده است.
2⃣ورود سپاه به عرصه اقتصادی از چه زمانی آغاز شد و پروژه های اقتصادی چگونه به سپاه واگذار می گردد؟
?ورود سپاه به عرصه های سازندگی و اقتصادی به اواخر دهه 60 برمیگردد. بعد از پایان جنگ و بر جای ماندن ویرانی های آن زمان و درست در زمان ریاست جمهوری آقای هاشمی رفسنجانی که با درخواست آن دولت انجام شد.
هم اکنون نیز واگذاری پروژه ها به سپاه توسط دولت صورت می گیرد و همانگونه که آقای جهانگیری معاون اول رئیس جمهور گفتند اگر دولت نخواهد پروژه ای به سپاه واگذار نمی گردد.
بنابراین برخلاف اظهارنظرهای خلاف واقع اولا واگذاری پروژه ها به سپاه به درخواست دولت صورت می پذیرد و ثانیا این پروژه ها عمدتا پروژه هایی هستند که شرکت های خصوصی و دولتی حاضر به انجام نیستند و سپاه برای بر زمین نماندن کار ورود می کند.
?s.m.m
?من انقلابی ام..کلیک کن?
https://telegram.me/joinchat/AAAAAEFkC5LHWPbIy3Kg7A