روز شمار حرکت امام حسین ع از مکه به کربلا
روز شمار حرکت امام حسین علیه السلام از مکه به کربلا:
?دوم محرم الحرام سال ۶۱ هجرى قمرى؛ ورود به كربلا
كاروان امام پس از حركت و طي مسيري كوتاه به منطقهاي رملي كه با نخلستان و تپه ماهوري احاطه شده بود رسيد. سپس حضرت فرمود: توقف كنيد و رحل اقامت بيفكنيد. به خدا اين جا محل خوابيدن شتران ما و جاي ريخته شدن خون ما و قتلگاه و مدفن ماست و به خدا در اين جا حريم حرمت ما شكسته ميشود و جدم همين را به من خبر داده است…
@IECMD
روز شمار حرکت امام حسین علیه السلام از مکه به کربلا:
?سوم محرمالحرام سال ۶۱ هجرى قمرى؛ اعزام لشكر به سوى كربلا
عمربن سعد يک روز بعد از ورود امام به كربلا يعني روز سوم محرم با چهارهزار سپاه از اهالي كوفه وارد كربلا شد.
برخي نوشتهاند كه قوم بنوزهره نزد عمربن سعد آمده و گفتند: تو را به خدا سوگند مي دهيم كه از اين كار (مقابله با امام حسين علیه السلام) در گذر و تو داوطلب جنگ با حسين مشو، زيرا اين باعث دشمني ميان ما و بنيهاشم ميشود. عمربن سعد نزد عبيدالله رفت و استعفا كرد ولي عبيدالله استعفاي او را نپذيرفت و او تسليم شد.
@IECMD
روز شمار حرکت امام حسین علیه السلام از مکه به کربلا:
?چهارم محرم الحرام سال ۶۱ هجرى قمرى؛ لشگر يزيد به سوى كربلا
هنوز آفتاب روز چهارم محرم از منتهياليه افق برنخاسته بود كه كنانه بن عتيق به كاروان امام حسين (علیه السلام) ملحق شد.
كنانه بن عتيق پيرمردي از شهداي كربلاست كه در حمله نخست به شهادت رسيد و از عابدان و قاريان آن شهر بود و در ايامي كه سيدالشهدا (علیه السلام) به كربلا رسيد، خود را به آن حضرت رساند. كنانه يكي از اصحاب امام علي (علیه السلام) بود كه در ركاب آن حضرت يك پاي خود را از دست داده بود.
@IECMD
روز شمار حرکت امام حسین علیه السلام از مکه به کربلا:
?پنجم محرم الحرام سال ۶۱ هجرى قمرى؛ اعزام شبث بن ربعى به كربلا
در روز پنجم محرم الحرام سال 61 هجرى قمرى عبيدالله بن زياد مردي را به دنبال شبث بن ربعي فرستاد تا وي را به كربلا گسيل كند. شبث بن ربعي در آن روز خود را به بيماري زده بود و قصد داشت كه ابن زياد او را از رفتن به كربلا معاف كند ولي عبيدالله بن زياد براي او پيغام فرستاد كه مبادا از كساني باشي كه خداوند در قرآن فرموده است چون به مومنين رسند گويند از ايمان آورندگانيم و هنگامي كه به نزد ياران خود كه همان شيطانند، روند اظهار دارند ما با شماييم و مومنين را به سخره ميگيريم!
@IECMD
روز شمار حرکت امام حسین علیه السلام از مکه به کربلا:
?ششم محرم الحرام سال ۶۱ هجرى قمرى؛ پيوستن نيروهاى ابن زياد به سپاه عمر سعد
در روز ششم محرم الحرام حصين بن تميم با چهارهزار نفر، حجازبن ابجر عجلي با هزار نفر و يزيدبن حارث با هشتصد نفر وارد كربلا شدند تا به سپاه عمر سعد بپيوندند.
در اين روز بود كه ابن زياد بر كوفه ديدباني گماشت تا مبادا كسي از شهر به كمک امام برود سپس ميان خود و اردوي عمربن سعد سواراني تيزرو گماشت كه پيوسته اخبار را گزارش ميدادند.
@IECMD
روز شمار حرکت امام حسین علیه السلام از مکه به کربلا:
?هفتم محرم الحرام سال ۶۱ هجرى قمرى؛ بستن شريعه فرات
در اين روز عبيدالله بن زياد نامهاي به نزد عمربن سعد فرستاد و به او دستور داد تا با سپاهيان خود بين امام حسين (علیه السلام) و اصحابش و آب فرات فاصله ايجاد كرده و اجازه نوشيدن حتي يک قطره آب را به امام ندهند، همانگونه كه از دادن آب به عثمان بن عفان خودداري شد. عمربن سعد نيز فوراً عمروبن حجاج را با پانصد سوار در كنار شريعه فرات مستقر كرد و مانع دسترسي امام حسين (علیه السلام) و يارانش به آب شدند و اين رفتار غيرانساني سه روز قبل از شهادت حضرت صورت گرفت. در اين هنگام مردي به نام عبدالله بن حصين ازدي كه از قبيله بجيله بود فرياد برداشت كه اي حسين! اين آب را ديگر سان رنگ آسماني نخواهي ديد! بخدا سوگند كه قطرهاي از آن را نخواهي آشاميد تا از عطش جان دهي!
@IECMD
روز شمار حرکت امام حسین علیه السلام از مکه به کربلا:
?هشتم محرم الحرام سال ۶۱ هجرى قمرى؛ پيوستن اميه بن سعد طايى به ياران امام
در روز هشتم محرم الحرام سال 61 هجرى قمرى با اينكه سپاه امام حسين (علیه السلام) در محاصره شديد قرار داشت، اميه بن سعد طايي خود را به ياران امام رساند. اميه بن سعد طايي از شهداي كربلا به شمار ميآيد و روز عاشورا به نقلي در حمله اول شهيد شد. وي در سواركاري نامي، شجاعي از كوفيان و از اصحاب اميرالمومنين (علیه السلام) بوده است و در جنگ صفين نيز حضور داشتند در اين روز عطش بار ديگر بر همراهان امام (علیه السلام) غلبه كرد و عمربن حجاج به محاصره شريعه فرات مباهات ميكرد و به حضرت زخم زبان ميزد.
@IECMD