تفاوت های دو حکم تنفیذ
‼️تفاوت های دو حکم تنفیذ ✍
در تاریخ 12 مرداد 1396 ، مراسم تنفیذ ریاست جمهوری آقای حسن روحانی ، برگزار گردید . چنانچه متن حکم مقام معظم رهبری در تنفیذ ریاست جمهوری آقای روحانی در سال 1396 را با متن حکم تنفیذ سال 1392 مقایسه کنیم ، تفاوت های آشکاری را ملاحظه می کنیم . برخی تفاوت های این دو حکم عبارتند از :
1⃣ ـ مقام معظم رهبری در حکم تنفیذ سال 1392 ، انتخاب حسن روحانی را به او تبریک می گویند ، اما در حکم تنفیذ سال 96 تبریکی در کار نیست . اهمیت این موضوع آنجا مشخص می شود که بدانیم مقام معظم رهبری در پیامی که یک روز بعد از اعلام نتیجه انتخابات ریاست جمهوری 96 نیز صادر کردند ، برخلاف سال 92 ، از تبریک گفتن به حسن روحانی خودداری کردند و در مراسم سالگرد امام خمینی (ره) در 14 خرداد 96 نیز که به انتخابات ریاست جمهوری اشاره کردند ، از تبریک گفتن به حسن روحانی امتناع کردند . این مسئله حکایت از نارضایتی شدید مقام معظم رهبری از عملکردها و سخنرانی ها و موضع گیری های منفی حسن روحانی در جریان انتخابات ریاست جمهوری 96 حکایت می کند که روحانی برای دستیابی مجدد به قدرت ، توسل به هر شیوه ای ـ ولو به قیمت مخدوش ساختن وجهه نظام جمهوری اسلامی ایران ـ را برای خود مباح دانسته بود .
2⃣ ـ رهبری نظام در حکم تنفیذ سال 92 ، آقای روحانی را چنین توصیف کرده بودند : « منتخب شایستهئی که آزمون بیش از سه دهه خدمت به نظام جمهوری اسلامی را در کارنامهی خود نگاشته و از دوران مبارزات انقلابی تا دههها پس از پیروزی انقلاب، از سنگر روحانیت به مقاومت در برابر دشمنان انقلاب پرداخته است .» و در بخش دیگری ایشان را ” دارای سوابق جهادی متعدد ” نامیده بودند .
اما در حکم تنفیذ سال 96 ، هیچ یک از توصیفات فوق دیده نمی شود . اولاً ، ویژگی ” سه دهه خدمت به نظام جمهوری اسلامی ” و “سوابق جهادی متعدد” ، با مطالبی که در طی چهار سال گذشته در مورد سوابق ایشان ـ چه در مقطع هشت سال جنگ و چه در مقطع دولت های هاشمی ، خاتمی و احمدی نژاد ـ افشا گردید ، حاکی از وجود علامت سؤال های بزرگ در عملکرد ها و مواضع ایشان در طی آن دوران بوده است . ثانیاً ، آنچه که در مقاله مربوط به سوابق قبل از انقلاب ایشان ـ که غالباً بر اساس مطالب جلد اول کتاب خاطرات خود آقای حسن روحانی بوده است ـ منتشر گردید ، حاکی از آن بود که ادعای مبارزات ایشان با رژیم پهلوی ، به شدت زیر سؤال قرار دارد . جالب است بدانیم ایشان تنها آخوندی بوده که در رژیم پهلوی ، از فرمانده ضد اطلاعات ارتش شاهنشاهی مجوز داشتن ریش گرفته است ! همچنین ایشان مدعی بوده که از سال 1354 تحت تعقیب ساواک قرار داشته ، پس چگونه ساواک نتوانسته طی چهار سال وی را دستگیر کند ؟! در حالی که هم کلیه مشخصات وی را داشته اند ، هم آدرس منزل او را و هم شماره تلفنش را ! جناب حسن روحانی نیز کاملاً عادی زندگی می کرده و به هیچ وجه زندگی مخفیانه نداشته است !
وی در بخش دیگری از خاطراتش عنوان می کند که در سال 1356 ممنوع المنبر بوده ، اما در همان سال 56 بنا بر تصریح خودش ، روزانه هشت جلسه سخنرانی داشته است ! واقعاً دم خروس را باید باور کرد یا قسم حضرت عباس را ؟!
لذا به این خاطر است که می بینیم رهبری نظام ، در حکم تنفیذ سال 96 ، دیگر هیچ اشاره ای به سوابق مبارزاتی ایشان نمی کنند .
3⃣ ـ در حکم تنفیذ سال 92 چنین آمده : ” آن رأی و این تنفیذ تا هنگامی است که ایشان به تعهد در پیمودن صراط مستقیمی که تاکنون در پیش داشتهاند، یعنی راه آرمانهای نظام اسلامی و دفاع از حقوق ملت و ایستادگی در برابر زورگویان و مستکبران پایبند باشند . ”
اما در حکم تنفیذ 96 ، چنین آمده : ” رأی ملّت و تنفیذ آن، موکول به حفظ و رعایت تعهّد به صراط قویم و مستقیم اسلامی و انقلابی است.”
یعنی با توجه به عملکرد چهار سال گذشته ایشان ، دیگر اشاره ای به اینکه قبلاً ایشان صراط مستقیم را می پیموده و از حقوق ملت در برابر زورگویان و مستکبران دفاع می کرده ، وجود ندارد . و از این به بعد نیز تا زمانی این تنفیذ ادامه دارد که جناب آقای حسن روحانی به صراط مستقیم اسلامی و انقلابی متعهد باشد . یعنی هر گاه که ایشان از صراط مستقیم اسلامی و انقلابی منحرف شود ، این تنفیذ لغو و ایشان مشروعیت خود را از دست خواهد داد .
?کانال رسمی ڪامران غضنفری
☑️ @KamranGhazanfari