"فساد غير اقتصادي"
حمید رسایی:
حضرت حجت الاسلام آقاي حاج سيد حسن خميني سلام عليكم
حسب مطالب مندرج در سايت جماران كه تحت نظارت عالي شما اداره مي شود در ديدار با وزیر، و کارکنان وزارت ارتباطات مطالبي ايراد فرموده ايد كه در ذيل به اهم فرازهايي از آن اشاره مي كنم؛
١- “هیچ کسی نباید از نگاه جامعه در حوزه فساد، چه فساد اقتصادی و چه فساد غیر اقتصادی، مصون باشد.”
٢- بزرگترین عامل برای اینکه انسان و جامعه به سمت فساد نرود افکار عمومی و رسانه است.
٣- هرجایی فساد بود نسبت به آن حساسیت نشان بدهیم و بدهید. مهمترین جای این حساسیت امروز در فضای مجازی و یا به تعبیری کل فضای جامعه است.
٤- بزرگترین عامل مقابله با فساد افکار عمومی و بزرگترین ابزار برای افکار عمومی رسانه است که امروز تنها یا بزرگترین رسانه ارتباطات است.
به عنوان برادري كه به واسطه علاقه مندي امام ، به شما علاقه مند است چند نكته را مطرح مي كنم؛
الف: حسب معناي لغوي “فساد غير اقتصادي” مطروحه در فرمايشات حضرتعالي در بر گيرنده همه انواع فساد اعم از سياسي و اخلاقي و . . است و “هيچ كس ” گفته شده در ابتداي جمله آنرا به تمامي آحاد جامعه تعميم مي دهد، از آنجا كه مرجعي براي تشخيص فساد معين نفرموده ايد آيا هر كس در جامعه به صرف دسترسي به ابزار اطلاع رساني كه انواع آن در اينترنت فراهم است و صرفا با تشخيص و خيال خود در مورد وقوع فساد توسط يك فرد بايد به خيال ايجاد عدم مصونيت براي مفسدين به خود اجازه نشر خيالات و ذهنيات خود را بدهد؟ سوال اينست كه مجوز اين بايد و نبايد حضرتعالي آدرسش در كتاب الله و عترت رسول گرامي اسلام صلي الله عليه و آله كجاست ؟
لازم به يادآوري است امام رحمت الله عليه كه سرآمد مراجع و فقهاي عصر ماست در پيام معروف ٨ ماده اي فرمود:
“هيچ كس حق ندارد . . . اسراری که از غیر به او رسیده و لو برای یک نفر فاش کند. تمام اینها جرم [و] گناه است و بعضی از آنها چون اشاعه فحشا و گناهان از کبایر بسیار بزرگ است، و مرتکبین هر یک از امور فوق مجرم و مستحق تعزیر شرعی هستند و بعضی از آنها موجب حد شرعی میباشد.”
و يا رهبر حكيم و فرزانه انقلاب و خلف صالح امام در ديدار با مسئولان قوه قضاييه در ٦/٤/٩٠مي فرمايند :
” در شرع فقط در مواردی خیلی خاص، اجازه انتشار مجازات و یا علنی شدن مشخصات شخص مجازات شونده، داده شده است، حتی در مواردی که جرم در دادگاه نیز اثبات میشود، نباید نام فرد مجرم علنی و رسانهای شود زیرا خانواده وی تحت فشار قرار میگیرند و دچار مشکل میشوند.” و يا در جاي ديگري مي فرمايند:
(نقل به مضمون) چيزي كه احتياج به اثبات قضايي دارد مادام كه ثابت نشده اگر راست هم باشد نبايد گفت
ب: ممكن است تبيين بفرماييد و آدرس اين ادعا را در كتاب و عترت نشان دهيد كه رسانه و افكار عمومي كه گاه امثال شهيد مظلوم بهشتي را (كه امام براي مظلوميتش بيش از شهادتش غصه دار بود ) در افكار عمومي سرمايه دار و زالوصفت و غيرپايبند به اخلاق معرفي مي كرد چگونه بزرگترين عامل جلوگيري از رفتن جامعه به سمت فساد است؟
ج: ضمانت فاسد نبودن و يا فاسد نشدن خود رسانه كه جنابعالي آنرا تضمين آگاهي بخشي به افكار عمومي برشمرده ايد و متاسفانه امروز بيشتر در تسخير كانونهاي فاسد قدرت و ثروت است چيست؟ كدام منطق و يا نقل مثبت اين ادعاي روشنفكر پسندانه است؟
د: از شما انتظار مي رود براي تعيين تكليف ها و بايد و نبايد هايي كه بيان مي كنيد مخاطب را به كتاب الله و عترت رسول الله ، كه تفسير تطبيق يافته آن با مقتضيات زمان و مكان از زبان امام روح الله بيان شده است ، ارجاع دهيد
پ.ن
ما با مبارزه با فساد و فحشا مخالف نيستيم با عوامفريبي مفسدان بوسيله شارلاتانيزم رسانه اي مخالفيم
منتظر شنيدن نظراتتان در رابطه با عرايضم هستم
مهدي كوچك زاده
دانشيار دانشگاه تربيت مدرس
@Kouchakzadeh_Mahdi