یک شنبه سی ام مهر ماه نود و شش در کیهان امروز می خوانیم
کیهان:
?
#عناوين
یک شنبه سی ام مهر ماه نود و شش
در کیهان امروز می خوانیم:
✏یادداشت روز
برجام منطقهای اروپا علیه ایران-سعدالله زارعی
http://kayhan.ir/fa/news/117087
?اخبار ویژه
تنزل وعدههای برجامی به واردات گوسفند و گاو
گزارش سایت اصلاحطلب از علت اختلاف جهانگیری با دولت
احساس حقارت مقام آمریکایی در قبال قاسم سلیمانی
لالیبرته: اروپا در نقشه ترامپ نقش پلیس خوب را بازی میکند
آمارهای سرمایهگذاری خارجی غالباً روی کاغذ است
سرنوشت نامعلوم توافق 36 میلیاردی خرید هواپیما
http://kayhan.ir/fa/news/117088
?تیتر یک
بررسی تقسیم کار اروپا و آمریکا در گزارش کیهان
اروپا شریک دزد است /کشور را از چاله به چاه نیندازید!
http://kayhan.ir/fa/news/117084
??اخبار اقتصادی-اجتماعی
شکاف طبقاتی به بدترین وضعیت دهه اخیر رسید
http://kayhan.ir/fa/news/117055
مدیرعامل نجومی پالایشگاه ستاره خلیجفارس برکنار شد
http://kayhan.ir/fa/news/117053
مانعتراشی برخی نمایندگان مجلس در اجرای قانون مالیات
http://kayhan.ir/fa/news/117050
فولاد مبارکه جلوی سود هنگفت مافیای واردات ورق را گرفت
http://kayhan.ir/fa/news/117048
گاز و اتیلن جزو 10 کالای نخست صادرات غیر نفتی است!
http://kayhan.ir/fa/news/117051
برخی مسئولان عرضه قلیان در اماکن عمومی را نگرانکننده نمیدانند!
http://kayhan.ir/fa/news/117032
?اخبار بین الملل
دمشق: رقه را به زودی پس میگیریم
http://kayhan.ir/fa/news/117012
لغو خودمختاری کاتالونیا با فرمان نخستوزیر اسپانیا
http://kayhan.ir/fa/news/117017
سازمان ملل: قتلعام و شکنجه وحشیانة مسلمانان میانمار همچنان ادامه دارد
http://kayhan.ir/fa/news/117015
میلیاردر آمریکایی برای سرنگونی ترامپ شخصا دست به کار شد
http://kayhan.ir/fa/news/117013
آخرین تلاشهای نتانیاهو برای جلوگیری از شکستهای پیدرپی کردهای تجزیهطلب
http://kayhan.ir/fa/news/117007
۲ ایالت ثروتمند ایتالیا امروز همهپرسی استقلال برگزار میکنند
http://kayhan.ir/fa/news/117010
?دیگر عناوین
به مناسبت دومین سال انتشار نامه تایید مشروط برجام
نامهای که این روزها را میدید اما دیده نشد
http://kayhan.ir/fa/news/117074
آقای عراقچی! برجام عبرت است نه الگو
http://kayhan.ir/fa/news/117083
جولان فساد و فحشا در اروپا و آمریکا
http://kayhan.ir/fa/news/117067
کانال رسمی روزنامه کیهان درتلگرام
@kayhan_news
✏
#یادداشت_روز
برجام منطقهای اروپا علیه ایران
سعدالله زارعی
اگرچه طی یک هفته اخیر بارها شاهد بیان مطالبی از سوی مقامات فرانسوی، انگلیسی و آلمانی بودیم که با سخنان دونالد ترامپ درباره ایران متفاوت بود. واقعیت این است که اروپاییها معتقدند برجام یک مدل موفق برای مهار دولتهایی است که برنامهای -اعم از هستهای و غیر هستهای- جدای از ساختار رسمی غرب دارند و از این رو اگر از طرف غرب یا ایران از بین برود و یا از آن اعتبارزدایی صورت گیرد، نمیتوان در جهانی که در حال گذار است و هیچ قدرت تثبیت شدهای در آن وجود ندارد، امور را به گونهای که بدون جنگ به دستاورد مطلوب غرب منتهی شود، مدیریت کرد.
دولتمردان اروپایی ادعا میکنند ترامپ بدون آنکه بداند چه میکند در مواجهه با ایران، در عمل اعتبار برجام را در معرض تردید قرار میدهد به گمان اینکه میتواند سند پرمنفعتتری را بر ایران تحمیل کند و این در حالی است که ترامپ هم در نهایت حاضر به ترک برجام که یک دستاورد پرمنفعت برای غرب میباشد، نیست.
کشورهای اروپایی، آنطور که از سخنان مقامات آلمان، انگلیس و فرانسه فهمیده میشود معتقدند آنچه رئیسجمهور آمریکا در درون برجام دنبال آن میگردد در کنار برجام قرار داشته و به اندازه خود برجام مشروعیت دارد و الزامآور میباشد. یعنی قطعنامه 2231 این فرصت و امکان را در اختیار غرب قرار میدهد تا ایران را وادار به توافق در مورد قدرت منطقهای خود کند.
تفاوت آمریکا با اروپا در این است که به گمان آمریکاییها ایران را نمیتوان وادار به پذیرش برجام دیگری کرد ولی میتوان از او خواست تا برای برجامی که پای آن را امضا کرده و بیش از غرب به حفظ آن علاقه دارد، دوباره پای میز مذاکره آمده و از طریق برجام محدودیت در قدرت منطقهای خویش را بپذیرد.
این در حالی است که اروپاییها معتقدند آنچه مقامات دولت ایران را پای میز مذاکرات منتهی به برجام آورد، باور به فردایی بهتر بود. براین اساس میتوانیم با اطمینان زیادی بگوئیم آمریکا و اروپا از آنجایی که در اصل ضرورت مهار قدرت رو به افزایش منطقهای ایران وحدتنظر دارند به زودی به توافق میرسند.
روش آمریکا در مواجهه با ایران، حسب آنچه در پرونده هستهای شاهد بودیم-ترکیبی از فشار، جبههسازی و مذاکره است. آمریکاییها از جنبه خارجی تلاش میکنند تا محیط تنفسی جمهوری اسلامی را تنگ کنند و به گونهای وانمود شود که گویا همه دربها در خارج روی ایران بسته است و حال آنکه همه میدانیم که در دنیای امروز و با وجود هزاران نهاد فرادولتی در بخشهای تجاری، صنعتی، کشاورزی و… بستن درب روی یک کشور امکانپذیر نیست.
از سوی دیگر آمریکاییها به بعضی رخدادها از قبیل شیوع اعتراضات صنفی دل بستهاند و معتقدند نیروهایی در ایران برای «تغییر» به آنان کمک میکنند و صد البته اینها گمانهزنیهای خامی است که فقط ابلهان آن را باور میکنند.
اگر هم اینک کشوری به یک «جبهه موثر» دسترسی دارد، آن کشور ایران است. برخلاف عربستان و نیز برخلاف اروپا، اینک ایران به یک جبهه موثر منطقهای -از آبهای دریای عمان تا آبهای مدیترانه- شکل داده است. جبههای که در مدت کم و با هزینهای اندک توانست دولتهای دوست را حفظ کرده و جریانات معارض را ناکام بگذارد. ماجرای کردستان عراق که تقریبا بدون تلفات و در کوتاهترین زمان به سامان رسید یک نمونه از موفقیت و سرزندگی جبههای است که نقطه فرمان آن در تهران است.
آمریکا و اروپا معتقدند در ایران جریانی وجود دارد که کماکان «مذاکره» را در سطح ملی پیش میبرد و ضرورت آن را جنبه همگانی میبخشد. از نظر آنان در ایران به اندازه کافی نیروهایی هستند که اهداف غرب را با زبانی ایرانی به مخاطب منتقل کرده و در دو سطح نخبگان و دولتمردان یارگیری نمایند.
این البته تصور درستی از حکومت و جامعه جمهوری اسلامی نیست. مردم ایران به خوبی میدانند که استقامت در برابر فشار ظالمانه بهترین و کمهزینهترین راه رسیدن به جامعهای «امن» و «آباد» است.
http://kayhan.ir/fa/news/117087
کانال رسمی روزنامه کیهان درتلگرام
@kayhan_news
? ?
#خبرویژه
تنزل وعدههای برجامی به واردات گوسفند و گاو
کلودیا رامل مدیر تجارت بینالملل در اوبربانک اتریش در همایشی در وین گفته است: وقتی که برجام امضا شد ما دور هم جمع شدیم تا ببینیم چطور میتوانیم از صادرکنندگان اتریشی حمایت کنیم و این ایده اول ما بود و در ژانویه 2016 انتظار نداشتیم که یکی از اولین بانکهایی باشیم که با ایران کار خواهیم کرد اما به هر حال تلاش کردیم که از صادرکنندگان اتریشی حمایت کنیم.
وی در ادامه با ذکر نکاتی از جمله اینکه ایران دومین اقتصاد بزرگ خاورمیانه است، جمعیت جوان و طبقه متوسط مصرف کننده بزرگی دارد، افزود: شما با این مسائل آشنا هستید اما از سوی دیگر کار کردن با ایران همچنان برای شرکتهای اتریشی یک چالش است زیرا همه تحریمها برداشته نشده و همانطور که در رسانهها شنیدهاید، ما اوضاع بسیار بدی داریم و نمیدانیم که وضعیت تغییر میکند یا نه و آیا مانع کار میشود یا نه.
رامل با بیان اینکه ما تنها قادر به کار کردن با یورو هستیم و با دلار کار نمیکنیم افزود: اقتصاد ایران مبتنی بر صدور نفت است که با دلار قیمتگذاری میشود و در نهایت یک صادرکننده اتریشی باید به یورو پول بگیرد و شما (شرکتها) باید این ریسک را در نظر داشته باشید که دریافت یورو و انتقال آن از ایران به اتریش یکی از چالشها است.
در حالی که اعلام شده ایران 13 رأس گوسفند از فرانسه وارد میکند، رامل گفت: اولین مشتری اتریشی که با ایران کار کرد، یکی از شرکتهای بزرگ نبود بلکه یک شرکت کوچک کشاورزی بود که «گاو» به ایران صادر کرد بله درست شنیدید گاو صادر کرد. وقتی که آن مدیر شرکت از کارش صحبت کرد من تعجب کردم من در فکر پروژههای بزرگ و کارخانههای بزرگ بودم اما یک شرکت کوچک از استان «اتریش سفلی» آمد و کارش را با صدور گاو آبستن به ایران شروع کرد. بنابراین همواره به فکر کارهای خیلی بزرگ نباشید.
وی مشکل دیگر را مشکل فاینانس توصیف کرد و گفت چالش واقعی فاینانس بلندمدت است.
علاقه دولت به واردات گاو و گوسفند از اروپا در حالی است که پیش از این گفته میشود قرار است سرمایهگذاری خارجی و فناوری جذب شود.
کانال رسمی روزنامه کیهان درتلگرام
@kayhan_news
?
#تیتر_یک
بررسی تقسیم کار اروپا و آمریکا در گزارش کیهان
اروپا شریک دزد است /کشور را از چاله به چاه نیندازید!
«موضع گیری صریح اتحادیه اروپا درخصوص طرح برجام ثانویه؛هر چه تهران بگوید»، «اروپا،آمریکا نیست»،«اروپا علیه تکروی ترامپ»،«اروپا برای حمایت از برجام جبهه واحد تشکیل میدهد»،«هشدار برجامی سران 28 کشور اروپایی به ترامپ»و… این موضعگیریها در کنار دیگر موارد مشابه در این روزها به تیتر اول و عنوان یادداشتها و گزارشهای روزنامههای زنجیرهای مدعی اصلاحات تبدیل شده است.
همان جماعتی که دیروز- همزمان با عهدشکنیهای گسترده آمریکا در برجام- تاکید داشتند که «امضای کری تضمین است» و «آمریکا به واسطه یک توافق اعتبار بینالمللی خود را خدشه دار نمیکند» و «اروپاییها آقا اجازه هستند و آمریکا کدخداست؛ بستن با کدخدا راحتتر است» و «ما به مذاکره با آمریکا خوشبین هستیم» پس از ناکامی در خوشبینی به آمریکا، حالا به اروپای آقا اجازه دل خوش کردهاند!
یکی از اندیشکدههای معروف آمریکا، در زمان ریاست جمهوری «باراک اوباما »- رئیسجمهور سابق آمریکا- پروژه «نرمال سازی ایران» را پیشنهاد کرد. براساس این پروژه آمریکا میبایست سلسله اقداماتی را درخصوص ایران اجرا کند. اولین مورد آن بحث هستهای و از بین بردن دستاوردها و پیشرفت هستهای ما بود به طوری که مقامات آمریکایی با اجرای برجام تاکید کردند که واشنگتن توانست بدون شلیک حتی یک گلوله برنامه هستهای ایران را از بین ببرد. محدودکردن و توقف فعالیتهای موشکی، قطع حمایت ایران از محور مقاومت، پذیرفتن اینکه ایران نباید قدرت منطقهای باشد، پذیرفتن شروط غرب در مسئله حقوق بشر و در نهایت به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی.
در حقیقت برجام نه به عنوان عاملی برای لغو تحریمها، بلکه نقشه راهی برای نرمال سازی ایران است. به همین دلیل است که تاکنون تقریبا و تحقیقا هیچ دستاوردی برای ایران نداشته است.
روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در روزهای گذشته با اشاره به همراهی اروپا با آمریکا علیه ایران نوشت:«بنا بر گفته برخی دیپلماتها، چندین رهبر شامل ترزا می نخستوزیر انگلیس، آنگلا مرکل صدراعظم آلمان و امانوئل ماکرون رئیسجمهور فرانسه بر اهمیت حفظ فشار بر ایران بر سر موضوعاتی از قبیل آزمایشهای موشکی بالستیک و فعالیتهای منطقهای ایران تاکید کردند».
نکته قابل تأمل اینجاست که برخلاف هیاهوی برخی دولتمردان و رسانههای زنجیره ای، اظهارات مقامات اروپایی درخصوص ایران هیچ تفاوتی با اظهارات مقامات آمریکایی ندارد.
سکوت عملی اروپا در قبال پیمان شکنی آمریکا و در عین حال دادن هشدار درباره موشکهای دفاعی ایران، به اندازه کافی روشن نیست که معلوم کند 3 دولت اروپایی، ادای «شریک قافله» را در میآورند اما در اصل «رفیق دزد» هستند؟!
مقامات اروپایی بارها اعلام کردهاند که همه طرفها- از جمله آمریکا- به تعهدات برجامی خود پایبند بودهاند و اعتراض ایران درخصوص عهدشکنی آمریکا در برجام را نپذیرفتهاند.بنابراین در چنین شرایطی امید بستن به اروپاییها برای در امان ماندن از تهدید آمریکا، افتادن از چاله به چاه و به عبارتی در دام شغال افتادن از هراس چنگ و دندان نشان دادن گرگ است.
در دهه 80 کشورهای اروپایی در نقش پلیس خوب و آمریکا در نقش پلیس بد ظاهر شدند تا مسیر پیشرفت ایران اسلامی در زمینه انرژی هستهای را سد کنند.
روحانی در مرداد ماه ۱۳۸۴، در روزهای پایانی مأموریت خود در سمت دبیری شورای عالی امنیت ملی طی نامهای تاریخی خطاب به محمد البرادعی دبیرکل سابق سازمان انرژی اتمی گزارشی از روند فراز و فرود پرونده هستهای ایران ارائه کرد که خلاصه آن نشان میدهد روند دو سال مذاکرات هستهای در دولت اصلاحات با تروئیکای اروپایی(انگلیس،فرانسه و آلمان) به طور کامل به «شکست» رسید در بخشی از این نامه آمده است:«متأسفانه، در مقابل اگر نگوییم هیچ، ایران مابهازای بسیار اندکی دریافت کرد و بارها اقدامات اعتمادساز خود را افزایش داد و تنها در عوض آن، با قولهای انجام نشده و درخواستهای بیشتر روبهرو شد. قولهای اکتبر ۲۰۰۳[مهر۱۳۸۲] سه کشور اروپایی درباره همکاری هستهای، امنیت منطقهای و منع گسترش، هنوز حتی بررسی هم نشدهاند.».
وزارت خزانهداری آمریکا در بیانیهای اعلام کرد منوچین در رأس هیئتی متشکل از معاون خزانهداری آمریکا و کارکنان ارشد این وزارتخانه برای بررسی همکاریها با «مرکز مقابله با تأمین مالی تروریسم» و اقدامات دیگر جهت مبارزه با «تروریسم» به منطقه خاورمیانه سفر خواهد کرد.
منوچین مدعی شد: «ما با شریکان خود در خاورمیانه درباره راهبرد جدید دولت ترامپ جهت مقابله با نفوذ بیثباتکننده ایران در منطقه تعامل خواهیم کرد».
در حال حاضر آمریکا بزرگترین حامی تروریسم در منطقه و جهان است.
کانال رسمی روزنامه کیهان درتلگرام
@kayhan_news
?
#خبر_اقتصادی
4 ماه پس از انتصاب توسط وزارت نفت
مدیرعامل نجومی پالایشگاه ستاره خلیجفارس برکنار شد
پالایشگاه ستاره خلیجفارس که قرار بود در طی دوران 4 ساله دولت یازدهم شاهد بهرهبرداری از آن، کاهش خام فروشی میعانات گازی و خودکفایی در تولید بنزین و حتی آغاز صادرات این فرآورده نفتی در ایران باشیم، با شروع دولت دوازدهم هنوز درگیر اما و اگرهای توسعه و تکمیل است.
در حالی که درست بعد از انتخابات ریاست جمهوری دولت دوازدهم، مدیرعامل این پالایشگاه تغییر کرده بود و به نظر میرسید که این تغییر درجهت بهبود وضعیت تکمیل این پروژه ملی باشد، در طی 4 ماه اخیر تنها یک خروجی تغییر مدیریت و تصدی مدیر جدیدی که نامش پیش از این در لیست نجومی بگیران دولتی بود، این بود که تعداد 100 نیروی آزمونی این شرکت در حالت بلاتکلیف قرار گرفته و به جای اینکه بر سر کار خود حاضر باشند، با عدم مدیریت صحیح نیروی انسانی در ماههای اخیر، این 100 فارغالتحصیل دانشگاهی به حالت اعتراض یک روز را جلوی وزارت کار، یک روز جلوی وزارت نفت و روز دیگر را جلوی مجلس شورای اسلامی به شب میرساندند.
علیرضا صادق آبادی، معاون جدید وزیر نفت هفته گذشته در مراسم معارفه خود، تکمیل پروژه پالایشگاه ستاره خلیجفارس را از اولویتهای کاری خود اعلام کرد. این مدیر جوان، نخستین سرکشی خود به حوزههای پالایشی را به همین پالایشگاه اختصاص داد و روز گذشته با حضور در محل این پالایشگاه، مدیرعامل 4 ماهه آن را برکنار کرد.
در حالی که وزیر نفت در ابتدا علت مشکلات این پالایشگاه را اغتشاش مدیریتی عنوان کرده بود، از چهار ماه پیش فردی به مدیریت این مجموعه منصوب شد که در ماجرای حقوقهای نجومی سابقه دریافتهای کلان داشت و به گفته عادل آذر، رئیسدیوان محاسبات، از جمله افرادی بوده که حاضر به بازگرداندن آن مبالغ نشده بود.
این فرد در واکنش به دریافت حقوق نجومی خود مدعی شده است «تلخترین طنز مدیریت در کشور بحث حقوقهای نجومی بوده است، زیرا اینکه معدود افرادی که باقی ماندهاند تا برای پیشرفت و آرامش مردم زحمت بکشند را مایوس کرده و از گردونه فعالیت خارج کنیم، درست نیست»!
اما زنگنه از انتخاب چنین فردی که ظاهرا تخصصی در این حوزه مدیریتی نداشته، ممانعت نکرد و حالا پس از چهار ماه و بعد از فشار رسانهها بالاخره این فرد کنار گذاشته شد.برکناری این مدیر زنگنه با سابقه نجومی بگیری نشان میدهد اغتشاش مدیریت تا این زمان هم برقرار بوده و در وزارت زنگنه رفع نشده بود. امید است از این پس روند گذشته اصلاح شود و مدیرانی کاردان و متخصص در این صنعت کلیدی به کار گرفته شوند.
کانال رسمی روزنامه کیهان درتلگرام
@kayhan_news
?
#خبر_خارجی
آخرین تلاشهای نتانیاهو برای جلوگیری از شکستهای پیدرپی کردهای تجزیهطلب
پیشروی نیروهای مسلح عراق در استان «کرکوک» و تسلط کامل آنها بر این استان، «بنیامین نتانیاهو» را به شدت خشمگین و نگران کرده است؛ سران رژیم صهیونیستی میگویند، نخستوزیر این رژیم (به زعم خود) تلاش میکند تا قدرتهای جهان را بسیج کند و جلوی شکستهای بیشتر کردها در مقابل ارتش عراق را بگیرد. البته منظور این مقامات صهیونیستی از کردها، جریان تجزیهطلب حاکم بر اربیل است. «مسعود بارزانی» رئیس اقلیم کردستان عراق در اقدامی مغایر با قانون اساسی این کشور، سوم مهر گذشته همهپرسی جدایی برگزار کرد. فقط رژیم صهیونیستی بود که از این اقدام بارزانی حمایت کرد!
«یسرائیل کاتز» وزیر اطلاعات رژیم صهیونیستی نیز از خطر کشتار جمعی کردها! به دست نیروهای ارتش عراق ابراز نگرانی کرده است. اسرائیل از دهههای گذشته تاکنون با منطقه خودمختار کردستان روابط محرمانه دارد. اسرائیل در کل، به کردها، نگاه ابزاری دارد و میخواهد از طریق آنها، منافع نامشروع خود را تأمین کند.
«بافل طالبانی» فرزند «جلال طالبانی» رئیسجمهور سابق عراق که به تازگی در گذشته است، نیز ضمن رد اتهام توافق با دولت بغداد، اظهار داشته: «من کاملاً این اتهام بیاساس و مشمئز کننده را رد میکنم. هرآنچه تاکنون رخ داده، ناشی از سیاست کوتهبینانه رهبران کرد بوده است. پس از این تراژدی من انتظار داشتم که کردها متحد شوند و صدای واحد داشته باشند، اما متأسفانه همچون موارد بسیار درگذشته، جناحهای مختلف کردی تصمیم گرفتند که یکدیگر را مورد سرزنش قرار داده و اتهامات بیاساس به هم بزنند و توجه جامعه بینالمللی را از مشکل اساسی منحرف کنند.»
کانال رسمی روزنامه کیهان درتلگرام
@kayhan_news
?
#دیگر_عناوین
آقای عراقچی! برجام عبرت است نه الگو
عباس عراقچی معاون وزیر خارجه و رئیسستاد پیگیری اجرای برجام در پنل تخصصی برجام در کنفرانس عدماشاعه در مسکو گفت: در حالی که آژانس بینالمللی انرژی اتمی مستمرا پایبندی ایران به توافق برجام را مورد تایید قرار داده است، ایالات متحده آمریکا به تعهدات خود پایبند نبوده و صراحتا روح و متن برجام را در موارد متعددی مورد نقض قرار داده است.
آمریکا در حالی که خود ناقض برجام است، ادعای نقض برجام توسط سایرین را دارد و خود را در جای آژانس بینالمللی انرژی اتمی قرار داده و زیاده خواهی هم میکند! این روال مسلما نمیتواند ادامه پیدا کند و آمریکا میبایست مسئولیت هرگونه تبعات این اقدام خود را بپذیرد.
معاون وزیر خارجه خاطرنشان کرد: روشن و صریح میگویم هیچ امکانی برای مذاکره مجدد برجام و یا الحاق ضمائم و اضافات به آن وجود ندارد.
کته قابل تأمل در اظهارات عراقچی آنجاست که وی علیرغم اذعان به نقض متن و روح برجام توسط آمریکا، برجام را به عنوان الگویی برای حل و فصل مسالمتآمیز اختلافات معرفی میکند!
این در حالی است که برجام نه به عنوان یک الگو و دستاورد، بلکه به عنوان یک تجربه بسیار مهم و البته پرهزینه در مقابل دیدگان افکار عمومی قرار دارد.
برخی دولتمردان و رسانههای به ظاهر حامی دولت پس از امضای برجام مدعی بودند که «تحریمها به تاریخ پیوست» و «صبح بدون تحریم» فرا رسید.بر همین اساس آقای روحانی تاکید کرد که در دی ماه 94 تمامی تحریمهای ضدایرانی بالمره لغو خواهد شد و نه تعلیق. اما در نهایت «تحریمها پابرجاماند و هستهای رفت».
روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در روزهای گذشته بااشاره به همراهی اروپا با آمریکا علیه ایران نوشت:«بنا بر گفته برخی دیپلماتها، چندین رهبر شامل ترزامینخستوزیر انگلیس، آنگلا مرکل صدراعظم آلمان و امانوئل ماکرون رئیسجمهور فرانسه بر اهمیت حفظ فشار بر ایران بر سر موضوعاتی از قبیل آزمایشهای موشکی بالستیک و فعالیتهای منطقهای ایران تاکید کردند».
«وندی شرمن» معاون سابق وزیر خارجه آمریکا و مسئول پیشین تیم مذاکره آمریکا در گفتوگوهای هستهای در پنل تخصصی برجام در کنفرانس عدماشاعه در مسکو گفت: برجام، برای امنیت ملی آمریکا، حیاتی است.
نظرسنجی جدید شبکه خبری سیانان نشان میدهد حدود ۶۷ درصد از مردم آمریکا خواستار ماندن کشورشان در توافق هستهای با ایران و گروه 1+5 هستند.
کانال رسمی روزنامه کیهان درتلگرام
@kayhan_news