کیهان
کیهان:
?
#عناوين
شنبه یازدهم آذر ماه نود و شش
در کیهان امروز می خوانیم:
✏یادداشت روز
آقای بن سلمان متشکریم!- جعفر بلوری
http://kayhan.ir/fa/news/120042
?اخبار ویژه
روایت سایت حامی دولت از مهندسی گفتوگوهای روحانی
سوء مدیریت فزاینده صدای روزنامه حامی دولت را هم درآورد
جهانگیری اگر میخواهد نامزد شود باید از دولت روحانی جدا شود
وزارت نفت بیشتر دنبال نمایش است تا بازخواست شرکت توتال
مفتفروشی و حراج منابع ملی تدبیر نیست آقای زنگنه
http://kayhan.ir/fa/news/120043
?تیتر یک
توصیه اصلاحطلبان به جهانگیری برای انتخابات 1400
کارنامه دولت خالی است /کنارهگیری کن تا رأی بیاوری!
http://kayhan.ir/fa/news/120039
??اخبار اقتصادی-اجتماعی
سازمان برنامه هر وقت پول کم میآورد از بودجه مشوق صادرات برمیدارد
http://kayhan.ir/fa/news/119994
استاندار تهران: واحدهای مسکن مهر طبق مشخصات فنی ساخته شدهاند و خانههای خوبی است
http://kayhan.ir/fa/news/119993
طرحهای سرکاری دولت برای سر کار رفتن بیکاران
http://kayhan.ir/fa/news/119992
خودروسازان ایرانی مونتاژکار چینیها شدهاند!
http://kayhan.ir/fa/news/119991
گاز با قیمتی کمتر از هزینه تمام شده تولید نباید صادر شود
http://kayhan.ir/fa/news/119989
?اخبار بین الملل
ترامپ: بحرینیها فوقالعادهاند کلی از ما سلاح خریدند!
http://kayhan.ir/fa/news/119969
نمودار رشد جمعیت مسلمانان اروپا همچنان رو به بالا
http://kayhan.ir/fa/news/119973
افشای قرارداد تسلیحاتی با اسرائیل سفیر میانمار در تلآویو را به دردسر انداخت
http://kayhan.ir/fa/news/119972
انصارالله با شلیک موشک به خاک عربستان نسبت به مسدود ماندن مرزهایش هشدار داد
http://kayhan.ir/fa/news/119968
اختلافات در کاخ سفید بالا گرفت /تیلرسون به زودی برکنار میشود
http://kayhan.ir/fa/news/119965
سیاستهای ضد ایرانی عربستان نتیجه عکس داده/امروز در لبنان همه علیه آلسعود هستند
http://kayhan.ir/fa/news/119964
?دیگر عناوین
کارشناس سابق بانک جهانی در گفتوگو با کیهان:
راه بیاثر کردن تحریمها فاصله گرفتن از دلار است
http://kayhan.ir/fa/news/119970
تحلیلگر مسائل آمریکا:
شکست داعش نباید ما را از فعالیت اسلام آمریکایی غافل کند
http://kayhan.ir/fa/news/120038
ابراز پشیمانی مهدی فخیمزاده از حمایت از روحانی
http://kayhan.ir/fa/news/119998
فرانسه:
باید با مشارکت آمریکا به برنامه موشکی ایران رسیدگی کنیم!
http://kayhan.ir/fa/news/120028
?پاورقی
از هراره تا تهران - 51 امام خمینی(ره) در سالگرد کشتار حجاج:
آنها که میگویند استقلالخواهی با رفاهطلبی منافات ندارد با الفبای مبارزه بیگانهاند
http://kayhan.ir/fa/news/119960
تروریسم صهیونیستی-10
تی. ان. تی مخوفترین سازمان فاشیستی - صهیونیستی
http://kayhan.ir/fa/news/119961
کانال رسمی روزنامه کیهان درتلگرام
@kayhan_news
✏
#یادداشت_روز
آقای بن سلمان متشکریم!
جعفر بلوری
همان ابتدای کار که «محمد بن سلمان» پست حساس وزارت دفاع عربستان را بدون هیچ مقدمه و مؤخرهای تصاحب کرد، تحلیلگران تیزبین پیشبینی کردند که در خاندان آلسعود، اتفاقات مهمی جریان دارد. در همان ایام هم بود که رفته رفته، اظهارات به شدت ضدایرانی و کمسابقه سعودیها آغاز شد. عادل الجبیر، وزیر خارجه کمتجربه و جوان سعودی شاید جزو نخستین افرادی بود که مسئولیت اظهارات به شدت «ادبیات ضد ایرانی» را به وی سپرده بودند!
تغییر و تحولات اینچنینی در جامعه سیاسی عربستان اما همزمان شده بود با مذاکرات هستهای ایران و 1+5 طوری که در همان ایام همین تحلیلگران نوشتند که، ممکن است نگرانی سعودیها از گشایشی که در نتیجه مذاکرات هستهای میتواند عاید ایران شود، باعث اتخاذ چنین رویکردی علیه ایران شده است! بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت، برجام اگر تنها یک فایده داشته باشد، آن نزدیک کردن کشورهای عربی به اسرائیل بوده است! اگر این «نزدیکی»، به مذاکرات هستهای هم مربوط نبوده باشد، قطعا به روی کار آمدن بنسلمان مرتبط است.
سعودیها حتی حمله به یمن را هم به شکلی به ایران نسبت داده و گفتند، برای مقابله با نفوذ تهران، وارد این جنگ شدهاند! نشست به شدت ضدایرانی اخیر اتحادیه عرب که در ریاض برگزار شد، آخرین نمونه از تلاشهای این جوان تشنه قدرت علیه کشورمان بوده و قطعا، آخرین تلاش ضدایرانی وی نیز نخواهد بود.
تلاش برای آماده کردن افکار عمومی عربستان و سایر کشورهای عربی منطقه جهت عادیسازی روابط با اسرائیل، و رسوایی بیسابقه گروگانگیری نخستوزیر یک کشور (سعد حریری) از دیگر سیاستها و اقدامات بنسلمان بوده که همواره با چاشنی حملات لفظی به ایران، دنبال شده است. محاصره اقتصادی قطر به بهانه نزدیکی این کشور به مقاومت فلسطین و ایران را نیز به لیست بلند ماجراجوییهای جناب بنسلمان اضافه کنید.
این تحرکات کار را به آنجا رسانده که امروز تحلیلها از «تلاش بنسلمان برای کودتای آرام جهت رسیدن به قدرت» رسیده به «آیا بنسلمان به دنبال جنگ مستقیم با ایران است؟» گزارشها و اخبار زیادی هم درباره امکان رویارویی مستقیم ایران و عربستان منتشر شده است.
ممکن است تاریخ مصرف خاندان آلسعود به پایان رسیده و سازندگان این خاندان به این نتیجه رسیده باشند که دیگر احتیاجی به آنها ندارند و باید ضمن جنگ افروزی بین دو کشور عربستان و ایران، ریشه سعودیها را بکنند. به قول ستوننویس نشریه آمریکایی هافینگتونپست، چه بسا آمریکا می خواهد، بلایی که سر صدام آورد را به سر بن سلمان آورد و در نهایت، مثل یک جوراب کهنه، به دورش اندازد:
«این آمریکاییها بودند که صدام را برای حمله به جمهوری اسلامی جوان تشجیع کردند. آن روزها دولت در دست رونالد ریگان بود و بوش پدر نیز معاونت وی را بر عهده داشت. شاهنشینهای خلیجفارس هم پول این نبرد را میدادند. امروز هم این ترامپ و اسرائیل هستند که محمد بن سلمان را برای مقابله با ایران، جلو میاندازند. اما بنسلمان یا نمیداند یا فراموش کرده که صدام را همان کسانی از تخت به زیر کشیدند که برای جنگ با ایران، به وی قوت قلب میدادند؛ اینها کسانی نبودند جز دار و دسته رامسفلد، دیک چنی و ولفوویتز. از بنسلمان هم استفاده خواهند کرد و پس از استفاده، مثل یک جوراب کهنه دورش میاندازند.»
به قول «جفری دیوید فلتمن»، معاون دبیر کل سازمان ملل سغودی ها از این ماجراجویی ها نتیجه عکس گرفتهاند:
«در لبنان نمیدانم واقعا چه اتفاقی برای سعد حریری افتاده، اما وزیر مشاور عربستان علنا گفته بود لبنان علیه عربستان اعلان جنگ کرده است و اکنون شاهد معجزه اتحاد بین سنیها و شیعیان در لبنان علیه عربستان برای اولینبار در طول دهههای گذشته هستیم و این اصلا به نفع سعودیها نیست.»
اگر تحولات به همین سرعتی که تاکنون پیش رفته پیش برود، زمان زیادی نخواهد برد که بشنویم، آلسعود به سرنوشتی که ستوننویس هافینگتونپست پیشبینی کرده، دچار شود. یا حتی حماقت را به جایی برساند که علیه کشورمان اعلان جنگ نماید، اما نتایج همه این احتمالات پیش از این به خوبی پیش بینی شده است:
«بنسلمان نمیداند که جنگ با ایران میتواند باعث ایجاد هرج و مرج در خاورمیانه شود، هرج و مرجی که به محو شدن عربستان سعودی میانجامد. او همچنین نمیداند که آمریکاییهایی که امروز وی را برای جنگ تشویق میکنند، میتوانند مانند پرونده عراق، باز هم کنترل اوضاع را از دست بدهند و آن روز، کل شبه جزیره عربستان بر روی طبقی دیگر از طلا، به ایران پیشکش خواهد شد.» (هافینگتون پست)
به نظر میرسد باید از آقای بن سلمان به خاطر همه این ماجراجوییها، تشکر کرد!
http://kayhan.ir/fa/news/120042
کانال رسمی روزنامه کیهان درتلگرام
@kayhan_news
?
#تیتر یک
توصیه اصلاحطلبان به جهانگیری برای انتخابات 1400
کارنامه دولت خالی است /کنارهگیری کن تا رأی بیاوری!
یکی از روزنامههای زنجیرهای جریان اصلاحات، روز پنجشنبه، از برجستهترین سهمیه اصلاحطلبان در کابینه دولت یازدهم و دوازدهم -معاون اول رئیسجمهور- خواسته است که «استعفا بِده»! البته صحت و سقم این سخن و اینکه تا چه حد به یک دستور کار شبیه است یا بازی رسانهای، مهم نیست، مهمتر آن است که خود اصلاحطلبان هم از مدتها قبل از عمق مشکلات و کارنامه بسیار ضعیفی که محصول مشترک «اعتدال» و «اصلاحات» است پی بردهاند و بیش از هر کس ازاشتباهات صورت گرفته و کارهای نکرده خود آگاهند و باید تا زمان از دست نرفته، در ذهن جامعه چنان جا بیندازند که راه ما از اعتدالیون جداست!
جالب است در برههای که خود روحانی در گفتوگوی تلویزیونی اخیرش، کمی آرامتر از گذشته با انتقادات و مشکلات برخورد میکند، معاون اول اصلاحطلب او در متشنج کردن فضا و اصرار عجیب بر دوقطبیسازی –حتی به قیمت نگران کردن میلیونها ساکن مسکن مهر- حد و مرزی نمیشناسد و رسانههای اصلاحطلبان هم بر این طبل تو خالی میدمند!
البته این وظیفه تنها بر دوش یک نفر نیست. مدتی است که تعدادی از صاحبنظران اصلاحات در تلاشند هر طور شده خطکشی با دولت را پر رنگ و سهم خود را در بروز مشکلات امروز کشور کمرنگ کنند، چرا که ایجاد این تصور در جامعه را به نوعی برگ برنده خود در انتخابات آینده میدانند.
افرادی چون عبداله نوری و محمدعلی ابطحی، صادق زیباکلام و دیگران که اوضاع کشور را از همین یکصد روز نخست دولت تدبیر و امید، ناامیدکننده میبینند، میکوشند خود را درجایگاه مطالبهگری و اپوزیسیونی نسبت به دولت قرار دهند. ابطحی گفته است که «اگر کاندیداتوری آقای جهانگیری در انتخابات آینده قطعی است، باید از دولت جدا شود و فاصله بگیرد. در این صورت شرایط بهتری برای رای آوردن خواهد داشت.»
زیباکلام هم روز گذشته در یادداشتی نوشته است که «… بودن آقای جهانگیری در دولت دوازدهم، آنچنان به نفع او از جهت رای آوری نخواهد بود. چراکه در دور دوم ریاست جمهوری آقای روحانی بنا بر دلایلی که برای خود دارم، کارنامه چندان موفقی را برای ایشان پیشبینی نمیکنم. بنابراین چه آقای اسحاق جهانگیری و چه هر فرد دیگری که در دولت آقای روحانی شریک باشند باید توجه کنند که این شراکت یک سرمایهگذاری سودده و پر منفعت برای کسی که میخواهد بعدها نامزد ریاست جمهوری شود نخواهد بود چراکه عدم موفقیت دولت، دامن همه را خواهد گرفت و این « همه» شامل آقای اسحاق جهانگیری هم خواهد بود. بنابراین عقل سلیم و منفعت شخصی و سیاسی آقای معاون اول حکم میکند که او کناره بگیرد و شریک در ضرر و زیانهای سیاسی دولت دوم آقای روحانی نشود.»
آنچه از مجموع اتفاقات این روزهای کشور برمیآید نشان میدهد که این جریان بهطور هدفمند در تلاش است ناکارآمدی خود را در پشت هیاهوی رسانهای پنهان کند.
برای تحلیل این رفتار رسانهای، باید لحظهای ایستاد و به عقب نگاه کرد؛ مسئولیت اجرایی کشور با چه کسانی است؟ و کدام گروهها مسئول چنین وضعیتی در اقتصاد و فرهنگ و سیاست و… هستند؟ اگر از مسئولان دولت و اصلاحطلبان بپرسید، به احتمال قوی خواهند گفت «دولتهای نهم و دهم»! و بدون اشاره به نقش آنها در دولت تدبیر و امید، پای خود را از مسئولیتی که در پنج سال گذشته داشتهاند، عقب میکشند! این است ذات نهفته جریانهایی که آگاهی مردم را تنها برای رأی آوردن خود میخواهند.
این رسانهها نمیپرسند چرا در برابر چشم همگان و در روز روشن، صندوق ذخیره فرهنگیان غارت شد و چرا یکی از متهمان آن پرونده از کشورگریخت؟ تکلیف سرمایه معلمان زحمتکش که به افراد خاصی داده شده چه میشود؟
آیا تحریمهای جدید در راه نیست؟ بعد از ناکامی برجام و نتایج تقریبا هیچ آن، دولت چه برنامهای برای کنترل تبعات تحریمهای جدید دارد؟ ارسال لايحه «اصلاح قانون مبارزه با پولشویی» از دولت به مجلس، آن هم خیلی بیسر و صدا، و کوبیدن میخ FATF مهمتر است یا روسری مربی تایلندی؟
یادآوری یک درس تاریخی بهعنوان حسن ختام این گزارش مفید بهنظر میرسد. رهبر یکی از کشورهای بلوک شرق دوست نزدیکی داشت که بعدها معلوم شد این فرد جاسوس CIA است. این فرد بعدا در اعترافات خود گفت که آمریکاییها فقط از او میخواستند اولویتها را عوض کند و افراد را سر جای غیر خودشان بگذارد. این اظهارات تکاندهنده نشان میدهد که پرداختن به اولویتهای یک کشور چه اندازه اهمیت دارد و تغییر نادرست این اولویتها چقدر در عقب افتادن کشور موثر است.
کانال رسمی روزنامه کیهان در تلگرام
@kayhan_news
?
#خبراقتصادی
رئیس مجلس:
سازمان برنامه هر وقت پول کم میآورد از بودجه مشوق صادرات برمیدارد
رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم تجلیل از صادرکنندگان برگزیده استان قم برگزار شد، اظهار داشت: تا زمانی که صادرات رونق نیابد مشکلات اقتصادی ما برطرف نمیشود. باید تولیدکنندگان احساس کنند که مسئولان اصلی کشور از آنها حمایت میکنند تا دلگرم شوند. تولیدکنندگان رکن اصلی اقتصاد کشور هستند و تا زمانی که آسایش روانی نداشته باشند اقتصاد کشور سامان نمییابد.
علی لاریجانی با بیان این که نباید بخشها کاری کنند که تولیدکنندگان احساس حقارت کنند، عنوان کرد: در جلسه سران قوا نیز مطرح کردم که باید سند حمایت اقتصادی تدوین شود تا هرکس بتواند طبق آن فعالیت اقتصادی داشته باشد.
لاریجانی ابراز داشت: صادرات لزوم کشور است و باید مشوقهای صادراتی نیز در نظر گرفته شود. مشوقهای صادراتی ما در حال حاضر ناتوان است. ما بودجهای برای آن در نظر میگیریم اما سازمان برنامه زمانی که پول کم میآورد از آن بودجه برمیدارد. این موضوع حتماً باید برطرف شود. ما باید پشتیبانیهای دائمی از صادرات و مشوقهای صادراتی داشته باشیم و این در بودجه منعکس شود و تعریفهایی نیز برای آن پیشنهاد دادهایم و در حال بررسی موضوع هستیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: روسیه برای صادرات، بسیار خوب است و ما رابطه خوبی با روسیه داریم. یکی دو شرکت در روسیه خوب ورود کردهاند که بعد از بررسیها متوجه شدم یک سال و نیم برای صادرات در روسیه زمان گذاشتهاند و از روشهای نوین صادراتی استفاده کردهاند. شما نیز به روشهای نوین صادراتی فکر کنید. ما باید برای صادرات فرش نیز بیشتر توجه کنیم. باید تبلیغات بیشتری داشته باشیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما صد سال گذشته با دخالت دولت مواجه بودیم الآن نیز باید بگوییم دولت نباید در مسائل اقتصادی دخالت کند. واگذاری بنگاههای اقتصادی به مردم بسیاری از مشکلات اقتصادی را حل میکند. دولت در زمان گذشته اصل ۴۴ را متوقف کرد و یک قانون خوب را بد عمل کردند. ظرف یکی دو سال آینده باید اشکالات آن برطرف شود.
کانال رسمی روزنامه کیهان در تلگرام
@kayhan_news
?
#خبرخارجی
پس از امضای یک قرارداد چند میلیارد دلاری
ترامپ: بحرینیها فوقالعادهاند کلی از ما سلاح خریدند!
به نوشته برخی رسانههای آمریکایی ترامپ پیش از این برخی شیوخ عرب حاشیه خلیجفارس را گاوهای شیردهی خوانده بود که باید آنها را دوشید!
دونالد ترامپ روز پنجشنبه در کنفرانس خبری مشترک با ولیعهد بحرین با ابراز خوشحالی از اینکه توانسته قرارداد پرسود فروش جنگندههاي اف 16 را با بحرینیها امضا کند، گفت: «حضور ولیعهد بحرین در دفتر کار رئیسجمهور آمریکا افتخار بزرگی است، ما با همدیگر تجارتهای زیادی داریم. آنها چیزهای زیادی از ما میخرند. در این سفر هم 9 میلیارد دلار خرج کردهاند. سفر بسیار خوبی است و ما بابت آن تشکر میکنیم. ما رابطه دیرینهای داشتیم و این رابطه، بهتر هم خواهد شد. میتوانم این را بگویم که آنها دوستان فوقالعادهای بودهاند.»
«سلمان بنحمد بنعیسی آلخلیفه»، ولیعهد بحرین هم گفت سفرش به واشنگتن در «صدها سال روابط حسنه» میان بحرین و آمریکا ریشه دارد و هر دو کشور از این رابطه بهره بردهاند و ما در جستوجوی راههایی برای تقویت آن خواهیم بود.
ترامپ که از زمان آغاز رياست جمهورياش همواره به دنبال بستن قراردادهاي چرب اقتصادي با کشورهاي مرتجع و متحد آمريکا در اقصي نقاط جهان از جمله کشورهاي عربي منطقه خليج فارس بوده، در ديدار با وليعهد بحرين از او به خاطر پيش بردن معاملات و توافقهايي به ارزش 9 ميليارد دلار با آمريکا شامل خريد جنگندههاي اف 16 تقدير و تشکر کرد.
در همین رابطه روزنامه الاخبار چاپ لبنان در گزارشی به این مسئله پرداخت و نوشت، اقدامات سرکوبگرانه رژيم آل خليفه عليه مردم خود، فقط با چراغ سبز آمريکا صورت ميگيرد. اين روزنامه لبناني افزود روابط نزديک رژيم آل خليفه با آمريکا و عقد قراردادهاي ميلياردي تسليحاتي، باعث شده جنايت آنها عليه مردم خود افزايش يابد. انتشار گزارشها درباره خريدهاي ميلياردي تسليحاتي کشورهاي عربي حاشيه خليج فارس درحالي است که موسسات و نهادهاي مالي همچون بانک جهاني و صندوق بينالمللي پول در گزارشهاي اخير خود اعلام کردهاند که اين کشورها با بحران مالي و دهها ميليارد دلار کسري بودجه روبه رو شدهاند.
کانال رسمی روزنامه کیهان در تلگرام
@kayhan_news
?
#عناوین
کارشناس سابق بانک جهانی در گفتوگو با کیهان:
راه بیاثر کردن تحریمها فاصله گرفتن از دلار است
در مصاحبهای که کیهان با «پیتر کوئینگ»، کارمند سابق بانک جهانی و کارشناس کنونی حوزه اقتصادی از کشور سوئیس ترتیب داده است، نقش ایران در دوران انتقالی نظم جهانی بررسی شده است.
*آمریکا به عنوان یک قدرت سلطه جو و سنتی در چند دهه گذشته و به صورت تدریجی در حال از دست دادن قدرت خود مخصوصا در حوزه اقتصادی است. نقش بلوکهای قدرتمند اقتصادی شرق همچون «بریکس» و «شانگهای» را در تولد نظام چند قطبی جدید چطور ارزیابی میکنید؟
«پیتر کوئینگ»: «همانطور که به درستی اشاره شد، جهان به صورت تدریجی در حال ورود به نظم جهانی جدید است. البته معیار مورد نظرم، «نظم جهانی جدید» یا «نظم جهانی واحدی» نیست که غرب درباره آن صحبت میکند. چند سالی است که هژمونی قدرت اقتصادی آمریکا و دلار در یک شیب نزولی قرار گرفته است. درست همان زمانی که روسیه و چین ارتباط خود با دلار را به طور کامل قطع کردند. بدین معنا که ارتباطات تجاری خود با سایر کشورها را با ارزی به غیر از دلار انجام میدهند. مخصوصا معاملات مربوط به نفت و گاز و یا مشتقات آنها. همزمان سایر کشورها نیز الگوی مشابهای را پیگیری میکنند، از جمله ایران و ونزوئلا. احتمال اینکه سایر کشورها هم قاعده مشابهای را پیگیری کنند وجود دارد. حتی بسیاری از کشورهای عضو شانگهای نیز از دلار فاصله گرفتهاند.»
* براساس گزارشهای متعدد، چین در حال پرکردن خزانه خود با طلاهای بسیار زیاد است و قراردادهای بزرگی را با ارز خود به امضاء میرساند. آینده قدرت دلار را در سایه اقدامات چین چه میدانید؟
دلار هر روز نسبت به گذشته ضعیفتر میشود و دلایل آن در قسمت قبل توضیح داده شد، نکته دیگری که اهمیت دارد این است که ارز ذخیرهای در دنیا هماکنون در حال گذر از دلار به سایر ارزهاست و این یعنی تقاضا برای دلار در حال کاهش است.
آمریکا با حرص، خشونت و جنگطلبی که همواره از خود نشان میدهد مسیر نابودی برای خود را طی میکند. بهترین وسیله برای نابودی نظام قاتل آمریکا از بین رفتن ابزار اقتصادی این کشور است. اکنون ارزهایی که در حال جایگزینی دلار هستند نه تنها از ذخائر سرشار طلا برخوردارند بلکه از یک اقتصاد تنومند نیز بهره میبرند. به عنوان مثال یوان چین و یا روبل روسیه. حتی ایران هماکنون مسیر مشابهای را طی میکند. واشنگتن نیز میداند که در شرایط کنونی تحریم ایران، روسیه و چین کاملا بیمعناست.
* فعالیت ایران در دستیابی به نقشی مهم و تعیینکننده در هندسه جدید جهانی را چطور ارزیابی میکنید؟
ایران از دیرباز نقش تعیینکننده را در صلح منطقه ایفا میکرده است و همواره یک عامل تاثیرگذار در این حوزه بوده است. حضور ایران در شکست داعش بسیار مهم و تاثیرگذار بوده است. ایران را به عنوان یک عامل با ثبات در منطقه میدانم، نقشههای آمریکا با پایان داعش تمام نمیشود. آمریکا نقشه مدونی با نام «نقشه برای عصر آمریکایی جدید» را در دستو کار خود قرار داده است، که صهیونیستها البته نگارنده آن بودهاند. ایران در منطقه بسیار مهم و استراتژیکی واقع شده است و تعاملات اقتصادی بسیاری برای عملیاتی شدن باید از مسیر ایران عبور کند. ایران هم به آبهای اقیانوس هند دسترسی دارد و هم کوریدوری برای ورود به اروپا محسوب میشود.
کانال رسمی روزنامه کیهان در تلگرام
@kayhan_news