چهار شنبه سوم آبان ماه نود و شش در کیهان امروز می خوانیم
کیهان:
?
#عناوين
چهار شنبه سوم آبان ماه نود و شش
در کیهان امروز می خوانیم:
✏یادداشت روز
رقص با برجام اشک با دلار-محمد صرفی
http://kayhan.ir/fa/news/117391
?اخبار ویژه
آنچه که زنده به گور میشود اعتماد به شیطان بزرگ است
نصیحتهای جامعه روحانیت به روحانی درباره استکبارستیزی و مسئله اشتغال
میزان سرمایهگذاری خارجی نمونه دستکاری در آمار
یکی از چالشهای بزرگ همین مدیران رسوب کرده دولتاند
آقای جهانگیری! یا شغل ایجاد نکردهاید یا نمیدانید یک میلیون شغل چیست
با این عملکرد فاجعهبار 1/5 میلیون شغل درست کردهاید؟!
http://kayhan.ir/fa/news/117392
?تیتر یک
گزارش خبری تحلیلی کیهان
چرخ اقتصاد میچرخد اما به همت آمارسازان!
http://kayhan.ir/fa/news/117378
??اخبار اقتصادی-اجتماعی
تابش: اعتبارمسکن اجتماعی هنوز ابلاغ نشده است
http://kayhan.ir/fa/news/117376
ترامپ احتمالاً قرارداد بوئینگ با ایران را لغو میکند
http://kayhan.ir/fa/news/117387
تعطیلی نیمی از کارخانه های تولیدی ظروف آلومینیوم
http://kayhan.ir/fa/news/117377
عوامل نفوذی خارجی در اقتصاد کشور حضور دارند
http://kayhan.ir/fa/news/117374
ریاست وزیر صنعت بر «کارگروه آرد و نان» مغایر قانون است
http://kayhan.ir/fa/news/117370
?اخبار بین الملل
نبیهبری: من و سید حسن نصرالله یک روح هستیم در ۲ بدن
http://kayhan.ir/fa/news/117331
مناطق تحت اشغال داعش در سوریه فقط 5 درصد
http://kayhan.ir/fa/news/117334
شروع طوفانی عملیات بزرگ ارتش سوریه برای رسیدن به مرزهای مشترک با عراق
http://kayhan.ir/fa/news/117332
به طالبان باج بدهید!
http://kayhan.ir/fa/news/117329
رسوایی بزرگ جنسی در پارلمان اروپا/ رئیس پارلمان: شوکه شدم
http://kayhan.ir/fa/news/117330
?دیگر عناوین
مناقصهای که مزایده شد
هواپیمای ۳ میلیون یورویی را 11 میلیون یورو خریدند!
http://kayhan.ir/fa/news/117322
احتمال بازگشت تحریمهای هستهای! گزارش وزارت خارجه از سرانجام برجام
http://kayhan.ir/fa/news/117388
دبیر جشنواره فیلم کوتاه در گفت وگو با کیهان:
«فریدون» به سینما علاقه دارد، دعوت شد تا جایزه «حقوق شهروندی» بدهد!
http://kayhan.ir/fa/news/117315
نماینده دموکرات کنگره:
ایران را با تحریمهای جدید باید به مذاکره مجدد وادار کنیم
http://kayhan.ir/fa/news/117366
?پاورقی
از هراره تا تهران - ۳۹ رئیس جمهور بورکینافاسو در دیدار با آیت الله خامنهای:
ما به فرهنگ انقلابی شما نیاز داریم
http://kayhan.ir/fa/news/117309
زیرپوست جنگ - ۱۳ رئیس ستاد کل حزب بعث عراق:
صدام از سوریه به خاطر حمایتش از ایران به شدت عصبانی بود
http://kayhan.ir/fa/news/117310
کانال رسمی روزنامه کیهان درتلگرام
@kayhan_news
✏
#یادداشت_روز
رقص با برجام اشک با دلار
محمد صرفی
دو تصویر از شب توافق هستهای ایران و 1+5 که عدهای در تهران به خیابان ریخته و به جشن و پایکوبی پرداختند، بیش از همه ماندگار و قابل تامل است. اولی جوانی که بر تیشرت خود تصویری از پرچم آمریکا به شکل قلب داشت و شادمان در حال رقص بود و دیگری جوانی که دو اسکناس در دست داشت؛ هزار تومانی و یک دلاری، میخندید و انگار از شوق اشک در چشمانش حلقه زده بود!
عبرت آن است که با برجام و بیبرجام آمریکا دشمن جمهوری اسلامی و ملت ایران است. ابزار اعمال این دشمنی نیز چیزی نیست جز تحریم اقتصادی و مرکز ثقل این ابزار و فشار نیز همان اسکناسی بود که آن جوان با چشم نمناک در دست داشت؛ دلار.
هژمونی جهانی دلار از سال 1944 آغاز و عملاً از سال 1971 رسمی و فراگیر شد. زمانی که ریچارد نیکسون رئیسجمهور وقت آمریکا پشتوانه طلا را کنار گذاشت و دلار را به عنوان پشتوانه ذخایر ارزی جهان انتخاب کرد. قرارداد اقتصادی-امنیتی واشنگتن و ریاض در همان اوایل دهه 70 میلادی یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار بود. عربستان به عنوان رئیسوقت اوپک تضمین داد که تمام معاملات نفتی خود را با دلار انجام دهد و آمریکا نیز در عوض حمایت نظامی و امنیتی از رژیم آلسعود را تضمین کرد. نفت عربستان راهی آمریکا شد و تسلیحات آمریکا راهی عربستان.
نظام پولی غرب در واقع ابزاری اقتصادی برای پیشبرد اهداف سیاسی است. ویلیام کلارک در کتاب «پترو دلار» پشت پرده برخی مداخلات و تجاوزهای نظامی اخیر آمریکا در منطقه غرب آسیا را تلاش برای حفظ سلطه دلار معرفی میکند و معتقد است واشنگتن برای حفظ این سلطه، از به راه انداختن جنگ و کشتن هزاران هزار شهروند بیگناه و غیرنظامی هم ابایی ندارد.
تحریم اولین و پرکاربردترین ابزار در کیف دیپلماسی آمریکاست تا جایی که به قول آقای ظریف وزیر امور خارجه کشورمان، کاخ سفید به استفاده از تحریم عادت کرده است. مارس سال میلادی گذشته روزنامه وال استریت ژورنال در مقالهای تحت عنوان «دلاریزه کردن آیتاللهها» به سیاست اوباما در برخورد با جمهوری اسلامی پرداخت و هشدار داد به هیچ عنوان نباید اجازه دسترسی تهران به سیستم جهانی دلار را داد. این مقاله را مارک دوبوویتز از نمایندگان آمریکایی که نقشی پررنگ در طراحی و تصویب طرحهای ضدایرانی کنگره دارد، نوشته بود.
روزنامه واشنگتنپست در مقالهای درباره کند شدن تیغ تحریمها در اثر استفاده زیاد و نابجا مینویسد؛ «پزشکها میدانند که حتی مؤثرترین داروها هم میتواند به علت استفاده بیش از حد بیتأثیر شوند. بنابراین سیاستمداران هم باید (در استفاده از ابزار تحریم) به همین شیوه عمل کنند.»
آدام زوبین معاون سابق وزیر خزانهداری آمریکا در امور تروریسم و جرائم مالی که از او بهعنوان سزار تحریمهای ایران یاد میشود در مقالهای مینویسد؛ «ما میتوانیم از اهرم تشدید فشار استفاده کنیم. اما نمیتوانیم اروپا، روسیه و چین را ترغیب کنیم از اقتصاد ایران فاصله بگیرند.اگر آمریکا جهان را با عدم دسترسی به دلار تهدید کند، در واقع برتری دلار را تهدید کرده است و موجب تضعیف بازارها و اهرم قدرت خود میشود.»
اعضای بریکس(قدرتهای اقتصادی نوظهور) و سازمان همکاری شانگهای به سرعت در حال عبور از هژمونی دلار و دلارزدایی از مبادلات و اقتصاد خود هستند. این کشورها نیمی از جمعیت جهان و یک سوم تولید ناخالص ملی را در اختیار دارند.
20 سال پیش بیش از 90 درصد ذخایر ارزی جهان دلار آمریکا بود و این میزان امروز به کمتر از 60 درصد رسیده است. کارشناسان اقتصادی معتقدند چنانچه این میزان به کمتر از 50 درصد برسد، سقوط و افول دلار سرعتی تصاعدی به خود میگیرد.
چشمانداز سیاستهای آمریکا نشان میدهد تحریم با اهرم دلار، همچنان نقطه کانونی استراتژی واشنگتن علیه جمهوری اسلامی ایران است. در حالی که بسیاری از کشورها وضعیت ایران و نوع معامله آمریکا با ما را سرلوحه عبرت خود قرار داده و مشغول آمادهسازی خود برای دوران پسادلار هستند، پیچیدن برخی نسخههای داخلی که بوی همهچیز میدهد جز دلارزدایی از اقتصاد، آگاهانه یا ناآگاهانه خیانت در حق کشور و ملت است.
سفر اخیر آقای جهانگیری معاون اول رئیسجمهور به ترکیه و توافق برای حذف دلار از مبادلات دو کشور اگرچه نشانهای مثبت و ارزنده است اما به هیچ عنوان کافی نیست. سیاستمداران، دستاندرکاران اقتصادی و همه مردم باید بدانند و این واقعیت کلیدی را درک کنند که دلار دشمن استقلال، امنیت و اقتصاد کشور و معیشت مردم است. مردم باید روزی به خیابان بریزند و جشن بگیرند که دلار از اقتصاد و مبادلات حذف شده باشد.
روز لغو واقعی همه تحریمها آن روز است و تضمین آن نیز استقلال اقتصادی است نه امضای فلان دیپلمات کلاهبردار آمریکایی.
http://kayhan.ir/fa/news/117391
کانال رسمی روزنامه کیهان درتلگرام
@kayhan_news
? ?
#خبرویژه
آنچه که زنده به گور میشود اعتماد به شیطان بزرگ است
روزنامه زنجیرهای آفتاب یزد تیتر اول خود را به عبارت «زنده به گور کردن برجام! / رسانههای اصولگرا به استقبال مرگ توافق هستهای رفتهاند» اختصاص داد و به عنوان عکس، تصویر صفحه اول چند روزنامه ازجمله روزنامه کیهان را انتخاب کرد.
تیتر اول کیهان در عکس آفتاب یزد این است: 9 روز تا اجرای «مادر تحریمها»؛ مردم از راهکارهای دولت میپرسند.»
آفتاب یزد توضیح نمیدهد که ایراد این تیتر چیست؟ آیا هشدار درباره نزدیک بودن اجرای تحریمهای جدید، گردانندگان روزنامه زنجیرهای را به هم میریزد؟ یا سوال از راهکارهای دولت برای مقابله با بدعهدیها و دشمنیهای شیطان بزرگ؟
فرار به جلو نخنمایی از این دست درحالی است که مطبوعات اجارهای اکنون در جایگاه اتهام قرار دارند و باید توضیح بدهند که چرا شیطان بزرگ و توافق با او را بزک میکردند و بر اجرای یک سویه توافق اصرار داشتهاند؟
یادآور میشود سردبیر آفتاب یزد پس از فرار از کشور، در آمریکا پناهندگی گرفت.
کانال رسمی روزنامه کیهان درتلگرام
@kayhan_news
?
#تیتر_یک
گزارش خبری تحلیلی کیهان
چرخ اقتصاد میچرخد اما به همت آمارسازان!
چهار سال پیش حسن روحانی در تبلیغات انتخاباتی خود اعلام کرد هم سانتریفیوژها باید بچرخد و هم چرخ زندگی مردم؛ حالا مدت قابل توجهی از آن زمان گذشته و تا حدودی میتوان عملکرد او را مورد بررسی قرار داد، عملکردی که فاصله قابل توجهی با آنچه مدنظر دولت بود، دارد.
از چرخیدن (بخوانید نچرخیدن) سانتریفیوژها که بگذریم به چرخیدن چرخ زندگی مردم میرسیم. مردمی که طی چند سال اخیر، همچنان زیر فشارهای معیشتی له میشوند و باید گفت چند سالی میشود که چرخ زندگیشان پنچر شده است.
البته دولت اعتقاد ندارد که چرخ زندگی مردم نمیچرخد و در این زمینه به آمارهای خود تکیه میکند، آمارهایی که هرچند نشان میدهد وضعیت مناسبی بر اقتصاد کشور حاکم است! اما واقعیت زندگی مردم، بیانگر واقعیت دیگریست.
در آخرین نمونه این موضوع، مرکز آمار ایران اعلام کرد نرخ تورم در دوازده ماه منتهی به مهر 96 معادل 8/2 درصد شده تا تورم تک رقمی همچنان بر پیشانی اقتصاد ایران بدرخشد!
البته رئیسجمهور در تبلیغات انتخاباتی چهار سال پیش خود گفته بود ملاک تورم، جیب مردم است؛ اما در حال حاضر که در راس قوه مجریه قرار گرفته، انگار ملاک تورم هم تغییر کرده است.
آنچه وضعیت جیب مردم را نشان میدهد، افزایش 15 درصدی اجاره بها در شهریورماه سال جاری است، افزایش بیش از 20 درصدی تورم 14 قلم کالای خوراکی و مواردی از این قبیل است؛ تا جایی که چند روز قبل محمد شریعتمداری هم به عنوان وزیر صنعت از دستور حسن روحانی برای بررسی علل گرانی بیش از ۲۰ درصدی برخی کالاهای اساسی سخن گفت.
تکیه بر آمار تورم به عنوان بهبود وضع معشیت مردم در حالی است که طبق آمار بانک مرکزی از بودجه خانوار شهری، سهم خوراکیها و آشامیدنیها از 27/1 درصد در سال 91 (که سال پایانی دولت دهم محسوب میشود) طی چهار سال دولت روحانی به رقم 23/5 درصد کاهش یافته که نشان میدهد مردم رقم کمتری نسبت به چهار سال قبل توانستهاند به خوراکیها اختصاص دهند.
اما جالبتر از موضوع تورم، آمارهای اشتغالزایی است؛ آمارهای مبهوتکنندهای که بعید است کمتر کشوری مثل ما توان ایجاد آن را داشته باشد.
چندی پیش، اسحاق جهانگیری درباره وضعیت اشتغال گفت: «امسال در فصل بهار طبق گزارش مرکز آمار 703 هزار شغل نسبت به بهار سال گذشته و در تابستان امسال که دیروز گزارش داده شد، 795 هزار شغل ایجاد شد، اینها گزارشهای رسمی کشور است.»
هرچند بعدا اعلام شد این ارقام به معنای ایجاد 1/5 میلیون شغل در شش ماهه نخست امسال نیست، اما افزایشهای 700 هزار شغلی! نسبت به سال گذشته –به خودی خود- رقم بسیار بالایی؛ آن هم در طول سه ماه است. جالب اینجاست که جهانگیری در زمان تبلیغات ریاست جمهوری امسال گفته بود: «اقتصادی که ظرفیتش مشخص است که چه مقدار شغل میتوان ایجاد کرد اگر کسی بگوید چند میلیون شغل ایجاد میکنم، معلوم است که میخواهد مردم را فریب دهد.»
به عبارت دیگر؛ دولت در زمانی که اعلام رقم رشد به نفعش بوده، آن را به سرعت اعلام کردهاما در جایی که به آمار به ضررش میباشد تعللهای فراوانی از خود نشان داده است.
کانال رسمی روزنامه کیهان درتلگرام
@kayhan_news
?
#خبر_اقتصادی
راغفر:
عوامل نفوذی خارجی در اقتصاد کشور حضور دارند
حسین راغفر اقتصاددان اصلاحطلب در گفتوگو با شفقنا اظهار کرد: باید به نفوذ خارجی که در این سالها شاهد هستیم که در بین نظام تصمیمگیری، مقامات یا در نهادهای سیاسی و حتی نظامی نفوذ کرده باشند توجه داشت.اگر این همه تلاش برای نفوذ در این نهادهای سیاستگذار در کشور از سوی خارجیها وجود داشته حتما بایستی که نسبت به حضور آنها و مداخلاتشان برای تخریب اقتصاد کشور هم توجه داشت.
میبینیم حتی سیاستهایی که اعمال میشود در بسیاری از مواقع زمینههای رشد نارضایتی را در جامعه به وجود میآورد و هیچ دستگاه نظارتی وجود ندارد که از آن وزارتخانه یا از آن دستگاه مربوطه پاسخ بخواهد که آن را نسبت به تصمیماتی که موجب بروز نارضایتیهای عمومی در جامعه شدند پاسخگو کند و از آنها سوال کند که این تصمیمات به چه دلیل اتخاذ شده و منافع چه کسانی را تأمین کرده است.
راغفر درباره عواقب این وضعیت اظهار کرد: بنابراین پیامدهای چنین وضعیتی این میشود که ممکن است بسیاری از افراد عوامل نفوذی خارجی در حوزه اقتصاد کشور باشند که من اصلا این را به هیچ وجه منتفی نمیدانم بلکه قویا فکر میکنم اینها حضور دارند، اما باید زمینههایی که در ابتدا گفتم را به آن افزود که این زمینهها عملا به ایجاد یک نوع بینظمی در فضای اقتصادی کشور کمک میکند و سبب میشود که زمینههای عدم استقرار قواعد رفتاری مناسب در اقتصاد جامعه رشد کند و این اختلالات را در جامعه دامن میزند.
عدهای هم خودشان را در پشت این اختلالهایی که در اقتصاد کشور به وجود میآید پنهان میکنند و خود این اختلالها میتواند زمینه فرصت طلبیها و فسادهای گسترده و بعد نارضایتی بیشتر در جامعه را فراهم کند.
کانال رسمی روزنامه کیهان درتلگرام
@kayhan_news
?
#خبر_خارجی
رونمایی تیلرسون از استراتژی تازه آمریکا در افغانستان؛
به طالبان باج بدهید!
وزیر خارجه آمریکا با تقسیم عناصر طالبان به خشونتطلب و میانهرو اعلام کرده که اعضای میانهرو میتوانند در دولت افغانستان پذیرفته شوند. پیش از این اظهارات بسیاری از رسانههای غربی آمریکا را به دلیل نداشتن استراتژی در افغانستان، مورد انتقاد قرار داده بودند.
اکنون نیز که تیلرسون در افغانستان از استراتژی تازه آمریکا پردهبرداری کرده، همان ادبیات مربوط به افراد مسلح سوریه را به کار برده است. وی گفته، «اعضای میانهرو» طالبان که خشونت و ترور را کنار گذاشته و متعهد به ثبات باشند، میتوانند در دولت افغانستان جایگاهی داشته باشند.»
البته هدف تیلرسون و آمریکا این بار با آنچه در سوریه به کار گرفته شده، متفاوت است؛ او میخواهد به بخشی از طالبان، رشوه پست و کارهای دولتی را بدهد و این بخش را از کل طالبان جدا کند. علاوه بر آن، برای آمریکاییها مهم این است که کدام نیرو و جریان، بهتر از دیگران میتوانند منافع آمریکا را تأمین کنند، و اهالی کاخ سفید اصلاً به سوابق تروریستی این گروه یا آن گروه، اهمیت نمیدهند و اصولاً اخلاق در سیاست خارجی آنها جایگاهی ندارد.
تیلرسون که در سفرش به افغانستان، با «اشرف غنی» رئیسجمهور و «عبدالله عبدالله» رئیس اجرایی این کشور دیدار کرده بود میگوید: «طالبان باید درک کند که هرگز پیروز جنگ نخواهد بود و باید خود را برای مذاکره با دولت افغانستان آماده کند.»
اما، در جریان سفر و دیدار تیلرسون از افغانستان، «اشرف غنی» هم علاوه بر پاکستان، روسیه را متهم به حمایت از طالبان کرد. این اظهارات، واکنش مسکو را به دنبال داشت؛ وزارت خارجه روسیه با صدور بیانیهای، اتهامات اشرف غنی را رد کرد و گفت: هرگز از طالبان حمایت نکرده است.
کانال رسمی روزنامه کیهان درتلگرام
@kayhan_news
?
#دیگر_عناوین
دبیر جشنواره فیلم کوتاه در گفت وگو با کیهان:
«فریدون» به سینما علاقه دارد، دعوت شد تا جایزه «حقوق شهروندی» بدهد!
حضور حسین فریدون، برادر رئیسجمهور در مراسم اختتامیه سی و چهارمین جشنواره فیلم کوتاه تهران برای اهدای جوایز یکی از بخشها، مهمترین حاشیه این جشنواره بود. چراکه وی نه تنها هیچ نسبت و ارتباطی با هنر و سینما ندارد که به فساد مالی هم متهم شده و به قید 50 میلیارد تومان وثیقه آزاد است.
دبیر این جشنواره در گفتوگو با کیهان درباره چرایی حضور این متهم اقتصادی به عنوان مهمان ویژه جشنواره فیلم کوتاه اظهار داشت: آقای فریدون علاقهمند به حوزه فیلم و سینما هستند. پارسال هم در اختتامیه جشنواره فیلم حقیقت به دبیری آقای طباطبایی نژاد حضور یافتند، همچنین در اختتامیه جشنواره فیلم فجر هم حضور یافتند و امسال هم به جشنواره فیلم کوتاه تهران آمدند. این علاقه ایشان به حوزه فیلم را نشان میدهد. به نظرم چیز جدیدی نیست و ایشان حداقل چهار یا پنج بار در اختتامیه جشنوارههای سینمایی حضور پیدا کردند. اما با توجه به اینکه برای اولین بار پس از اتفاقاتی در جشنواره ما حضور یافتند، برای رسانهها سؤال ایجاد شد.
این اظهارات در حالی مطرح میشود که در هیچ کدام از جشنهای سینمایی مرسوم نیست کسی به صرف علاقه به سینما روی سن برود و به دیگران جایزه بدهد و این توجیه با هیچ عقل سلیمی سازگار نیست. از طرفی حضور حسین فریدون در اختتامیههای سینمایی در سالهای گذشته نیز مورد انتقاد اهالی فرهنگ و هنر قرار گرفته بود اما ظاهراً نفوذ برادر رئیسجمهور و انفعال برخی مسئولان سینمایی آنقدر هست که هر سال این چهره بیگانه با فرهنگ و هنر را در صدر مجلس بنشانند. چهرهای که به دلیل فساد گسترده اقتصادی حتی در دولت جدید نیز صاحب پست و سمتی نشده است.
گفتنی است برخی از عناصر سیاسی و خاصه افراد ورشکسته، به منظور انحراف افکار عمومی و جلب اعتماد مردم و کسب آبرو در محافل فرهنگی و هنری حاضر میشوند.
کانال رسمی روزنامه کیهان درتلگرام
@kayhan_news