پنج شنبه بیستم مهر ماه نود و شش در کیهان امروز می خوانیم
کیهان:
?
#عناوين
پنج شنبه بیستم مهر ماه نود و شش
در کیهان امروز می خوانیم:
✏یادداشت روز
وحدت و عبرت ۲ رکن موفقیت-حسین شمسیان
http://kayhan.ir/fa/news/116265
?اخبار ویژه
دست ترامپ رو شده/چرا روزنامه اجارهای ناراحت است؟!
یک سؤال مهم از دلال ورشکسته مذاکره
از دولت محرمانهها تا جاسوسی که 50 سکه طلا جایزه گرفت
بودجه 30 هزار میلیاردی ایجاد اشتغال یا پولپاشی محض؟!
ابراز نگرانی نتانیاهو درباره بقای اسرائیل
http://kayhan.ir/fa/news/116266
?تیتر یک
گزارش خبری تحلیلی کیهان
نقشه ترامپ؛ برجام نیمهجان و انفعال ایران
http://kayhan.ir/fa/news/116262
??اخبار اقتصادی-اجتماعی
رتبه بیکاری ایران در دولت یازدهم۱۰ پله بدتر شد
http://kayhan.ir/fa/news/116253
اختیار واردات بعضی گوشیهای پرفروش در اختیار ۴ نفر است
http://kayhan.ir/fa/news/116254
ایران و ترکیه توافقنامه استفاده از ارز ملی در مبادلات تجاری امضاء کردند
http://kayhan.ir/fa/news/116252
30 درصد واحدهای صنعتی کشور فعال هستند
http://kayhan.ir/fa/news/116250
بریز و بپاش در صنعت نفت باید تمام شود
http://kayhan.ir/fa/news/116245
?اخبار بین الملل
مردم یمن گرفتار بدترین نوع بیماری وبا در طول تاریخ جهان
http://kayhan.ir/fa/news/116196
کاتالونیا اعلام استقلال کرد/دولت اسپانیا جلسه فوقالعاده تشکیل داد
http://kayhan.ir/fa/news/116189
پسر بنلادن مأمور تشکیل شاخه القاعده در سوریه شد!
http://kayhan.ir/fa/news/116197
آمریکا تحرکات تازه علیه حزبالله لبنان را به درخواست رژیم صهیونیستی کلید زد
http://kayhan.ir/fa/news/116195
ابطال همهپرسی ، وحدت و احترام به قانون اساسی شروط عراق برای گفتوگو با بارزانی
http://kayhan.ir/fa/news/116192
سرکوب تظاهرات سراسری اعتصابیون ازسوی پلیس ضدشورش فرانسه
http://kayhan.ir/fa/news/116190
?دیگر عناوین
در هیئت دولت
رئیسجمهور: سپاه نه تنها محبوب ملت ایران بلکه محبوب مردم منطقه است
http://kayhan.ir/fa/news/116219
دادستان کل کشور خطاب به علی مطهری:
چرا از جاسوسها حمایت میکنی؟
http://kayhan.ir/fa/news/116217
رویترز: تمامی جناحهای سیاسی ایران در حمایت از سپاه متحد شدند
http://kayhan.ir/fa/news/116261
جانشین قرارگاه ثارالله تهران :
سپاه دیوانهتر از ترامپ را سر جایش نشانده است
http://kayhan.ir/fa/news/116215
جزئیات جدید از پرونده دریاصفهانی
کریمی قدوسی: جاسوس هستهای کارمند وزارت خزانهداری آمریکا بوده است
http://kayhan.ir/fa/news/116237
جلسه غیرعلنی مجلس و ظریف درباره سناریوهای برجامی
اقدامات ترامپ از روی ناآگاهی است /ما نباید برجام را آتش بزنیم!
http://kayhan.ir/fa/news/116240
کانال رسمی روزنامه کیهان درتلگرام
@kayhan_news
✏
#یادداشت_روز
وحدت و عبرت ۲ رکن موفقیت
حسین شمسیان
چهار سال است مشفقانه و نقادانه، خطر اعتماد به آمریکا گوشزد میشود. نیاز به هیچ پیشبینی و پیشگویی و دسترسی به علوم ماورایی هم نبود، خیلی ساده و با مرور واقعبینانه تاریخ معاصر کشورمان و سابقه سیاه آمریکا در تعامل با ایران و ایرانی و نیز با مرور عهدهای شکسته آمریکا با دیگر مردمان جهان، به روشنی قابل فهم و درک بود که آنچه آنها میگویند، همان« دفن سکه زیر خاک است به امید سبز شدن درخت سکه»! معلوم بود که همان یک سکه را هم برمیدارند و به جیب میزنند!
تعصبات سیاسی و جناحی، حرارت دعواهای بالادهی و پاییندهی چنان چشم عدهای را بسته بود که باعث شد آشکارترین هشدارها را هم با برچسب جناح و حزب و قبیله- که خودشان در آن غرق بودند- بنوازند و نادیده بگیرند.البته شاید جز این تعصب چیزهای دیگری هم باشد! کسی چه میداند، شاید همانطور که حالا جاسوسی در حوزه پولی بانکی از دل تیم هستهای کشف و محکوم شده، کسانی هم باشند که ماموریتشان، هدایت رسانهای، عملیات روانی و فضاسازی افکار عمومی در داخل و خارج کشور باشد.
اکنون به گواه آمار و ارقام، مردمی که روزی به وعدههای دولت و همان جریان رسانهای هدایت شده دلخوش کرده بودند و امید داشتند گرهای از کارشان گشوده شود، روز به روز از برجام و اعتماد به آمریکا ناامیدتر میشوند. در سپتامبر 2015 (شهریور 1394) نتایج یک نظرسنجی خارجی نشان داد 45 درصد از ایرانیها به پایبندی آمریکا به تعهداتش در قبال برجام اعتمادی نداشتند. اما نظرسنجی مشابه همان موسسه در شهریور ماه سال جاری نشان میدهد این رقم به 77 درصد افزایش یافته است.
در نقطه مقابل، دشمنان ایران بودند که بازی هوشمندانهای به راه انداختند. گاهی بازی بین آمریکا و اروپا بود، گاهی بازی در آمریکا داخلیسازی میشد، یکبار سناریوی رئیسجمهور و کنگره، یکبار دیگر سناریوی دموکراتها و جمهوریخواهها! و وجه مشترک همه این بازیها تنها و تنها یک چیز بود و آن چیزی نبود جز«امتیازگیری هرچه بیشتر از ایران با نهادینه کردن دشمنی بیپایان غرب با کشورمان» البته در پوشش لبخند و دست دوستی و قدم زدن و عکس سلفی و…
آنها در اصل نان وحدت در باطلشان را خوردند و اینجا ایران، هزینه وحدتناپذیری مدیرانش را داد، چوب تکروی و دشمنپنداری منتقدان را خورد! اما اکنون چاره چیست!؟
وحدت و همدلی،گم شدهای بود که این وضعیت را برای ایران رقم زد. این را نباید فراموش کرد که ما شاهد یک تجربه تلخ و طی یک مسیر نادرست بودهایم و منطقی است که به سببسازان آن تجربه بگوییم حق ندارند دیگر بار، آن راه را بروند و با ثروت ملی و عظیمی به نام اعتماد عمومی، بازی باخت دیگر راه بیندازند.
اکنون البته نشانههای روشنی از این تنبه و بیداری را ملاحظه میکنیم. آنقدر روشن که جا دارد از گذشته در این روزها گلایهای نکنیم و به تقویت حس بازگشت امید داشته باشیم.
اگر روزی کسی به طعنه به سپاه گفته «اگر پول و رسانه و تفنگ در اختیار یک نهاد نظامی قرار بگیرد، فسادآفرین است» اگر به طعنه گفته «با مانور موشکی میخواستند برجام را به هم بزنند» و چندین و چند اگر دیگر، همین که امروز میگوید: «سپاه پاسداران در دل این مردم بوده و در همه روزهای خطر از منافع ملی ما دفاع کرده است، سپاه نه تنها محبوب ملت ایران بلکه محبوب مردم عراق، کردهای عراق، دمشق و سوریه و لبنان هم هست، آمریکاییها حق دارند از سپاه عصبانی باشند به دلیل آنکه میخواستند داعش را 20 سال در این منطقه نگه دارند و از این ابزار استفاده کنند، اما سپاه مانع شد» جای مسرت و خوشحالی و علامت تنبه و بیداری است، آن را به فال نیک باید گرفت و آن روزها را به رخ نکشید.
شرط دوم بازگشت از راهی پرهزینه و بیفایده. روزگاری نگاه به آمریکا از «شیطان بزرگ» به «طرف مذاکره» و حتی «شریک تجاری» تغییر یافت! روزگاری با خوشخیالی، توهم شکاف انداختن بین دو حزب اصلی آمریکا یا بین کنگره و رئیسجمهور مطرح میشد و به عنوان چماقی به سر منتقدان کوبیده میشد! اینها همان آدرسهایی است که بهاشتباه رفته شده و یادآوری آنها نه از سر شماتت که از سر صداقت و احساس مسئولیت است. اگر قرار است اتفاقی بیفتد، از همه این راهها باید بازگشت.
باید به مردم گفته شود اگر شما را فراموش کردیم با شهامت و صداقت عذرخواهی میکنیم و کاری میکنیم که نسیم رونق و گشایش، اینبار از دل کارگاهها و کارخانههای ایرانی وزیدن بگیرد.
آن وقت خیلی زود خواهید دید که سخنرانی ترامپ که هیچ، حتی اگر او خودش را منفجر هم بکند، هیچ تاثیری روی بازار دلار و طلای ما نخواهد گذاشت.
تنها با طی کردن این مسیر میتوان اندکی از شرمندگی مردم درآمد و فرصت از دست رفته 4 ساله را جبران کرد.
http://kayhan.ir/fa/news/116265
کانال رسمی روزنامه کیهان درتلگرام
@kayhan_news
? ?
#خبرویژه
دست ترامپ رو شده/چرا روزنامه اجارهای ناراحت است؟!
تأکید مدیر مسئول روزنامه کیهان بر دیوانه نبودن ترامپ و فریبکاری و اخاذی رئیسجمهور آمریکا از این طریق، موجب عصبانیت روزنامه زنجیرهای شد که سردبیر آن به آمریکا گریخته و پناهندگی گرفته است.
روزنامه اجارهای آفتاب یزد در بیانی متناقض مدعی شده که ترامپ هم دیوانه و هم تاجر است اما توضیح نداد که یک دیوانه فاقد عقل چگونه میتواند تاجر باشد؟! این روزنامه از اینکه مدیر مسئول کیهان مشت رئیسجمهور کلاهبردار آمریکا را باز کرده، ابراز ناخرسندی کرده و این در حالی است که بنابر گزارش رسانههای غربی، ترامپ در نشست با مشاوران و اعضای دولت خود تصریح میکند برای امتیاز گرفتن از کره جنوبی بگویند ترامپ دیوانه است و اگر امتیاز مد نظر آمریکا واگذار نشود، ممکن است ترامپ با دیوانگی توافق موجود میان آمریکا و کره جنوبی را لغو کند(!)
آفتاب یزد در عین حال کیهان را روزنامه اصلی جناح راست معرفی کرده و این در حالی است که تقسیمبندی جعلی چپ و راست سالهاست از موضوعیت افتاده است. در ادبیات سیاسی، «راست» به جریانهای لیبرال طرفدار غرب و سرمایهسالاری گفته میشود؛ و چنین عنوانی طبعاً با رسانههای زردی مانند آفتاب یزد منطبق است. همچنین منطقاً باید آفتاب یزد در صورت راست خواندن کیهان، خود را چپ پنداشته باشد که این هم اسم بیمسماست؛ مگر اینکه از آن تداعی چپکردگی شود.
این نکته هم گفتنی است که برخی روزنامههای زنجیرهای و اجارهای برای دیده شدن، با ربط و بیربط سعی میکنند خود را طرف حساب کیهان جا بزنند تا به اصطلاح معروف از طریق در افتادن با بزرگان به هر قیمت دیده شوند.
کانال رسمی روزنامه کیهان درتلگرام
@kayhan_news
?
#تیتر_یک
گزارش خبری تحلیلی کیهان
نقشه ترامپ؛ برجام نیمهجان و انفعال ایران
ترامپ امروز از راهبرد خود درباره ایران و برجام سخن میگوید. راهبردی که میتوان از آن به عنوان نیمهجان نگهداشتن برجام به منظور ادامه راهبرد بلندمدت معطل گذاشتن ایران در موضوعات کلیدی و سرنوشتساز یاد کرد.
توقف و تعلیق! این دو عبارت بصورت خلاصه و موجز بیانگر وضعیت اقتصاد کشور از آغاز مذاکرات هستهای است. از کسی که اندک سرمایهای در حد چند میلیون داشت تا صاحبان سرمایههای بزرگ در تابستان و پاییز سال 92 منتظر بودند که ببینند نتیجه مذاکره چه میشود.
بله! اگر نگاهها و حرکتهای اقتصادی منتظر مرحمت وزارت خزانهداری آمریکا و معطل باز کردن حساب در انگلیس باشد –که هست- نتیجه همین است که هست!
ادامه این وضعیت بیعملی و تعلیق و تعطیلی اقتصاد ایران، کاملاً مطلوب آمریکاست و هیچ دلیلی ندارد که ترامپ حماقت کرده و این پیام را به دولت و ملت ایران صادر کند که سراب برجام پایان یافته و هرگلی میخواهید به سر اقتصادتان بزنید باید با دست خودتان بزنید.
به نوشته رادیو فردا؛ « به نظر میرسد پیروی اروپا از سیاستهای آمریکا در قبال ایران، حتی با وجود ابراز نارضایتی در بعضی موارد، غیر قابل اجتناب است و بعد از خودداری مورد انتظار آمریکا در تائید پایبندی جمهوری اسلامی به توافق اتمی طی چند روز آینده، ادامه حیات برجام را میتوان تنها با دادن تنفس مصنوعی به آن و برای مدتی محدود انتظار داشت.»
اندیشکده آمریکایی «موسسه واشنگتن» در گزارشی از تحلیل خود درباره هدف و هزینه احتمالی عدم تایید برجام از سوی ترامپ مینویسد؛ «نخستین هدف احتمالی برخورد با برجام، اعمال فشار بر ایران، با تمرکز بر رفتار منطقهای این کشور، خواهد بود.منطق چنین اقدامی، اعتقاد کلی در غرب است که برجام به میانهروها در ایران قدرت میبخشد و ایران را تشویق میکند رفتار کمتر خصمانهای با دیگر کشورهای جهان داشته باشد. اشکال این گزینه این است که ایران پیشتر اعلام کرده است که با تخلفات خود همچون سرعت بخشیدن به غنیسازی اورانیوم، به هر گونه عدم تبعیت آمریکا از توافق واکنش نشان خواهد داد. به علاوه، زبان مبهم مواد 29 و 33 برجام، آمریکا را به حمایت از اقتصاد ایران متعهد میکند، مفادی که آمریکا احتمالا (بخوانید تحقیقاً) در حال نقض آنها است. بنابراین، ممکن است واشنگتن با یک «معامله بد» مواجه شود.»
جمله جانبولتون که به مواضع ضدایرانی مشهور است در تحلیلی که هیل منتشر کرده، نوشته است؛ «برخی استدلال میکنند که ما باید ایران را تحریک کنیم تا اول ایران از توافقنامه خارج شود چون خروج ما (آمریکا) باعث خدشه دار شدن وجهه آمریکا خواهد شد. این استدلال مضحک است. آمریکا باید براساس منافع خودش عمل کند نه اینکه منتظر بنشیند و امیدوار باشد که ایران کاری کند که به نفع ما تمام شود! ایران این کار را نخواهد کرد. این پیشبینی شرم (خروج ایران از برجام) با توجه به اقدام یکجانبه آمریکا در سال 2001 و خروج از پیمان ضد موشک بالستیک انجام شد اما ثابت شده است که پیشبینی نادرستی است. در پی خروج آمریکا از پیمان ضد موشک بالستیک، هیچ رقابت تسلیحاتی ایجاد نشد. بلکه در عوض، خروج آمریکا از این پیمان باعث شد که آمریکا برای دفاع از خود در مقابل تهدیدات ایران و دیگر تهدیداتی که اکنون وجود دارند، به مراتب در موقعیت بهتری قرار گیرد.»
اظهاراتی چنین بیپروا شاید کمی غیرمنتظره و عجیب به نظر برسد اما مروری حتی بر سیاستهای چند دهه اخیر این کشور نشان میدهد چنین سیاستی محور دیپلماسی آمریکایی است.
در کنار مسائل منطقهای، غربیها به محیط سیاسی داخل ایران نیز توجه داشته و برای آن برنامه دارند. نشریه آمریکایی پولتیکو درباره چرایی حمایت اروپا از توافق هستهای از قول سپاستین داهوت، مشاور اتحادیه اروپا در زمینه خاورمیانه و شمال آفریقا مینویسد یکی از دلایل اصلی، تقویت جریانی خاص در داخل ایران است چرا که؛ «اتحادیه اروپا به این علت روی میانهروهای ایران حساب باز کرده است که آنها این امکان را به وجود میآورند رژیم ایران از درون تغییر کند، حتی اگر این تغییر اندک باشد و اتحادیه اروپا بتواند به نحوی بر این فرایند تاثیرگذار باشد.»
اما یکی از مهمترین موضوعات در این قضیه آن است که به راستی تا کی قرار است وضعیت کشور و تصمیمات آن در حالتی انفعالی و معطل تصمیمات کاخ سفید و کنگره باشد؟ آیا رکود اقتصاد ناشی از ادامه این روند در سیاست خارجی نیست که یک روز باید در فکر رسیدن یا نرسیدن به توافق بود روز دیگر در فکر حفظ یا پایان آن؟
کانال رسمی روزنامه کیهان درتلگرام
@kayhan_news
?
#خبر_اقتصادی
معاون شرکت ملی نفت:
بریز و بپاش در صنعت نفت باید تمام شود
غلامرضا منوچهری در کنگره راهبردی نفت و نیرو در نشست بالادستی با بیان این که با دستور وزیر نفت مطالعه کل مخازن کشور در دستور کار قرار میگیرد، اظهار داشت: این اقدام و بهرهمندی از مشاوران داخلی و خارجی، زمینه مناسبی برای جهش توسعه در صنعت نفت فراهم میکند.
وی با تاکید بر این که برای توسعه و اخلاق حرفهای زمینه فرهنگی مناسب نیاز داریم، افزود: در حال حاضر زمینه فرهنگی صنعت نفت به طور کامل فراهم نیست و این صنعت به احیای ساختار نیاز دارد. بخش خصوصی نباید مثل بخش دولتی بروکراتیک باشد و باید کارآمدی و چابکی در شرکتهای خصوصی حفظ شود.
معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: انتظار ما از شرکتهای بینالمللی تامین مالی و ارائه فناوریهای نو است و در اجرای قراردادهای توسعه میدانها دستیابی به تولید تجمعی مناسب و بالا بردن ضریب بازیافت بسیار حائز اهمیت است.
منوچهری با اشاره به برخورداری ایران از ذخائر هیدروکربوری فراوان، گفت: وجود زیرساختها در حوزه راه، حمل و نقل، صادرات و غیره فعالیت شرکتهای اکتشاف و تولید و شرکتهایی که در حوزه ایپیسی فعال هستند و بهرهمندی از متخصصان و کارشناسان زبده از دیگر مزیتهای صنعت نفت ایران برای فعالیت سرمایهگذاران محسوب میشود.
طبق بررسیهای انجام شده در پنج سال آینده قیمت نفت ۴۰ تا ۶۰ دلار برای هر بشکه خواهد بود و لازم است اقتصاد، خود را با این قیمت تطبیق داده و هزینهها را کاهش دهیم. اقتصاد بریز و بپاش باید در صنعت نفت تمام شود و برای حداکثرسازی سودآوری تلاش بیشتری کنیم.
کانال رسمی روزنامه کیهان درتلگرام
@kayhan_news
?
#خبر_خارجی
پسر بنلادن مأمور تشکیل شاخه القاعده در سوریه شد!
روزنامههای «دیلی میل» و «القدس العربی» که هر دو در لندن چاپ میشوند، دیروز به نقل از منابع خود و کارشناسان، خبر دادهاند که «حمزه بنلادن» فرزند «اسامه بنلادن» رهبر مقتول شبکه تروریستی «القاعده»، با حمایت تعدادی از چهرههای جدا شده از گروه تروریستی «هیئت تحریرالشام»، شاخه جدیدی از القاعده را در سوریه تحت نام «انصار الفرقان فیالبلاد الشام» تشکیل داده است. به نوشته القدس العربی، حمزه بنلادن این گروه را با حمایت «ایمن الظواهری» رهبر فعلی «القاعده» تشکیل داده است. ظاهراً الظواهری از دست «ابومحمد الجولانی» رهبر سابق هیئت تحریر الشام خشمگین است و از مخالفان الجولانی خواسته که به حمزه بنلادن بپیوندند.
روزنامه دیلی میل نیز با انتشار گزارشی در اینباره مدعی شده «از زمانی که حمزه طی یک فایل صوتی، از حامیان خود خواست علیه غرب دست به حملات بزنند، تحت تعقیب سازمان اطلاعات انگلیس قرار گرفته است.» حمزه 28 سال دارد و با دختر ایمن الظواهری ازدواج کرده است. بنا به اعتراف مقامات آمریکایی، از جمله، «هیلاری کلینتون» نامزد دموکراتها در انتخابات ریاستجمهوری سال 2016 آمریکا، این کشور سازمان القاعده را به وجود آورده است. القاعده تاکنون خدمات شایانی به منافع آمریکا کرده است و اصولاً، بهانه آمریکاییها از لشکرکشی به افغانستان و عراق در سالهای 2001 و 2003، سرکوب کردن همین عناصر القاعده بوده است!
پهپادها و جنگندههای آمریکایی نیز طی 16 سال اخیر به بهانه سرکوب کردن القاعده، هزاران غیرنظامی را در افغانستان، پاکستان، عراق و یمن کشتهاند و این گروه تروریستی بهانه خوبی برای حضور اشغالگران در منطقه بودهاند. با توجه به این پیشینه، شکلگیری شاخه جدید القاعده در سوریه، در شرایطی که تکفیریها در حال ناپدید شدن هستند، مشکوک به نظر میرسد.برخی از کارشناسان میگویند، آمریکا به بهانه سرکوب القاعده در سوریه، احتمالاً حضورش در این کشور را تقویت خواهد کرد و حملات علیه غیرنظامیان و نظامیان سوری را گستردهتر خواهد کرد. آمریکا به روشن ماندن فتنه تکفیریها در منطقه نیاز دارد.
سخنگوی وزارت دفاع روسیه گفت، ارتش این کشور تصاویر و شواهدی در اختیار دارد که ثابت میکند خودروها و توپخانههای متعلق به تروریستها درست در نزدیکی پایگاه آمریکایی «التنف» مستقر شدهاند. «التنف» در منطقه مرزی و استراتژیک سوریه و عراق قرار دارد. جنگندههای آمریکایی اخیراً یک واحد از نیروهای سوری که قصد نزدیک شدن به التنف را داشتهاند، بمباران کردند!از آمریکا نیز خبر رسیده که پنتاگون اسناد روسیه را انکار و ادعا کرده که اتهامات روسیه علیه آمریکا صحت ندارد.
کانال رسمی روزنامه کیهان درتلگرام
@kayhan_news
?
#دیگر_عناوین
در هیئت دولت
رئیسجمهور: سپاه نه تنها محبوب ملت ایران بلکه محبوب مردم منطقه است
حسن روحانی رئیسجمهور در جلسه دیروز هیئت دولت با بیان اینکه هر گاه بدخواهان به دنبال تحمیل فشار به کشور بودهاند، مردم با حضور، هوشیاری و تلاش بیشتر، قاطعانه به آنها پاسخ دادند، اظهارداشت: آن زمانی که رئیسجمهور آمریکا برای ایجاد نمایش قدرت در عربستان علیه ایران به منطقه آمده بود، ملت ایران به زیبایی و با حضور پر شور خود در انتخابات 29 اردیبهشت، پاسخ قاطعی به آمریکا و حامیانش دادند.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه امروز کاملاً روشن میشود که دولت یاغی کیست و کسی که مقررات بینالمللی را زیر پا میگذارد، چه کسی است و به خوبی روشن میشود که کدام کشور مورد احترام کشورها و افکار عمومی جهان است، ادامه داد: اگر آمریکا بخواهد خطای بعدی را مرتکب شود و علیه سپاه پاسداران اقدامی کند، این دیگر خطا اندر خطا است؛ سپاه پاسداران تنها یک واحد نظامی نیست، بلکه سپاه پاسداران در دل این مردم بوده و در همه روزهای خطر از منافع ملی ما دفاع کرده است.
روحانی تصریح کرد: سپاه نه تنها محبوب ملت ایران بلکه محبوب مردم عراق هم است چون بغداد را نجات داده؛ محبوب کردهای عراق هم است چون اربیل را نجات داده؛ محبوب مردم دمشق و سوریه هم است چون دمشق را نجات داده؛ محبوب مردم لبنان هم است چون طرفدار حیثیت و استقلال لبنان بوده است؛ سپاه همیشه کمک مظلومان بوده و در برابر تروریستها ایستاده است.
رئیسجمهور اظهار داشت: آمریکاییها به دلیل آنکه میخواستند داعش را 20 سال در این منطقه نگه دارند و از این ابزار استفاده کنند، حق دارند از سپاه عصبانی باشند، چراکه سپاه با برنامهریزی و حمایت خودش از ملت عراق، سوریه و لبنان، داعش را ذلیل کرده است.
روحانی با بیان اینکه آمریکا روز به روز در افکار ملتهای جهان منفورتر شده و هیچ کس دل خوشی از سیاستها و مداخلات آمریکا ندارد، تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره به یاری کشورهایی که مظلوم بوده و تحت ستم قرار گرفتهاند و از ایران کمک خواستهاند، شتافته است.
کانال رسمی روزنامه کیهان درتلگرام
@kayhan_news