پله پله تا ملاقات خدا میروم
?پله پله تا ملاقات خدا میروم?:
?✨?✨?✨?✨?✨?✨
?سوره بقره (آیه ۶۵)?
?وَلَقَدْ عَلِمْتُمُ الَّذِينَ اعْتَدَوْا مِنْكُمْ فِي السَّبْتِ فَقُلْنَا لَهُمْ كُونُوا قِرَدَةً خَاسِئِينَ (٦٥)
?ترجمه مهدی الهیقمشهای?
?و محققا دانستهاید جماعتی از شما را كه عصیان ورزیده حرمت شنبه را نگاه نداشتند، گفتیم: بوزینه شوید و راندگانی (دور از قرب حق).(۶۵)
?تفسیر نور - حجت الاسلام قرائتی?
?نكتهها:?
?یكی از احكام تورات، وجوب تعطیل كردن شنبه بود كه حرص و آز، گروهی از بنیاسرائیل را به كار واداشت و با حیلهای كه بعداً خواهیم گفت، روزهای شنبه، كار میكردند. لذا خداوند، افراد حیلهگر را به صورت بوزینه در آورد تا درس عبرتی برای دیگران باشد. این ماجرا علاوه بر این آیه در سوره اعراف # اعراف، 163- 166.$ نیز آمده است. و اصولًا مسخ چهره، یكی از عذابهای الهی و تحقّق قهر خداوندی است. گروهی از مسیحیان نیز بعد از نزول مائده آسمانی، كفر ورزیدند كه به شكل بوزینه و خوك در آمدند. «وَ جَعَلَ مِنْهُمُ الْقِرَدَةَ وَ الْخَنازِیرَ» # مائده، 60.
?كلمهی «سبت» به معنای قطع و دست كشیدن از كار است. چنانكه در آیهای دیگر، دربارهی نقش خواب فرموده است: «وَ جَعَلْنا نَوْمَكُمْ سُباتاً» # نبأ، 9.$ و لذا شنبه، روز تعطیلی یهود، «یوم السبت» نامیده شده است.
?«خاسِئِینَ» از ماده «خسأ» به معنی «طرد نمودن» است. این واژه ابتدا برای طرد سگ بكار رفته، ولی سپس به طور عام استعمال شده است. در آیه بجای «قردة خاسئة»، «خاسِئِینَ» فرموده كه صفت برای جمع مذكّر عاقل است، شاید این استعمال برای آن است كه جسم آنان تبدیل به بوزینه شده، نه روح و عقل انسانی آنان. زیرا در این صورت، عذابِ بیشتری میكشند. هر چند كه برخی، همانند مراغی در تفسیر خود، مراد از بوزینه شدن را یك تشبیه دانسته و گفتهاند: این آیه نیز نظیر آیهی «كَمَثَلِ الْحِمارِ» و یا «كَالْأَنْعامِ»* است.
?یعنی مسخ معنوی آنان منظور است، نه مسخ صوری و ظاهری. ولی در تفسیر اطیبالبیان روایتی از پیامبر صلی الله علیه و آله نقل شده است كه فرمودند: خداوند هفتصد امّت را در تاریخ به خاطر كفرشان، تغییر چهره داده و به سیزده نوع حیوان، تبدیل شدهاند. # بحار، ج 14، ص 787.
?همان گونه كه در روایات میخوانیم دامنه مسخ در قیامت با توجّه به خصوصیّات روحی افراد، گستردهتر خواهد بود. در قیامت مردم ده گونه محشور میشوند:
?1. شایعهسازان، به صورت میمون. 2. حرام خواران، به صورت خوك. 3. رباخواران، واژگونه. 4. قاضی ناحقّ، كور. 5. خودخواهان مغرور، كر و لال. 6. عالم بیعمل، در حال جویدن زبان خود. 7. همسایه آزار، دست و پا بریده. 8. خبرچین، آویخته به شاخههای آتش. 9. عیّاشان، بد بوتر از مردار. 10. مستكبران، در پوششی از آتش. # تفسیر مجمعالبیان و نورالثقلین و صافی، ذیل آیه 18 سوره نبأ.
?پیامها:?
?1- از دانستنیهای تاریخ، عبرت بگیرید. «وَ لَقَدْ عَلِمْتُمُ»
?2- كسی كه حكم خدا را نسخ كند، خود را مسخ كرده است. تغییر وتحریف چهره دین، تغییر چهره انسانیّت را بدنبال دارد. «اعْتَدَوْا … كُونُوا قِرَدَةً»
?3- در جهان طبیعت، تبدیل موجودی به موجود دیگر ممكن است. «كُونُوا قِرَدَةً»
?4- حیوانات، از رحمتِ خداوند دور نیستند، ولی حیوان شدن انسان، نشانهی قهر و طرد الهی است. «كُونُوا قِرَدَةً خاسِئِینَ»
✨?✨?✨?✨?✨?✨?
@TAFSIR_1