هوش مصنوعي با مشاغل 2030 چه خواهد كرد؟
M.H. محمدحسن Ghadiri Abyaneh قدیری ابیانه:
⭕️هوش مصنوعي با مشاغل 2030 چه خواهد كرد؟
مقاله ای از Journal of Future Studies
همراه با ملاحظاتی از دکتر قدیری ابیانه
✔️هوش مصنوعي بعد از دههها شكست در عمل كردن به وعدههايش، اكنون در حال سرعت گرفتن است. شكاكان ديروز سكوت كردهاند و تنها بحثهاي جاري درباره اين است كه ماشينهاي هوشمند چقدر عميق و چقدر سريع شغلها را خودكار خواهند كرد و آيا نيروهاي فناورانه متناظر وظايف قديمي خواهند توانست به اندازه كافي كار جديد توليد كنند.
✔️پيشبينيهاي متعددي تخمين زدهاند كه هوش مصنوعي احتمالا تقريبا نيمي از مشاغل موجود را تا سال 2050 از بين خواهد برد و باعث ايجاد بيكاري عظيمي خواهد شد. ري كورزويل كه اكنون در گوگل كار ميكند، رشد قدرت رايانه را برآورد كرده و تخمين زده است كه رايانههاي شخصي هزار دلاري نزديك به سال 2020 خواهند توانست با مغز انسان سازگار شوند و سيستمهاي قدرتمند هوش مصنوعي به زودي آنها را به كار خواهند بست. بن گوئرتزل، مدير پروژه «اوپن كاگ» ميگويد: «من مطمئنم كه ما تا سال 2025 به هوش مصنوعي در سطح مغز انسان خواهيم رسيد. شايد هم زودتر.»
✔️سيستمهاي هوش مصنوعي پيشرفته حتي اكنون هم عرضه شدهاند. بخش «واتسون» شركت آيبيام در حال مشاركت با صدها شركت براي خودكارسازي تمام حوزه كاري آنهاست. مشاركت اين موسسه با «كلينيك كليولند» در حال توسعه دادن يك سيستم تشخيص پزشكي است كه قول داده همه پزشكان به جز بهترين آنها را از نظر صحت تشخيص پشت سر بگذارد. يك مشاركت ديگر اين موسسه قول داده است كه فعاليتهاي حقوقي را خودكار سازد. پروژه «ديپ مايند» گوگل يك نظام «يادگيري عميق» است كه نيازي به آموزش ندارد چراكه خودش يادگيري را انجام ميدهد.
⭕️روش تككست براي پيشبيني
✔️موسسه «تككست گلوبال» از روشي براي آيندهپژوهي استفاده ميكند كه عبارت از است از نظرخواهي از 150 كارشناس در زمينه فناوريهاي نوين در سراسر جهان. طبق الگوهاي آماري ميزان خطاي اين روش بررسي شده و كساني كه از آنها نظرخواهي به عمل آمده تنها كساني نيستند كه در زمينه فناوري فعاليت دارند اما داراي افكار نوآورانه در زمينههاي كسبوكار و توليد هستند و ميتوانند روندهاي سالهاي آينده را تشخيص بدهند و تخمين بزنند.
✔️در اين روش، ابتدا تحليلهايي درباره روند پيشزمينه موجود و آينده تاثيرات هوش مصنوعي ميآيد و سپس دو سناريوي خوشبينانه رشد و بدبينانه بحران درباره تاثيرات هوش مصنوعي بر چند دسته از صنايع و آينده مشاغل در سال 2030 ميلادي، بر اساس تخمينهاي كارشناساني كه از آنها نظرخواهي شده ميآيد.
||مجله آینده نگر||
◀️ملاحظاتی از قدیری ابیانه
دانشگاهها و دانشجویان ما باید خود را برای چنین وضعیتی آماده سازند.
بسیاری از مشاغل از بین خواهند رفت. همانطور که پنبه زنی ها رخت بر بستند و همانطور که اسنپ دارد بساط آزانسهای مسافربری را جمع می کند. ٪آژانس مسکن هم به سرنوشت اژانس های مسافربری دچار خواهد شد.
مشاغلی مانند ترجمه، تایپ هم به همچنین.
مهاجرت.معکوس از شهرها به روستاها شکل خواهد گرفت.
با توسعه مخابرات و اینترنت افراد می توانند در روستاها مستقر شده و در دانشگاههای معتبر ایران و جهان درس بخوانند یا درس بدهند و یا به کارهای مهم بپردازند. کارمند باشند یا مدیر.
دیگر برای بسیاری از مشاغل نیاز به سفر داخلی و یا خارجی نخواهد بود.
مقامات در منزل خود با مقامات دیگر کشورها مذاکره تصویری خواهند داشت.
کنفرانس مطبوعاتی هم به همچنین.
دنیای کاملا متفاوتی خواهد بود.
لذا باید خود را برای دنیای جدید بیش از پیش آماده سازیم.
@Ghadiri1404
www.ghadiri.ir