موشکهای یمنی و برجهای شیشهای ابوظبی
موشکهای یمنی و برجهای شیشهای ابوظبی
✍? یعقوب ربیعی (کارشناس جبهه انقلابی جنوب)
♨️ چند روز قبل یمنیها طی پیامی به امارات که ظاهراً واسطه آن عمانیها بودند، تذکر داده بودند که ادامه دخالت آنها در یمن قطعاً با جواب سنگین یمنیها مواجه خواهد شد. البته این تهدید صرفاً در قالب دیپلماسی پنهان باقی نمانده و روزنامه المیسره هم به این موضوع پرداخت و نوشت که صنایع نفتی امارات و برجهای شیشههای ابوظبی به زودی فرو خواهند پاشید. لذا حرکت امروز یمنیها را از چند نگاه میتوان تحلیل نمود:
1⃣ - از روز اول، ورود اماراتیها به این جنگ به معنای شکست قلمداد میشد؛ چونکه حدود ۹۰ درصد جمعیت امارات را افراد غیربومی تشکیل میدهند که برای معیشت و تجارت به امارات آمدهاند و هیچ انگیزهای برای دخالت در این جنگ ندارند.
2⃣ - از سویی اماراتیها در سالهای گذشته توانستهاند رتبه ۱۳ جهانی را در سرمایهگذاری خارجی کسب کنند. این کار باعث شده بود که غربیها بهشت اقتصادی غرب آسیا را به امارات بدهند و قطعاً ادامه تنش بر این سرمایهگذاری تاثیر خواهد گذاشت.
3⃣ - اقتصاد امارات به صنعت توریسم وابسته است، اماراتیها در سال ۲۰۲۰ دویست میلیارد درهم از صنعت توریسم درآمد داشتند و ۷۵۰ هزار شغل آنها وابسته به این صنعت است لذا هر تنشی موجب خواهد شد که اقتصاد شنی این امارتها فرو بریزد.
4⃣ - اماراتیها در چند سال گذشته فریب ناتوی عربی ترامپ و ایجاد پیمان و اتحاد با صهیونیستها را خوردند و ضربه امروز یمنیها باید آنها را از هیپنوتیزم ترامپیسم و صهیونیسم بیدار کند. امنیت با صهیونیستها و ترامپیستها ساخته نمیشود.
5⃣ - و نکته آخر اینکه امروز موازنه قوا به نفع انقلابیون یمن تغییر کرده است. اماراتیها و سعودیها دیر یا زود باید بدانند که باید انقلابیون و مردم یمن را به عنوان صاحبان و حاکمان اصلی یمن به رسمیت بشناسند.
? قطعاً این بشارت رهبر معظم انقلاب مبنی بر به خاک مالیدن پوزه آل سعود به زودی محقق خواهد شد و یمن سرزمین مدفون گاه آرزوهای شیوخ سعودی و اماراتی خواهد شد.
بر اساس شواهد موجود در حمله پهپادی و موشکی روز دوشنبه ارتش یمن به زیرساختهای اقتصادی امارات، فقط امیرنشین ابوظبی هدف قرار گرفت و هیچ یک از این پهپادها یا موشکها به شش امیرنشین دیگر از جمله دبی اصابت نکرد. این موضوع دقت و هوشیاری رهبران سیاسی و نظامی یمن را میرساند، چرا که در وهله نخست عامل حضور نظامی و مشارکت مستقیم در جنگ یمن را بر گردن محمد بن زاید ولعیهد ابوظبی و در واقع رئیس این امیرنشین میدانند و بر آن هستند تا موضوع را به صورت حرفهای مدیریت کنند.
نکته بعد، اطلاع دقیق مقامات یمنی از اختلافنظر شدید امیران شش منطقه دیگر با سیاستهای جنگطلبانه محمد بن زاید است. شیخ محمد بن راشد آل مکتوم ماجراجویی بن زاید را خطرناک دانسته بود و با پافشاری زیاد باعث بازگشت نظامیان اماراتی از خطوط نبرد شد، اما او موفق به خارج کردن کامل امارات از جنگ نشد. حالا یمنیها این فرصت را به شش امیر دیگر داداند تا از فرصت استفاده کرده و با توهمات بن زاید مقابله کنند. مشخص است که اگر اماراتیها پایشان را از یمن بیرون نکشند، هدف بعدی دبی خواهد بود.