شباهت_امام_حسین_و_پبامبران
شباهت_امام_حسین_و_پبامبران
?امام حسین(ع) و حضرت نوح(ع): ناخدای کشتی
?1. حضرت نوح(ع):
? به فرمان نوح (ع)، همه بر کشتی سوار شدند. لنگرها را انداختند و در میانه ی کشتی، به دعا مشغول شدند که خداوند از این مصیبت فرود آمده از آسمان و افراشته از زمین، نجات شان دهد. (1)
? وقتی که کشتی شناور شد، نوح (ع)، پسرش را دید؛ فریاد زد: «پسرم! با من بیا و با کافران مرو!» (2) پسرش، با تکبر سر بلند کرد و پاسخ داد: «به تپه ای پناه می برم و نجات می یابم.» (3) و آخرین سخنش را موجی از آب در خود فرو نشاند.
? اندوه، نوح را فرا گرفت. دل شکسته زیر لب گفت: «او از کسان من بود…» (4) و پاسخ خداوند آمد: «اهل تو نبود…» (5)
? 2. امام حسین (ع)
? صدای امام حسین (ع)، در دل تاریکی به گوش رسید: «فردا، روز مواجهه با دشمنان است. هر کس بماند، کشته می شود. تاریکی را مرکب رفتن کنید؛ من بیعتم را از شما برمی دارم.» (6)
? بعد از آن، سکوت شد و بعد، همهمه اوج گرفت. اوّل، عبّاس بن علی (ع) گفت: «خدا نیاورد آن روزی را که ما بی تو باشیم.» (7) و بعد دیگران.
? زهیر، کز کرده در گوشه ی خیمه، بغضش را فرو می داد. تا چند روز پیش، از شنیدن سخن امام فرار می کرد و نمی خواست با او مواجه گردد ولی امروز فرق کرده بود. (8) بعد از حرفهایی که با امام زده بود، آرام آرام بود؛ نه میل فرار داشت نه اندیشه ای غیر از مولایش. او اکنون، «اهل» شده بود: جان بر کف و آماده برای دفاع از جان امام.
? بغضش ترکید و حرف دلش شکفت: «مولا جان! به الله قسم که دوست داشتم كشته مى شدم، سپس دوباره زنده می شدم، بعد كشته مى شدم، تا جائى كه هزار بار اينچنين كشته مى شدم، تا خداوند بدين وسيله، كشته شدن را از شما و جوانان أهل بيت شما دور مى گردانيد!» (9)
? زمزمه ی توافق سر گرفت و دوستان حسین (ع) ماندند. حتی آنها که از خویشان او نبودند. هر کس که اهل کشتی شهادت حسین (ع) شد، با امام پرید…
◾️ شباهت امام حسین (ع) و حضرت نوح (ع)
▪️ هر دو ناخدای کشتی نجات اند؛ نوح نبی (ع) نجات بخش مؤمنان در دنیا و حسین (ع) نجات بخش دوستدارانش در دنیا و آخرت. (10)
▪️ «إنّ الحسين مصباح الهدى و سفينة النجاة و العروة الوثقى» (11) (همانا حسین، چراغ هدایت و کشتی نجات و ریسمان محکمی است)
پی نوشت:
1. ترجمه عيون أخبار الرضا عليه السلام ؛ ج2 ؛ ص86؛ با استفاده از نرم افزار جامع الاحادیث نور 3/5
2. هود: 42
3. هود: 43
4. همان: 45
5. همان: 46
6. ابو مخنف كوفى، لوط بن يحيى، نخستين گزارش مستند از نهضت عاشورا، ترجمه وقعة الطفّ، قم: مؤسسه آموزشى پژوهشى امام خمينى، ص 137؛ با استفاده از همان نرم افزار.
7. همان، ص 138
8. همان، ص 99
9. همان، ص 139
10. شوشتری، شیخ جعفر، خصائص الحسینیه، نشر آرام دل، 1386، ص 468
11. کمال الدین و تمام النعمه، ج 2، ص 265؛ عیون
?بصیرت عاشورایی?
https://telegram.me/joinchat/BAqFAkBU3Cbo3PCKcorCWg
•┈••✾♥️???♥️✾••┈•