سه شنبه نهم آبان ماه نود و شش در کیهان امروز می خوانیم:
کیهان:
?
#عناوين
سه شنبه نهم آبان ماه نود و شش
در کیهان امروز می خوانیم:
✏یادداشت روز
نوزایی عقل در پسابرجام-محمد ایمانی
http://kayhan.ir/fa/news/117900
?اخبار ویژه
مککین: ایران توانست نظم مدنظر آمریکا در خاورمیانه را نابود کند
موشکهای ایران خواهد ماند آمریکا برجام را قربانی نکند
فایننشال تایمز: همه به آمریکا میخندند وقتی که برای ایران خط و نشان میکشد
ایران بزرگتر از آن است که آمریکا و اروپا بتوانند آن را منزوی کنند
صادرات نفتخام ایران به پایینترین میزان در 20 ماه گذشته رسید
20 ماه پس از برجام تحریم سوئیفت لغو نشده است
http://kayhan.ir/fa/news/117901
?تیتر یک
9 آبان آغاز اجرای تحریم کاتسا
مادر تحریمها از راه رسید، بزککنندگان سرشان را زیر برف کردند
http://kayhan.ir/fa/news/117897
??اخبار اقتصادی-اجتماعی
دستاورد اقتصادی برجام برای اروپا بیکاری و رکود برای ما
http://kayhan.ir/fa/news/117842
مناطق آزاد بهترین مکان برای قاچاق کالا و واردات بی رویه است
http://kayhan.ir/fa/news/117838
واردات برنج در فصل برداشت با رانت دولتی صورت میگیرد
http://kayhan.ir/fa/news/117841
یک نجومیبگیر در آستانه دریافت سمت جدید
http://kayhan.ir/fa/news/117837
بانک مرکزی دست از سیاسیکاری بردارد
http://kayhan.ir/fa/news/117836
?اخبار بین الملل
بارزانی، تازهترین قربانی اعتماد به آمریکا و رژیم صهیونیستی
http://kayhan.ir/fa/news/117851
تهدید ناتو به مجازات ترکیه در صورت خرید اس 400 از روسیه
http://kayhan.ir/fa/news/117854
رامی حمدالله: انگلیس باید از فلسطینیها به خاطر صدور اعلامیه بالفور عذرخواهی کند
http://kayhan.ir/fa/news/117850
آزادی ورود زنان به ورزشگاهها سرپوش آلسعود بر قتلعام زنان و کودکان مسلمان
http://kayhan.ir/fa/news/117849
30 سال زندان در انتظار رهبر جداییطلب اسپانیا
http://kayhan.ir/fa/news/117844
?دیگر عناوین
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس خبر داد
فرار یکی از متهمان پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان با ۵۰۰ میلیارد تومان بدهی
http://kayhan.ir/fa/news/117896
نگاهی به دیروزنامههای زنجیرهای
سانسور سخنان ضدآمریکایی رئیسجمهور در روزنامههای زنجیرهای
http://kayhan.ir/fa/news/117889
کانال رسمی روزنامه کیهان درتلگرام
@kayhan_news
✏
#یادداشت_روز
نوزایی عقل در پسابرجام
محمد ایمانی
*افرادی که در برابر سختیها به جزع و فزع میاُفتند یا به هنگام شادمانی، از خود بیخود میشوند و سرمستی میکنند، شخصیت پختهای ندارند. از فلان عوام بیخبر از همه جا میشد اغماض کرد که برای «یک توافق نیم بند با شیطان بزرگ»، جوگیر شود و پایکوبی کند و لباس منقش به «آی لاو یو اس ای» بپوشد اما اینکه مثلا سیاستمداری باسابقه، برای مذاکره با آمریکا ذوقزدگی کند و بگوید «تابو شکست و مسئله سخت همین بود که تابو بشکند»، از سائیدگی و فرسایش تفکر حکایت میکرد.
*از روزگاری که گفته شد «مذاکره با آمریکا برد-برد است» و «توافق نشان داد میتوانیم با آمریکا درباره برجامهای جدید مذاکره و توافق کنیم»، راهی پرعبرت و خسارت طی شد تا رئیسجمهور بگوید «داستان مضحکی اتفاق افتاده؛ میگویند تعهدی که قبلا بستیم، فعلا قرص و محکم نباشد، درباره موضوع دیگری حرف بزنیم! آمریکا با زبان و عمل میگوید که اهل مذاکره و تعهد نیست اما به برخی کشورهای شرق آسیا (کره شمالی) میگوید بیا با ما مذاکره کن؛ مگر ديوانهاند كه با شما مذاكره كنند؟ شما به مذاكرهاي كه به تاييد سازمان ملل رسيده، پايبند نيستيد». چه حالی داشتند که مذاکره و اعتماد به آمریکا را عقل انگاشتند؟
*در این میان، حساب جماعت تحریفگر در فضای سیاست و رسانه جداست. مرام آنها وارونگی مطلق است. آنجا که باید از عبرتهای تاریخ میگفتند، پشت به تاریخ کردند و به بزک آمریکا پرداختند. اما اکنون که باید مردم و نخبگان را نسبت به تهدیدهای آنی دشمن حساس کنند، تاریخپرست شدهاند و خود را پشت بنای سنگی پاسارگاد و روز کوروش و سپنتابازی پنهان میکنند تا پاسخگوی خیانت بزرگ نباشند!
*مرز عقل و جنون کجاست؟ برخی سیاسیون در آشوب سال 88، همراه جماعت شعار میدادند «انتخابات بهانه است، اصل نظام نشانه است» و «مرگ بر اصل ولایت»؛ اما اکنون سعید حجاریان ادعا میکند «ما سال ۸۸ خودمان را از این شعار مبرا میدانستیم»(!؟) و مهدی کروبی پیغام میدهد «من به میراث گرانبهای امام خمینی(ره) که جمهوری اسلامی است پایبند هستم و به قانون اساسی که زیرساخت و یادگار امام است به خصوص اصل ولایتفقیه معتقدم».
*تحریمهای جدید برخلاف روح و متن توافق در راه است. شیطان بزرگ در 20 ماهه پس از اجرای برجام، آن روی بینقاب خود را نشان داده است. این شکنندهترین و مصیبتبارترین وضعیت برای شیطان است. آمریکا هرگز مانند امروز در مقابل قدرتافزایی مشروع ایران، مستاصل نبوده است.
*مسئله بزرگ ابرقدرتها با ما، مانایی و پیشروندگی ایران به مثابه یک امر واقع و قابل الگوبرداری در میان سایر ملتهاست. برجام از نگاه آمریکا وغرب، صرفا ابزاری مهم در مسیر اجرای نقشه اصلی بود؛ راهبرد مهار و معطلسازی در میانه دهه پیشرفت که میتوانست ایران را به قدرت اول منطقه غرب آسیا تبدیل کند. نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی مهر 1389 گفت «ایران با سرعت قطاری تندرو به پیش میتازد و ما مانند یک خودروی قراضه سعی میکنیم خود را به پای این کشور برسانیم و مهار کنیم».
*به احساس حقارت نهفته در یادداشت مایکل روبین نگاه کنید که در واشنگتن اگزمینر نوشت «ازهر تحلیلگر اطلاعاتی یا افسر نظامی آمریکا بپرسید، میگوید قاسم سلیمانی رئیسنیروی قدس سپاه پاسداران، یک تروریست است. اما بسیاری از ایرانیها از او به عنوان یک قهرمان و رزمنده واقعی یاد میکنند، نه مانند جیمز متیس وزیر دفاع آمریکا که اینطور نیست. سلیمانی در عراق و در هر جای دیگر، علاوهبر رزمندگی، چهره یک استاد معاملهگر و یک دیپلمات برجسته را هم دارد. وی به دولت سوریه وتحکیم کنترل حزبالله کمک کرده است. در حالی که تحلیلگران آمریکایی سفر سلیمانی به روسیه را نقض تحریمهای سازمان ملل میدانند، همزمان این سفرها همچنان بر نقش او تاکید دارند».
*«ما میتوانیم» اگر از سر هیجان صِرف و بدون تدارک باشد، یا از ابتدا موهوم است و یا گوینده آن در میانه راه جا میزند. «ما میتوانیم» شدنی است اگر که مبتنی بر چینش درست اسباب باشد. رهبر معظم انقلاب فرمودند «ما خلاف جریان حرکت نمیکنیم. سنت خدا این است که حق وقتی بر ارکان صحیح خودش، قرار میگیرد، حتما باید پیروز بشود بدون تردید. مجاهدت، همان ترتیب ارکان صحیح است، مجاهدت همهجانبه».
*اینکه پس از برجام، دامپروری رو به ورشکستگی فرانسه را به شهادت الکساندر بوردو رئیسفدراسیون ملی گوشت فرانسه نجات دهیم یا واردات مصرفی غیرضرور را 4 برابر کنیم، نشان میدهد محاسبه عقلانی در میان نبوده است. اگر برخی مدیران خوش خیال نسبت به غرب، موجب معطلی و فشلی در حل مشکلات شدهاند، بیارتباط با انفعال و کم کاری جریان حزباللهیِ قائل به رفتار انقلابی اما ناملتزم به گفتمان نیست. مطالبه موثر، کمترین تکلیف نیروهای انقلابی است.
http://kayhan.ir/fa/news/117900
کانال رسمی روزنامه کیهان درتلگرام
@kayha
? ?
#خبرویژه
موشکهای ایران خواهد ماند آمریکا برجام را قربانی نکند
«جررت بلانک» پژوهشگر راهبردی در اندیشکده آمریکایی کارنگی نوشت: نمیتوانیم راهبرد سیاست خارجی را قربانی تقلای غیرواقعبینانه برای فشار بر برنامه موشک بالستیک ایران کنیم. نگرانی ناشی از این برنامه موشکی، نباید به پیشرانی برای کنار کشیدن از برجام تبدیل شود. اینکه برجام را از پنجره موشکهای بالستیک داوری کنیم، یک خودزنی خطرناک است.
در زمینه موشکی هم، پیمانی چون «ان.پی.تی» (منع گسترش تسلیحات هستهای)، وجود ندارد و توافقهایی که موشکهای بالستیک را محدود میکنند، بسیار لاغرترند.مشتریان ایران در آسیا و دیگر مناطق هم حاضر نیستند، آن هزینهای را که برای توقف برنامه هستهای ایران دادند، برای برنامه موشکی هم بدهند. در دیگر سوی میز مذاکرات، موشکهای بالستیک نقشی کانونی در تفکر راهبردی ایران دارند حال آنکه تسلیحات هستهای چنین نیستند.
اتکای ایران به موشکهای بالستیک، در گذر جنگ خشونتبار عراق- ایران زاده شد. ایران پس از این جنگ، به این نتیجه رسید که به تسلیحات دوربرد در درگیریهای آینده نیاز دارد. دستیابی به موشکها، آسانتر و ارزانتر از برساختن یک نیروی هوایی قدرتمند است و به همین دلایل بود که ایران توجه سنگینی به برنامه موشکهای بالستیک خود داشت و برخلاف برنامه هستهای هیچگاه در برنامه موشکی به عنوان کانون برنامهریزی امنیتی وقفهای نداشت. جهان و منطقه خاورمیانه با شرایط دگرگون و متغیر روبهرو است؛ آمریکا از حمایتی بسیار کمتر از جانب متحدان بینالمللی برای رویارویی با برنامه موشکی ایران برخوردار است و بنابراین نمیتواند تحریمهای هدفمندی را بر ایران وضع کند.
اما ایران نیاز گستردهای به موشکهای بالستیک دارد. اگر آمریکا اکنون نمیتواند در زمینه موشکهای بالستیک، به توافقی با ایران و متحدان خود برسد، بهتر است که این تهدید را کمرنگتر کند. دفاع موشکی منطقهای و پایگاههای نظامی میتواند موشکهای ایران را به ابزارهای نظامی متعارف کمارزشتری تبدیل کند.
گزارش در پایان تأکید دارد: به نظر نمیرسد که امروز، خاورمیانه زمینهای مناسب برای چنین رویکرد دیپلماتیکی داشته باشد اما اگر برجام ناکام بماند، وضعیت بسیار بدتر از گذشته خواهد شد؛ آمریکا را منزوی میکند و دست ایران برای حرکت به سوی تسلیحات هستهای را بازتر میکند.
کانال رسمی روزنامه کیهان درتلگرام
@kayhan_news
?
#تیتر_یک
9 آبان آغاز اجرای تحریم کاتسا
مادر تحریمها از راه رسید، بزککنندگان سرشان را زیر برف کردند
در روزهای گذشته و همزمان با صحبتهای گستاخانه اخیر ترامپ، وزارت خزانهداری آمریکا اطلاعیهای صادر کرد که بر اساس آن اجرای قانون کاتسا 2017 آغاز شد. وزارت خزانهداری آمریکا با شناسایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ذیل دستور اجرایی 13224 اجرای قانون کاتسا را رسما آغاز کرد.
پس از آن وزارت خزانهداری با انتشار توضیحاتی جدید، اعلام کرد که اجرای قانون کاتسا 2017 هنوز کامل نیست و ادامه دارد. این وزارتخانه اعلام کرد براساس قانون کاتسا تا 31 اکتبر (9 آبان) فرصت دارد تا دفاتر، نهادها و افراد وابسته به سپاه را ذیل دستور اجرایی 13224 شناسایی کند.
بر این اساس شروع جدی مادر تحریمها از امروز کلید میخورد. یعنی زمانی که وزارت خزانهداری تعداد زیادی از افراد و نهادها را به دلیل ارتباط با سپاه پاسداران درون لیست تحریم قرار میدهد.
در این طرح انواع محدودیتهای اقتصادی از بلوکه شدن داراییها در خاک آمریکا تا ممنوعیت ارایه خدمات بانکی به فرد یا نهاد تحریمی قرار دارد. به طور ویژه این طرح به دلیل قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لیست سازمانهای تروریستی، تبعات اقتصادی فراوانی برای ایران در پی دارد بر همین اساس میتوان گفت شرایط روابط بانکی نه به قبل برجام بلکه به شرایطی به مراتب بدتر از آن بازمیگردد.
سیاهچاله چیزی است که تمام اشیا نزدیک به خود را به درون سیاهچاله میکشد. این همین وضعیتی است که میتوان از نظر تحریمی برای توصیف طرح مذکور بیان کرد. به این دلیل که اگر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لیست سازمانهای تروریستی قرار بگیرد با توجه به آنکه سپاه یک نهاد رسمی و دارای روابط نظاممند با ساختارهای دولتی و غیردولتی است، سبب میشود تا بخش زیادی از حاکمیت اعم از دولت یا سایر قوا و نهادها به درون لیست تحریمی بروند. این اتفاق همانند یک سیاهچاله عمل میکند و تعداد زیادی از نهادها که قابل پیشبینی نیست را تحریمی میکند. حتی قابل تصور است که بانک مرکزی که در برجام از تحریم خارج شد دوباره به لیست تحریم بازگردد.
بعد از برجام به دلیل آنکه حدود ۲۰۰ فرد و نهاد ایرانی در لیست تحریمی SDN قرار داشتند، هیچ کدام از بانکهای بزرگ بینالمللی حاضر به برقراری روابط بانکی با ایران نشدند چرا که میترسیدند مقررات تحریمی آمریکا را نقض کنند و در نتیجه با تنبیه شدید مالی آمریکا روبهرو شوند. فقط بانکهای کوچک حاضر به پذیرش ریسک همکاری شده و همکاری میکردند. اما همین بانکهای کوچک نیز وسواس زیادی برای رعایت قوانین تحریمی میکردند. حالا فرض کنید به یک دفعه چند هزار فرد و نهاد ایرانی وارد این لیست تحریمیشوند. طبیعی است که در آن زمان هیچ بانکی ولو کوچک حاضر به همکاری با ایران نشوند.
به نظر میرسد آمریکا دو مقصود اصلی را دنبال میکند. یک هدف تشدید پدیده «خودتحریمی» در داخل ایران است. یعنی آمریکا با ایجاد فضای ترسناک پیرامون نهادهای انقلابی همچون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی میخواهد ارتباط نهادهای داخلی همچون ارتباطات بانکی با آن را تضعیف کند. دومین هدف آمریکا تقویت اهرم خود برای مذاکرات احتمالی آینده پیرامون مباحث به اصطلاح غیرهستهای است.
اما نکته قابل تأمل اینجاست که این موضوع بسیار مهم، در روزنامههای زنجیرهای مدعی اصلاحات هیچ جایی ندارد. همان جماعتی که ژست مضحک «دانستن حق مردم است» به قیافه شان زار میزند.روزنامههای زنجیرهای در روزهای اخیر با جنجال و هیاهو به بزرگنمایی موضوعاتی همچون «روز کوروش»، « عضویت در شورای شهر یزد» و… پرداختند تا به خیال خود، مردم، لگدکوب شدن چندباره توافق و یا به عبارتی مرگ کامل برجام را نبینند.
با توجه به قانون «اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام» مصوب مجلس، خلأ قانونی برای مقابله با اقدامات خصمانه طرف مقابل وجود ندارد. در بند 3 این قانون آمده است: «دولت موظف است هرگونه عدم پایبندی طرف مقابل در زمینه لغو مؤثر تحریمها یا بازگرداندن تحریمهای لغو شده یا وضع تحریم تحت هر عنوان دیگر را به دقت رصد کند و اقدامات متقابل در جهت احقاق حقوق ملت ایران انجام دهد و همکاری داوطلبانه را متوقف نماید و توسعه سریع برنامه هستهای صلحآمیز جمهوری اسلامی ایران را سامان دهد به طوری که ظرف مدت 2 سال ظرفیت غنیسازی کشور به 190 هزار سو افزایش یابد.»
این ماده قانونی به وضوح تکلیف دولت در برابر هرگونه نقض برجام را مشخص کرده است اما متاسفانه دولت آقای روحانی تاکنون از اجرای این قانون شانه خالی کرده است.
کانال رسمی روزنامه کیهان درتلگرام
@kayhan_news
?
#خبر_اقتصادی
محصول دیگری از اعتماد به غرب
دستاورد اقتصادی برجام برای اروپا بیکاری و رکود برای ما
نزدیک به دو سال از اجرایی شدن برجام میگذرد؛ برجامی که طبق گفته رئیس جمهور در سال 94؛ آفتاب تابان بوده و حتی آب خوردن مردم هم به آن گره خورده است.حالا با گذشت مدت قابل توجهی از اجرای این توافقنامه می توان گفت این آفتاب تابان چهره اقتصاد ایران را سوزانده و منجر به خسارتهایی در حوزه اقتصاد کشور شده است.
یکی از نمونههای بارز این خسارتها، تداوم وجود مشکلات بانکی و تبادلات بین المللی است. چراکه تولیدکنندگان ایرانی هنوز هم در زمینه باز کردن ال سی و همکاری با بانکهای خارجی بزرگ با مشکل مواجهند، چنانچه کمتر از دو ماه پیش، رئیس اتاق بازرگانی تهران در این باره گفته بود: «گرچه در دو سال گذشته، اقداماتی برای جذب سرمایهگذاری خارجی انجام شده اما از آنجا که هنوز مباحث بانکی بین ما و سایر کشورها بطور کامل حل نشده، نتوانستهایم، آنطور که باید و شاید در زمینه جذب سرمایهگذاری خارجی عمل کنیم.»
اعتراف این مسئول به خوبی نشان می دهد که دستاورد رفع تحریمهای بانکی همانطور که رئیس کل بانک مرکزی در سازمان ملل گفته بود؛ «تقریبا هیچ» بوده است.
ضمن اینکه براساس گزارش صندوق بینالمللی پول که در اسفند ماه سال قبل منتشر شد، پس از برجام، هیچ بانک بزرگ بینالمللی با ایران وارد همکاری نشده است. به همین دلیل مراودات تجاری و سرمایهگذاریهای بزرگ که نیازمند مشارکت بانکهای بزرگ است، پس از برجام صورت نگرفته است.
البته نمیتوان منکر شد که برجام عواید اقتصادی داشته، چون حداقل برای برخی از کشورهای خارجی بدون منفعت نبوده و تنها در یک نمونه واردات ایران از فرانسه در پسابرجام چهار برابر شده است!
در نیمه اول سال ۹۴ که هنوز برجام اجرایی نشده بود، حجم کالاهای وارداتی از فرانسه به ایران ۳۳ هزار تن بود اما با رشد بیش از ۷۰ درصدی در نیمه اول سال ۹۵ به ۵۷ هزار تن رسید و در نیمه اول سال ۹۶ هم رشد بیش از ۳۰۰ درصدی (چهار برابری) را نسبت به دوران قبل از برجام طی کرد.
اما آنچه در این میان بیشتر جای تعجب دارد، کالاهایی است که ورود آن «تقریبا هیچ» ضرورتی ندارد، چه اینکه در طول دوره پسابرجام کالاهایی از قبیل پفیلا، سرکه، قلوه سنگ، مخزن آب و سیفون و… مشخص نیست با چه توجیهی ثبت سفارش و وارد کشور شدهاند.
ضمن اینکه افزایش قابل توجه واردات در دو سال اخیر، منحصر در کشور فرانسه نیست و بر اساس آمار تجارت خارجی کشور، واردات کالا از آلمان در پنج ماه اول سال ۹۶ نسبت به مدت مشابه سال ۹۴ یعنی زمانی که هنوز برجام اجرا نشده بود، 46/4 درصد رشد پیدا کرده است.
ایتالیا و هلند هم بهره چشمگیری از برجام بردهاند، چراکه واردات ایران از این کشورها هم در پنج ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال 94 (یعنی بازه زمانی قبل از اجرای برجام) به ترتیب بیش از 42 و 78 درصد رشد کرده است.
لذا هیچ کسی منکر عواید برجام در حوزه اقتصادی نبوده و هیچ فرد منصفی نمیتواند منافعی که آفتاب تابان برجام برای بیگانگان فراهم کرده را نادیده بگیرد.
کانال رسمی روزنامه کیهان درتلگرام
@kayhan_news
?
#خبر_خارجی
کیهان بررسی میکند
بارزانی، تازهترین قربانی اعتماد به آمریکا و رژیم صهیونیستی
در ارتباط با دیدارها و نشستهای پشت پردهای که طی سالهای گذشته میان سران آمریکایی و اروپایی و فرستادههای رژیم صهیونیستی با رئیس سابق اقلیم کردستان عراق برگزار شده و وعدههایی که آنها به بارزانی داده بودند، هنوز اخبار زیادی به بیرون و رسانهها درز پیدا نکرده است و فقط از اینجا و آنجا، جسته و گریخته گزارشاتی به دست میرسد که نشان میدهد طرفهای صهیونیستی و غربی به رئیس سابق اقلیم، در مورد جدایی، دلگرمی میدادند و مقاصد شوم و شیطانی خود را به او تلقین میکردند.
در مقابل، بارزانی که هدف و آماج این پروسه بود و پذیرفت که روی وعدههای پشت پرده غرب سرمایهگذاری کند، نتوانست درک کند که این همه هجمه وسوسهکنندگان، نشانه ضعف و درماندگی آنها در مقابل تحولات شتابان منطقه است. به هر حال، در شرایط کنونی که بارزانی از تخت قدرت به زیر کشیده شد، بیش از همه دریافته است که هیمنه آمریکا و اسرائیل بر منطقه، یک هیمنه پوشالی است و از این پس، دیگر نمیتوان روی حمایتهای آنها در شرایط خاص، حساب باز کرد و اگر کسی چنین بکند، پایانی غمانگیز مثل بارزانی را تجربه خواهد کرد.
همزمان با غائله همهپرسی جداییطلبی در اقلیم کردستان عراق، «کارلوس پوگدمونت» رهبر جداییطلبان منطقه «کاتالونیا»ی اسپانیا هم پروژه مشابهی را در این کشور به اجرا گذاشت و البته، این پروژه نیز به شکست منتهی شد.
اما چیزی که در ماجرای کاتالونیا قابل توجه است، این که هم اکنون مقامات مادرید از احتمال حبس 30 ساله پوگدمونت حرف میزنند و در واقع، یک چنین مجازات شدیدی را برای اتهام جداییطلبی، در نظر دارند.
مسعود بارزانی در آخرین نطق رسمی و تلویزیونی خود، طوری سخن گفت که انگار کار درستی را انجام داده است. وی روز یکشنبه گذشته در این سخنرانی خود که به طور زنده پخش میشد، انگشت اتهام را به سمت بغداد و سلیمانیه (حزب اتحادیه میهنی کردستان عراق) گرفت! و گفت: «هدف از همهپرسی ]غیرقانونی[، حل مسالمتآمیز مشکلاتمان بود. اما بغداد همهپرسی را بهانهای برای حمله به کردستان قرار داد.» وی در ادامه مدعی شد: «میدانستیم دعوت به جدایی، بهایی دارد، اما با خیانت بزرگی مواجه شدیم.»
بارزانی بدون آنکه از اقدام غیرقانونی خود، مبنی بر برگزار کردن همهپرسی غیرقانونی سوم مهر، عذرخواهی کند، غیرمستقیم از این اقدام دفاع کرد و گفت: «هیچ شخصی با ما نایستاد، جز کوههایمان… بدانید شرایط فعلی موقت است و زیاد استمرار نخواهد یافت.» بارزانی حتی مدعی شد: «رقبایی که شهر کرکوک را به نیروهای عراقی بدون جنگ تسلیم کردهاند، مرتکب خیانت بزرگی شدهاند.»
بارزانی در حالی جداییطلبی را آرمان خود میداند که کارشناسان، آن را سیاستی کاملاً ارتجاعی و زمینهساز عقبماندگی و قربانی شدن انسانهای بیگناه میدانند. به همین دلیل است که کشورها و نهادهای منطقهای و بینالمللی برای جداییطلبان، مجازاتهای سخت در نظر میگیرند. در مجموع، هر چند همانطور که «نیویورک تایمز» هم نوشته، استعفای بارزانی از ریاست اقلیم، تازهترین پیامد همهپرسی جدایی سوم مهر است، ولی بارزانی باید پاسخگوی وقایع 35 روز اخیر در اقلیم و شمال عراق باشد.
کانال رسمی روزنامه کیهان درتلگرام
@kayhan_news
?
#دیگر_عناوین
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس خبر داد
فرار یکی از متهمان پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان با ۵۰۰ میلیارد تومان بدهی
جبار کوچکینژاد؛ عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی درباره آخرین وضعیت پرونده تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان گفت: فرآیند تحقیق و تفحص ۹ ماه زمان برد و بیشک این یکی از تحقیق و تفحصهای خیلی سنگین بود و ما در این مدت توانستیم بخشهایی از آن را به اتمام برسانیم.
کوچکینژاد با اشاره به حجم بالای تخلفات صورت گرفته، افزود: بالای ۱۴ تا ۱۵ هزار میلیارد تومان میزان تخلفات بوده است. در صندوق ذخیره و شرکتهای تابعه از جمله بانک سرمایه، شرکت خانهسازی، پترو فرهنگ، شرکت سرمایهگذاری و… تخلف شده است. بیش از ۲۰ نفر در این ارتباط بازداشت شده و به زندان افتاده بودند که اکنون با وثیقه بیرون آمده و متعهد شدهاند که پولها را برگردانند. این افراد در حال حاضر در تلاش هستند به تعهدی که برای برگرداندن مبالغ دادهاند، عمل کنند.
البته تعدادی نیز از جمله آقای «میم» از کشورگریختهاند. البته وکیلِ این فرد در گفتوگویی که با ما داشت گفت قرار است ترتیبی صورت بدهد که نامبرده به کشور بازگشته و نسبت به بازگرداندن حدود ۴۰۰ – ۵۰۰ میلیارد تومانی که به او مربوط است، اقدام کند.
از آنجا که این پرونده همچنان باز است، در صورت به دست آمدن سرنخهای جدید این احتمال وجود دارد که افراد دیگری نیز بازداشت و مورد بازجویی قرار بگیرند. این تخلف به واسطه صندوق ذخیره، توسط بخشهای مختلفی که از آنها یاد کردم، به شکلی درهم تنیده و شبکهای صورت گرفته و ممکن است با عیان شدن لایههای پنهان دیگری از اقدامات این شبکه، مبالغ دیگری به حجم تخلف افزوده شود.
کانال رسمی روزنامه کیهان درتلگرام
@kayhan_news