سه شنبه سیزدهم آذر ماه نود و شش در کیهان امروز می خوانیم
کیهان:
?
#عناوين
سه شنبه سیزدهم آذر ماه نود و شش
در کیهان امروز می خوانیم:
✏یادداشت روز
پهلوانها و نهروانها-محمد ایمانی
http://kayhan.ir/fa/news/120352
?اخبار ویژه
دنده عقب تراز تجاری در پسابرجام
آقای زنگنه باور کنید توتال دوباره سر شما کلاه گذاشت
نیویورک تایمز: نمیتوانیم انکار کنیم که ایران بازیگر بانفوذ و قدرت منطقه است
روزنامه ایتالیایی: تحریمهای بانکی همچنان مانع همکاری با ایران است
افزایش چکهای برگشتی نتیجه سوءتدبیر دولت برای رکود
http://kayhan.ir/fa/news/120353
?تیتر یک
گزارش خبری تحلیلی کیهان
مهره امارات و آلسعود کشته شد/ فتنه صنعا ناکام ماند
http://kayhan.ir/fa/news/120275
??اخبار اقتصادی-اجتماعی
جولان نقدینگی سرگردان در بازار سکه
http://kayhan.ir/fa/news/120326
قراردادهای جدید خودرو با خارجیها جفا به تولید ملی است
http://kayhan.ir/fa/news/120328
دسترسی دهک های ثروتمند جامعه به وام بانکی ۳ برابر دهک های فقیر است
http://kayhan.ir/fa/news/120327
انتظارات اقتصادی از برجام برآورده نشده است
http://kayhan.ir/fa/news/120325
بدهکاران بانکی ۱۰۰ میلیاردی یک ریال هم پس نمیدهند
http://kayhan.ir/fa/news/120322
مدیران دولتی شرکتهای بیمه باید 20 سال پیش بازنشسته میشدند
http://kayhan.ir/fa/news/120321
?اخبار بین الملل
انتقال سفارت آمریکا به قدس یعنی اتحاد فلسطینیها و یکسره شدن کار صهیونیستها
http://kayhan.ir/fa/news/120274
انتقال شیخ عیسی قاسم به بیمارستان/ جمعیت الوفاق: حال شیخ اصلا خوب نیست
http://kayhan.ir/fa/news/120276
مراقب نیروهایت باش نمیگذارم اسنادی را که دزدیدهایم، از ما بدزدید
http://kayhan.ir/fa/news/120273
خدمات بنسلمان به اسرائیل به روایت نیویورکتایمز
http://kayhan.ir/fa/news/120270
زمان جنگ با کرهشمالی نزدیک است / وابستگان نظامیان آمریکایی از سئول خارج شوند
http://kayhan.ir/fa/news/120269
?دیگر عناوین
کمالوندی در اعتراض به بدعهدی آمریکا:
حفظ همزمان برجام و ادامه تحریمها شدنی نیست
http://kayhan.ir/fa/news/120349
روایت معاون مالی دولت اصلاحات از ریخت و پاشهای اصلاحطلبان
خاتمی به گزارش سوءاستفادههای ابطحی میخندید
http://kayhan.ir/fa/news/120348
برای اعلام نتیجه یک مسابقه فوتبال هم رفراندوم برگزار کنیم!
http://kayhan.ir/fa/news/120331
نگاهی به دیروزنامههای زنجیرهای
شکست داعش نتیجه گشایشهای اقتصادی برجام است!
http://kayhan.ir/fa/news/120305
کانال رسمی روزنامه کیهان درتلگرام
@kayhan_news
✏
#یادداشت_روز
پهلوانها و نهروانها
محمد ایمانی
انحرافات سیاسی، نقش سرعتگیر یا مسیراشتباهی را دارند. و اگر پدید نمیآمدند، سرعت چند برابر در پیشرفت کشور و اهتمام به اولویتها ومشکلات داشتیم. افراطیون و تفریطیون، بارها اسباب مظلومیت امام و رهبری را فراهم کردهاند که نمونههای متعدد آن را میتوان در کارنامه برخی اعضای طیفهای موسوم به چپ و راست، وسپس مدعیان اصولگرایی و اصلاحطلبی و عدالتخواهی و اعتدالگرایی رصد کرد.
ابن ابى الحدید در شرح نهجالبلاغه و درباره خیانتهای اشعث مینویسد «هر نابسامانی که در خلافت على(ع) پیش آمد و هراضطرابى که روى داد، اصل آناشعث بود. اگر کارهاى او نبود، جنگ نهروان پیش نمیآمد و امام با اصحاب نهروان به جنگ معاویه میرفت و شام را تصرف میکرد». این عبارت، شرح حال مسئلهسازی برخی طیفهای سیاسی و آسان کردن کار دشمن هست. مدتی است متهمان فتنه و آشوب سال 88 ، به اعتبار کجرویهای حلقه انحرافی، سعی میکنند خود را مبرا که هیچ، بلکه آینده نگر و حق به جانب نشان دهند!
باید یاد آوری گرد که اولا پرونده سلسله خیانتهای فتنه گران، به خاطر کج رفتاریهای احمدینژاد پاک نمیشود.
دوم اینکه آشوبگران تحریک شده توسط ستاد فتنه، شعار میدادند «انتخابات بهانه است، اصل نظام نشانه است». این شعار، چه ربطی به احمدینژاد داشت؟! اصرار به خط زدن پسوند «اسلامی» در عبارت «جمهوری اسلامی»، شعار مرگ بر اصل ولایت فقیه و عدم تمکین به قانون همگی بر فساد و سرسپردگی و وطن فروشی جریان فتنه و آشوب نیابتی شهادت میدهد.
سوم اینکهاشرافیت امتیازطلب اگرچه در سال 88 به ایجاد بلوا متوسل شد، اما در همان سال 84 نیز مشغول عقدهگشایی علیه منتخب مردم (حتی قیافه وی بود)!
چهارم؛ انتخابات مانند هر رقابت و مسابقهای، دو سر دارد؛ بُرد و باخت. کسی که جنبه و ظرفیت ناکامی را ندارد، اصلا نباید وارد هیچ مسابقهای از جمله انتخابات شود. مگر میشود منتخب مردم در سال 92 را با 50/7 آراء رئیسجمهور دانست اما منتخب قبل از او با 63 درصد را مورد اهانت علنی قرار داد و دروغگو و متقلب خواند؟! نام این رویکرد، خودکامگیاشرافیت است نه دموکراسی؛ و ائتلاف فتنه به چنین خباثتی برای مسخ جمهوریت و حاکمیت قانون تن داد.
اما درباره کارنامه خدمات احمدینژاد یا به تعبیر دقیقتر، دولت نهم و دهم باید گفت هنوز هم مدعیان اعتدال و اصلاحات حسرت به دل هستند که بتوانند برخی خدمات دولت قبل از خود و به ویژه دولت نهم را تکرار کنند. 7-8 میلیون نفر در آن دوره در حالی صاحب خانه شدند که حتی در خواب هم نمیدیدند خانهدار شوند. آیا ایجاد امید به زندگی در تودههای محروم و در حاشیه مانده، خدمت کوچکی است؟
تقصیر دولت قبل از دولت روحانی چیست که احمد خرم وزیر راه دولت اصلاحات اوایل اردیبهشت 95 گفت «دولت امروز به این نتیجه رسیده که معضل اول کشور رکود است نه تورم. فعال کردن پروژه مسکن مهر میتواند بخشی از شوک لازم برای خروج از رکود را ایجاد کند. پروژه مسکن مهر، یک پروژه تولیدی است و میتواند واحدهای زیادی را فعال کند. در واقع پولی که دولت به شکل وام به مردم داده است وارد چرخه اقتصادی میشود و رکود را کاهش میدهد. این موضوع حتی در آمریکا هم وجود دارد. بانکهای آمریکا وامهای مختلفی برای مسکن پرداخت میکنند».
فهرست بلند فعالیتهای دولت نهم و دهم در خدمتگزاری به مردم و تاکید بر اقتدار ملی در برابر جبهه استکبار، آورده کلیت جریان حزباللهی و حاصل یک جوشش عمومی برای پویش پیشرفت و عدالت بود، هر چند که شخص رئیسجمهور وقت، سهم مهمی در ایجاد انگیزه و نشاط کار داشت. اما از جایی که خودشگفتی و حلقهزدگی و خودرایی در برابر نصوص انقلاب و قانون اساسی چاشنی کار شد، انحرافاتی پدید آمد.
علت این اتفاق را نفوذ زدگی بدانیم یا کج فهمی و غرور، و یا آمیزهای از هر دو، موجب فرو رفتن کشور در کام فتنهای پیچیدهتر شد؛ چرا که زبان اهل باطل را به روی اهل حق دراز کرد و کم فروشی و خیانتهای بزرگ طایفهاشرافیت سیاسی را در محاق انداخت و تشخیص میان حق و باطل را دشوار ساخت. در بحبوحه حاشیه سازیهای حلقه انحرافی بود که دشمن، گرای تحریمهای اقتصادی را از جریان فتنه گرفت و شبیخون زد.
منطق «نه این و نه آن»، پاسخی به همه سیاست بازانی است که بخواهند سلوک اموی یا بنیالعباسی با جریان اسلام اصیل داشته باشند یا با برجسته کردن انحرافات رقیب سابق (وهمپوشان فعلی)، جفاهای خود را بپوشانند.
جریان حزباللهی باید به عنوان یک جریان اجتماعی و سیاسی دارای تمایزات و ترجیحات رفتاری، مجددا خود را سازماندهی کند و ضمن اتخاذ مواضع روشن و صریح، در ابعاد مقوله پر زحمت و کم مشتری «بسیجگری برای خدمت به مردم و گرهگشایی از مشکلات آنها» طراحی و اهتمام کند.
http://kayhan.ir/fa/news/120352
کانال رسمی روزنامه کیهان درتلگرام
@kayhan_news
? ?
#خبرویژه
آقای زنگنه باور کنید توتال دوباره سر شما کلاه گذاشت
عاقبت گلابیهای باغ برجام این شده که توتال میگوید اگر آمریکا امرکند از ایران میرویم اما وزیر نفت فقط میگوید غلط ترجمه شده است!؟
این مطلب را خبرگزاری دانشجو مورد توجه قرار داد و نوشت: هنوز معلوم نیست سرنوشت توتال در ایران چه میشود. آنها همچنان علاقه دارند یکی به نعل بزنند یکی به میخ! پاتریک پویانه مدیرعامل توتال یکبار میگوید تسلیم آمریکا نمیشود، درست چند روز بعد حرفش را پس میگیرد و میگوید هرچه پرزیدنت ترامپ بگوید همان است!
به او حق میدهیم. ماجرا از اینقرار است ترامپ سبیل پاتریک پویانه را چرب کرده و پای توتال را به یک قرارداد پرسود در آمریکا بازکرده است. تصمیم مدیرعامل توتال حالا واضحتر شده است. پیشبینیهای قبلی دلسوزان صنعت نفت محقق شده و علیرغم توصیههای متعدد گذشته که بارها گفتند و گفتیم؛ «آقایان! به توتال دل نبندید، سابقه این شرکت را در نظر داشته باشید، این شرکت قبلاً بر سر ما کلاه گذاشته، قرارداد را طوری تنظیم کنید این شرکت بهراحتی نتواند ما را سرکار بگذارد» برای بار دوم از یک سوراخ گزیده شدیم، متأسفیم از این رخداد و حالا باید کمکم از این شرکت فرانسوی بد عهد خداحافظی کنیم!
توتال در روزهای اخیر قرارداد مالی پرسودی در آمریکا به امضا رسانده و حضور خود در بازار گاز مایع طبیعی آمریکا را افزایش داده است. این شرکت سهام «اِنجی» شامل پروژه «ال ان جی کامرون» در ایالت لوئیزیانا، یکی از نخستین پایانههای صادرات گاز در آمریکای شمالی را خرید و حالا منافعش به منفعت آمریکا بیشازپیش گرهخورده است.
کار به همینجا ختم نمیشود. رویترز گزارش داده که توتال اخیراً دفتر خود را در واشنگتن افتتاح کرده است. گفتهشده دفتر جدید توتال در واشنگتن پنج کارمند دارد و روابط این شرکت را با وزارت خزانهداری و وزارت خارجه آمریکا هماهنگ خواهند کرد تا توتال بتواند با هر تغییری در تحریمهای آمریکا انطباق داشته باشد.
جان کلام زنگنه و یارانش در تدوین IPC یک استدلال بود: «قرارداد را جذابتر میکنیم تا شرکتهای خارجی حاضر شوند به ایران بیایند»، اما انگار سرکنگبین صفرا فزوده و این «جذابیت» نهتنها توتال را در ایران نگه نداشته بلکه ما را در موضع ضعف قرار داده و هر طور شده میخواهیم برجام را حفظ کنیم تا توتال در ایران بماند، حتی به قیمت سکوت در مقابل نقض شدید برجام توسط آمریکا!
مواضع و رفتار پاتریک پویانه و دیگر مسئولان ارشد توتال، از خداحافظی قریبالوقوع این شرکت با ایران خبر میدهد. ژنرال زنگنه انگار نمیخواهد به این راحتیها رفتن پاتریک و همکارانش را باور کند. به نظر میرسد تنها راهکار حفظ توتال، موضعگیری صریح و تهدید این شرکت به شکایت خواهد بود. کسی چه میداند، شاید این حربه بتواند غول نفتی فرانسوی را در ایران نگه دارد.
کانال رسمی روزنامه کیهان درتلگرام
@kayhan_news