زبور کجا و صحیفه سجادیه کجا!
زبور کجا و صحیفه سجادیه کجا!
مجله افق حوزه 20 آذرماه 1392 شماره 379
برگزاری کنگره بین المللی امام سجاد(علیه السلام) در بندر عباس
سومین کنگره بین المللی امام سجاد(علیه السلام)، با قرائت پیام آیةالله العظمی مکارم شیرازی و با حضور معاون ارتباطات حوزوی دفتر مقام معظم رهبری، نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان، اندیشمندان داخلی و خارجی، طلاب شیعه و اهل سنت و مسئولان استانی و کشوری 7 آذرماه در بندرعباس برگزار شد.
زبور کجا و صحیفه سجادیه کجا!
به گزارش خبرگزاری حوزه از بندرعباس، حضرت آیة الله مکارم شیرازی در پیامی به کنگره بین المللی امام سجاد(علیه السلام) در هرمزگان، صحیفه سجادیه را اقیانوسی ناپیدا کرانه، عنوان کرده و افزودند: می توان پرارزش ترین جواهرات معنوی را از اعماق آن استخراج کرد.
متن کامل پیام معظم له بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
تشکیل این جلسه بسیار با شکوه را که با عنوان عرض ارادات به پیشگاه حضرت سید الساجدین(علیه السلام) با معرفی مقامات آن امام همام به صورت یک همایش بین المللی برقرار شده، به همه دست اندرکاران محترم تبریک می گویم. در ضمن به مناسبت ایام شهادت آن حضرت نیز تسلیت عرض می کنم. در این ایام که بسیاری از پیروان مکتب اهل بیت(علیهم السلام)، مخصوصاً جمعی از جوانان، اطلاعات محدودی درباره این پیشوایان بزرگ دارند، تشکیل این جلسات ضروری به نظر می رسد تا همه عاشقان مکتبش به مقام «عارفا بحقه» برسند.
اگر هیچ دلیلی بر علم عرفان، شجاعت، کرامت و تدبیر آن بزرگوار جز صحیفه سجادیه و خطبه آتشینی که آن حضرت در شام ایراد کرد، وجود نداشت، کافی بود از لابلای آن، همه چیز را درک کنیم. صحیفه سجادیه اقیانوسی است ناپیدا کرانه، که غواصان می توانند پرارزش ترین جواهرات معنوی را از اعماق آن استخراج کنند، راه وصول به قرب الهی و سیر و سلوک الی الله را از آن بیابند. تمام گروه های اجتماعی می توانند گم شده خود را در آن پیدا کنند و راه غلبه بر مشکلات فردی و جمعی را در آن جستجو کنند. جاذبه های فوق العاده زیاد صحیفه سجادیه، ژرفای عظیم آن و ارزش های والایی را که در آن نهفته، با هیچ چیز نمی توان برابر دانست.
گرچه آن را زبور آل محمد نامیده اند ولی «زبور» کجا و «صحیفه» کجا؟ امیدواریم تمام جوانان عزیز ما، خود را به این اثر جاویدان امام سجاد(علیه السلام) روز به روز نزدیک تر کرده، روح ایمان، نورانیت دل و حل مشکلات خود را در آن بجویند.
و اما خطبه شام آن حضرت، خطبه ای بود که ارکان کاخ بیدادگری یزید و یزیدیان را لرزاند، مردم شام را از خواب غفلتی که در آن بودند بیدار ساخت و نقشه های شوم امویان را برای محو اسلام و کم رنگ ساختن شهادت امام حسین(علیه السلام) سالار شهیدان کربلا، نقش بر آب کرد. من به شما مردم عزیز بندرعباس و تمام کسانی که از نقاط دور و نزدیک در این همایش شرکت کرده اید، صمیمانه تبریک می گویم و یقین دارم که این کار به عنوان باقیات و صالحات، ذخیره یوم المعاد شما محسوب خواهد شد و تأثیر بسزایی در حفظ مکتب اهل بیت(علیهم السلام) در برابر هجمه دشمنان و تقویت مبانی نظام جمهوری اسلامی خواهد داشت.
خداوند همه شما را در سایه برکات روحانی آن حضرت و اجداد و پدر گرامیش و فرزندان والامقامش موفق و سربلند بدارد.
رسالة الحقوق امام سجاد(علیه السلام) غنی ترین متن حقوقی جهان
به گزارش خبرگزاری حوزه از بندرعباس، آیةالله غلامعلی نعیم آبادی، در سومین کنگره بین المللی امام سجاد(علیه السلام) با بیان این که صحیفه سجادیه در واقع صحیفه حکمت، سیاست و علوم جدید است، افزود: خلق، بیان و اندیشه اهل بیت(علیهم السلام) قرآنی بود و ما در گفتار و رفتار ائمه(علیهم السلام) نباید تنها یک بعد را ببینیم. نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان ادامه داد: اشک و گریه و دعای امام سجاد(علیه السلام) دارای حکمت است و ما باید این حکت ها را به خوبی بشناسیم. آیةالله نعیم آبادی با بیان این که ما باید دید خود را نسبت به ائمه اطهار(علیهم السلام) تصحیح کنیم، اظهار داشت: در گذشته برخی فقط امام سجاد(علیه السلام) را با بیماری این امام در واقعه کربلا می شناختند و امروز هم تنها به دعا و زهد آن حضرت توجه داریم؛ در حالی که نباید دید خود را نسبت به ائمه(علیهم السلام)، این چنین محدود کنیم. وی تأکید کرد: باید افق اندیشه های خود را تصحیح کنیم و اهل بیت(علیهم السلام) را از جنبه های مختلف، درست بشناسیم و این گونه کنگره ها باید بتوانند قدمی در راستای معرفی درست امام سجاد(علیه السلام) و سایر ائمه(علیهم السلام) بردارند. امام جمعه بندرعباس با تأکید بر لزوم معرفی رسالة الحقوق امام سجاد(علیه السلام)، عنوان کرد: امام(علیه السلام) در این رساله، حتی حقوق اعضای بدن انسان را مطرح کرده اند و باید گفت که غنی ترین متن حقوقی موجود در جهان رسالةالحقوق امام سجاد(علیه السلام) است. وی با بیان این که اهل بیت(علیهم السلام) برای همه ما اسوه هستند، گفت: رفتارها و ویژگی های اخلاقی امام سجاد بی نظیر است و ما باید این مسئله را الگو قرار دهیم.
امام سجاد(علیه السلام) شجاعانه از منطق ولایت دفاع کردند
معاون ارتباطات حوزوی دفتر مقام معظم رهبری گفت: دعاها، گریه ها و مناجات های امام سجاد(علیه السلام)، که با هدف تربیت و روشنگری صورت می گرفت، حاوی پیام ها و جهت دهی های زیادی است. به گزارش خبرگزاری حوزه از بندرعباس، حجة الاسلام و المسلمین احمد مروی هم در کنگره بین المللی امام سجاد(علیه السلام) طی سخنانی با اشاره به شرایط دوران زندگی آن حضرت اظهار داشت: با وجود ظلم و جنایات حکام، انحطاط فرهنگی دینی و گسترش فساد در جامعه، دوران امام سجاد(علیه السلام)، سخت ترین و دشوارترین دوران برای محبان و پیروان اهل بیت(علیهم السلام) بود. وی افزود: تحریف دین و معارف اهل بیت(علیهم السلام) و تحریف روایات به اندازه ای در این دوران شدت گرفته بود که جایگاه عبدالملک مروان ثقفی را بالاتر از مقام پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) می دانستند! معاون امور ارتباطات حوزوی دفتر مقام معظم رهبری، با تأکید بر اهتمام شناخت جایگاه امام سجاد(علیه السلام)، گفت: ما غیر از چندماه زندگی آن حضرت در فاصله بعد از شهادت امام حسین(علیه السلام) در شام و این که امام کتابی به اسم صحیفه سجادیه دارند، آن گونه که شایسته است، امام سجاد(علیه السلام) را نشناخته ایم. وی، با اشاره به نقش برجسته امام سجاد(علیه السلام) در به چالش کشیدن یزیدیان، ادامه داد: آن حضرت چنان شجاعانه از منطق ولایت دفاع کردند که عبیدالله بن زیاد، حکم به قتل ایشان داد؛ البته موفق به این کار نشد. حجة الاسلام والمسلمین مروی تصریح کرد: به تحقیق می توان گفت که دوره امامت امام سجاد(علیه السلام) سخت ترین دوران برای مسلمانان و پیروان اهل بیت(علیهم السلام) بود. وی با اشاره به این که در آن شرایط نابسامان امام سجاد(علیه السلام) کارهایی زیادی انجام دادند، خاطرنشان ساخت: دعاها، گریه ها و مناجات های امام حاوی پیام ها و جهت دهی های زیادی برای ماست. حجة الاسلام والمسلمین مروی، درخشش دیگر امام سجاد(علیه السلام) را در تربیت شاگردان و اعزام آن ها به بلاد اسلامی، برای تبیین و انتقال حقایق قیام اباعبدالله(علیه السلام) و تشریح احکام دین اسلام و راه صحیح اسلام برای مردم برشمرد. وی در پایان، بسترسازی برای امامت امام محمدباقر و امام جعفرصادق علیهما السلام را از درخشش های دیگر امام سجاد(علیه السلام) برشمرد.
هر استان کشور مزین به نام یکی از ائمه(ع) می شود
به گزارش خبرگزاری حوزه از بندر عباس، علی علامه زاده دبیر کنگره بین المللی امام سجاد(علیه السلام) هم در این کنگره، طی سخنانی با بیان این که در برگزاری این کنگره دو مسئله مهم شامل«سبک زندگی امام سجاد(علیه السلام) و خصوصیات اقتصادی ایشان» محوریت پیدا کرده است، اظهار داشت: امروز نام امام سجاد(علیه السلام) در استان هرمزگان پخش شده و در شورای فرهنگ عمومی کشور نیز، هرمزگان به نام این امام شناخته می شود.
وی تصریح کرد: برگزاری این کنگره، به عنوان الگویی برای سایر استان ها مطرح شده و حتی مقرر گردیده، نام هر یک از ائمه(علیهم السلام) بر یکی از استان ها گذاشته شود، این کار، در برخی از استان های کشور در حال حاضر صورت پذیرفته است. دبیر کنگره بین المللی امام سجاد(علیه السلام) هم چنین بیان کرد: در این دوره از همایش 112مقاله به دبیرخانه کنگره رسید که تعداد 15مقاله به عنوان آثار برتر انتخاب شدند.
به گزارش ایسنا، مولوی عبدالرحمن ترنج زر امام جمعه اهل سنت مسجد جامع امام زین العابدین چابهار، سیدعبدالباعث قتالی امام جمعه اهل سنت بندرعباس، آیةالله محمود الموسوی از اندیشمندان عراقی، حجةالاسلام والمسلمین احسان صادق عضو هیأت علمی دانشگاه سلطان قابوس عمان، از دیگر سخنرانان این همایش بودند.