زنان جهادگر در مکتب مهدوی
⬅️ ياران حضرت مهدی (عج)
⬅️ ياران زن
لازم يادآوري است كه در تشكيل هستة اصلي آن پيكار بزرگ و جهاد مقدس، زنان نيز نقش بهسزايي دارند و طبق بيان بعضي از احاديث، پنجاه زن، از ياران اصلي امام و همراه هستة مركزي آن قيام حضور دارند. امام باقر(ع) در اين باره فرمود: به خدا سوگند! ۳۱۳ مرد كه پنجاه زن نيز در ميان آنهاست، مانند قطعه هاي ابر در فصل پاييز، در غير موسم حج در مكه معظمه جمع ميشوند. [۱]
اين موضوع، دو نكته را روشن ميسازند:
1. به رغم تأكيد آموزههاي وحياني ـ بويژه در دين مقدس اسلام ـ زنان در طول تاريخ، از حقوق خويش محروم بوده و شخصيت آنان تحقير شده است. اما، در دوران آن انقلاب بزرگ، شخصيت واقعي خويش را باز مييابند و به عنوان كارگزاران اصلي آن تحوّل عظيم، در جامعة جهاني شركت ميكنند. اين موضوع، اهميت ويژه اي دارد كه ارزش واقعي و پاية قدرت و توانمندي نوع زن و ارزشيابي استعدادهاي او را مشخص ميسازد.
2. زنان اگر در جهاد و رويارويي مستقيم شركت نكنند، در ديگر مسئوليتها و سازندگيها، ميتوانند مشاركت كنند. همچنيــن در گــسترش فــرهنگ اسلامي و آموزش معارف الهي ميتوانند كــارآمد باشند و نقش بــرجسته اي ايفا كنند. در مسائل پشت جبهه و مسائل اجتماعي و تربيتي نيز ميتوانند نقش سازندهاي داشته باشند.
⬅️اين موضوع، ارجمندي جايگاه زن و رشد و تكامل قابل توجّه او را روشن ميكند. اثر تربيتي اين موضوع مهم، در جامعة منتظر، ميتواند خــودآگاهي زنــان و بازشناسي تــوان رشــد و بازيــابي شخصيت آنان باشد.
?براي شركت در آن انقلاب جهاني، زنان از هم اكنون بايد با معيارهاي دقيق اسلامي و اخلاقي، شخصيت خود را بسازند و در بعد علم و عمل تكامل يابند و بدانند كه هم اكنون و در آينده، مسئوليتهاي بزرگي بر عهده دارند و در آينده كارهاي مهمي را انجام خواهند داد. پس بايستي از هم اكنون به شناخت دقيق و درست اسلام بپردازند و در تربيت خويش بكوشند، تا پيش از ظهور، در جرگة زنان منتظر قرار گيرند، و پس از آن شايستگي شركت در آن حركت بزرگ و كمك رساندن به داعي حق را داشته باشند. [۲]
[۱]. محمد بن مسعود عياشي، تفسير العياشي، ج۱، ص۶۴.
[۲]. محمد حكيمي، عصر زندگي، ص۷۵ ـ ۷۶ (با تصرف)
?برگرفته از درسنامه مهدویت استاد سلیمیان