دگردیسی سند 2030 در مجلس شورای اسلامی!
دگردیسی سند 2030 در مجلس شورای اسلامی!
?از یک سال پیش شاخه ای فرعی از جریان 2030 در مجلس، طرح عملیاتی کردن هدف پنجم این سند بین المللی را تحت عنوان «اصلاح قانون حداقل سن ازدواج دختران» کلید زده است. به این منظور #سند_2030 تاکید می کند با تلاش پارلمان های ملی شاخص سوم از هدف پنجم این سند باید در کشورهای هدف به قانون تبدیل شود.
?برنامه جریان فرعی 2030 پاییز پارسال با نقشآفرینی فراکسیون زنان مجلس، جمعیت زنان مسلمان نواندیش و جمعیت خیریه امام علی(ع) تحت رهبری شهیندخت مولاوردی، گری لوئیس، ماها العدوی و پروانه سلحشوری تدوین شد که شامل چهار مرحله است: ایجاد موج رسانه ای، ادبیات سازی علمی در دانشگاه ها، جلب حمایت مراجع تقلید شیعه و در پایان تصویب طرح اصلاح ماده 1041 قانون مدنی در مجلس برای افزایش قانونی سن ازدواج!
?چرا سن ازدواج؟!! طبق کتاب های مرجع تدریس رشته «مامایی و بهداشت باروری» مناسب ترین سن ازدواج برای دختران از نظر فیزیولوژیک سنین 15 سال به بالاست! اگر این سن در ایران با ابزار قانونی به بالای 19 سال افزایش یابد، با کاهش فرزندآوری و افزایش ناباروری در جامعه ایرانی، بحران پیری جمعیت در این کشور دیگر قابل کنترل نخواهد بود!
?تاکنون برخی از موارد فوق تماما عملیاتی شده ولی در برابر اجرای کامل این مراحل موانعی بر سر راه جریان 2030 قرار گرفته است. اولین مشکل این جریان یافتن توجیه مناسب سیاستی برای افزایش سن ازدواج است. به این منظور در ابتدای این عملیات در یک فضاسازی سنگین رسانه ای وفور طلاق در سنین زیر 19 سال با کلیدواژه هایی نظیر #کودکان_بیوه و #کودکان_مطلقه مطرح شد. اما کارشناسان دلسوز کشور در مراجع سیاست پژوهشی اثبات کردند نه تنها طلاق در ازدواجهای مربوط به این سنین مینیمم است! بلکه رابطه سن ازدواج و وقوع طلاق در ایران معکوس است؛ به طوری که ازدواج در سنین زیر 19 سال دختران پایدارترین الگوی ازدواج ایرانیان است!!!
?اما حتی اگر جریان 2030 در مجلس موفق شود طرح خود را به هر قیمتی عملی کند با یک مانع بزرگتر مواجه است: #مردم!!! که 35 درصد از ازدواج های آنان در سنین زیر 19 سال دختران و پسران 20 تا 24 ساله است. باید دید مردم حاضر می شوند سبک زندگی آبا و اجدادی خود را طبق توصیه های یک نهاد بین المللی خارج از مرزها عوض کنند یا خیر؟!