دوشنبه بیست و چهارم مهر ماه نود و شش در کیهان امروز می خوانیم
کیهان:
?
#عناوين
دوشنبه بیست و چهارم مهر ماه نود و شش
در کیهان امروز می خوانیم:
✏یادداشت روز
خط نفوذ و خطر انجماد در برجام-محمد ایمانی
http://kayhan.ir/fa/news/116579
?اخبار ویژه
ارگان کارگزاران: دولت برنامهای برای رفع فقر ندارد
مژدگانا که گربه عابد شد!
زمینهچینی برای تحریمهای جدید در سخنان ضدایرانی ترامپ
ارتباط ویژه شاه بحرین با یک خاخام صهیونیست
http://kayhan.ir/fa/news/116580
?تیتر یک
آمریکا و اروپا دو روی یک سکه
وزیر خارجه آمریکا: حفظ برجام به نفع ماست
http://kayhan.ir/fa/news/116576
??اخبار اقتصادی-اجتماعی
کسری 18 هزار میلیاردی بودجه دولت در پنج ماه اول امسال
http://kayhan.ir/fa/news/116530
واردکنندگان خودرو به جای سود 10درصدی 100 درصد سود میبرند
http://kayhan.ir/fa/news/116534
اعلام آمادگی ایران برای ایجاد بورس کالای مشترک با عراق
http://kayhan.ir/fa/news/116533
بدهی دولت به بانک مرکزی 42 درصد افزایش یافت
http://kayhan.ir/fa/news/116532
می خواهند صنعت خودرو ایران را در اختیار فرانسه قرار دهند
http://kayhan.ir/fa/news/116529
?اخبار بین الملل
پایان ضربالاجل بغداد/ بارزانی نتایج همهپرسی را باطل نکرد!
http://kayhan.ir/fa/news/116503
رد درخواست رژیم صهیونیستی برای بازگشایی سفارت از سوی دولت اردن
http://kayhan.ir/fa/news/116509
دعوت ترامپ از کره شمالی برای مذاکره پس از تهدید و خط و نشان کشیدن پیدرپی!
http://kayhan.ir/fa/news/116508
همه شاهزادههای سعودی که با آمدن «بنسلمان» ناپدید شدند
http://kayhan.ir/fa/news/116507
دمشق: اجازه اشغال رقه را از سوی کردهای تجزیهطلب نمیدهیم
http://kayhan.ir/fa/news/116505
گزارش روزنامه صهیونیستی معاریو از بحران بیکاری و مهاجرت معکوس در سرزمینهای اشغالی
http://kayhan.ir/fa/news/116502
?دیگر عناوین
آقای ظریف! برجام اگر براساس اعتماد نبود چطور امضای کری تضمین شد؟!
http://kayhan.ir/fa/news/116569
باز هم سفارت آلمان مجری سیاستهای آمریکا شد
http://kayhan.ir/fa/news/116562
نگاهی به دیروزنامههای زنجیرهای
مواضع ترامپ تقصیر خودمان است/چون کم امتیاز دادیم!
http://kayhan.ir/fa/news/116545
?پاورقی
از هراره تا تهران - ۳۵ پافشاری آیتالله خامنهای برای احقاق حق نتیجه داد
پخش بدون سانسور سخنرانی رئیس جمهور ایران در تلویزیون زیمبابوه
http://kayhan.ir/fa/news/116497
زیرپوست جنگ - ۹
صدام وقتی از حمایت آمریکا مطمئن شد تهاجم به ایران را شروع کرد
http://kayhan.ir/fa/news/116498
کانال رسمی روزنامه کیهان درتلگرام
@kayhan_news
✏
#یادداشت_روز
خط نفوذ و خطر انجماد در برجام
محمد ایمانی
*یکی از جدیترین تهدیدها برای کشور، خطر خط «نفوذ» و «تحریف واقعیات» است که وقتی با «انحراف» از مسیر و «گم کردن راه» جمع شود و با «غفلت» یا «تغافل» برخی مسئولان همراه گردد، میتواند خسارتهای هنگفتی را به بار آورد. در مقایسه با این بسته جامع و به روز شده «تهدید هوشمند»، لفاظیهای امثال ترامپ، بیشتر ابزار سرگرمسازی جلوه میکند.
*بازتولید بیاعتمادی به آمریکا تقریبا تنها عایدی برجام است؛ چه اینکه زمانی، برافراشتن تابلوهای «صداقت آمریکایی» با موضوع هشدار درباره بیصداقتی آمریکا، کارشکنی شمرده میشد اما حالا خوشبینترین دولتمردان، پیام همان تابلوها را تایید میکنند.
*وحدت که بسیار هم ضروری است، الزامات و اقتضائاتی دارد. آیا پس از بدعهدیها و خباثتهای آمریکا، واقعا تنبّه حاصل شده و صرف نظر از ابراز یا عدم ابراز پشیمانی نسبت به اعتماد یکطرفه، واقعا قصد جبران دارند؟
*یکی از مهمترین عارضهها در برخی مدیران این است که وقتی در مواردی، از موضع مقابلهبه مثل و تلافی در مقابل بدعهدیهای آمریکا سخن میگویند، عمل و اقدام، پشتوانه حرفشان نمیشود.
*برخی دولتمردان و دیپلماتهای ما متاسفانه با بیگانه همرازی و همدلی ورزیدند اما در نسبت با داخل و دلسوزان و افکار عمومی، ضمن اینکه به محرمانهسازی امور اهتمام میکردند، به عنوان رویکرد غالب، راهنمای یک جهت را زدند و به سمت عکس آن پیچیدند! در لفظ علیه آمریکا حرف زدند اما در عمل، به صرف وعده و قول آنها اعتماد کردند و حتی با وجود مشاهده خباثتهای دولتین اوباما و ترامپ، تا همین اواخر از برجامهای جدید گفتند. و همین دشمن را به عهدشکنی و تحریمهای جدید گستاخ کرد.
*رهبر انقلاب 28 شهریور 1395 به درستی متذکر شدند «یکی از اجزای مهم قدرت نرم جمهوری اسلامی، بیاعتمادی مطلق به قدرتهای سلطهگر و در رأس آنها آمریکاست و این بیاعتمادی باید روز به روز گسترش یابد. عقلانیت اقتضاء میکند نسبت به کسانی که دشمنی خود را آشکار کردهاند، بیاعتمادی مطلق داشته باشیم».
*حضور یک فرد دوتابعیتی حقوقبگیر دو سرویس جاسوسی بیگانه -با ماهانه 7500 پوند حقوق- به عنوان عضو و مشاور ارشد مالی و اقتصادی در تیم مذاکرهکننده، به خاطر حضور در نقطه کور رادار بود یا نزدیکی و اعتماد زیاد، از جنس خرابکاریهایی که کلاهی و کشمیری در حزب جمهوری اسلامی و دفتر نخستوزیری کردند؟
*واقعیت این است که آمریکا ادای سگ وحشی را در میآورد تا ما را به سوی اروپا براند. این همان پروژه «نرمالیزاسیون» است که جان ساورز رئیس وقت سرویس جاسوسی انگلیس درباره توقع غرب از فرآیند 15 ساله برجام گفت. همچنان راهبرد پلیس بد/ پلیس خوب ولو با جا به جایی بازیگران، در حال اجراست.
*سران آلمان، فرانسه و انگلیس بلافاصله پس از سخنرانی ترامپ، ادعا کردند به رغم عدم تائید پایبندی ایران به توافق هستهای از سوی رئیسجمهوری آمریکا، کماکان به اجرای برجام متعهد هستند. اما آیا در 21 ماه اخیر، کمترین اعتراضی به تضییع حقوق ایران در روند اجرای یکطرفه برجام کردهاند؟ اروپا دستیار نقشه مرگ تدریجی و بیسر و صدای برجام است.
*برخی مدیران ما به رویکرد «برجام و دیگر هیچ» اعتیاد پیدا کردهاند. آنها همواره چنین القا کردهاند که گشودن گره اقتصاد و رکود و تولید واشتغال، الّا و لابد به آمدن سرمایه خارجی است. چنین القا میشود که ما مضطر مطلق هستیم و به همین دلیل، باید به هر قیمت و هزینه که شده، با خارجیها ببندیم. تعامل متوازن و هوشمندانه با دیگر کشورها - ضمن صیانت از امنیت و مصالح و عزت ملی - یک حرف است و مستاصل و بیچارهنمایی کشور، حرفی دیگر.
*مرحوم هاشمی چند روز قبل از فوت، در آخرین جلسه یکی از کمیسیونهای «مجمع»، گلایه و انتقادهای جدی نسبت به مدیریت رئیسدولت مطرح کرد؛ هم به این خاطر که وقت کافی روزانه برای رسیدگی به مسائل به ویژه مشکلات اقتصادی نمیگذارد و هم اینکه از موضع بالا برخورد میکند ایشان درباره افزایش نقدینگی گفته بود: «اگر 20 درصد این نقدینگی برای تأمین نیازهای واحدهای تولیدی تعطیل شده برگردد، علاوهبر برگشت رونق به اقتصاد، مشکل بیکاری جوانان تحصیلکرده، مخصوصاً کارگران بیکار شده را حل میکند که معضل بسیار خطرناک برای جوانان، خانوادهها و جامعه شده است».
*کاش آقای روحانی و مشاوران وی به کسب دستاوردی غیر از برجام در این 4 سال فرصت بزرگی که در اختیار آنهاست، بیندیشند. در این صورت یا آزادگی و اختیارعمل بیشتری در مقابل لگدمال شدن برجام قامت راست میکنند و مجبور نیستند رویکرد ناکام «به هر قیمت» را ادامه دهند. غرب مایل است همین معطلی و فشلی تداوم یابد تا اراده خود را احیا نکنیم و رونق و گشایشی در کار نباشد.
http://kayhan.ir/fa/news/116579
کانال رسمی روزنامه کیهان درتلگرام
@kayhan_news
? ?
#خبرویژه
ارگان کارگزاران: دولت برنامهای برای رفع فقر ندارد
مجله صدا در یادداشتی با عنوان «فقرزدایی؛ توهم یا واقعیتها» و به قلم مدیر گروه برنامهریزی اجتماعی دانشگاه تهران نوشت: اخیرا رئیسجمهور گفتهاند که در این دولت فقر مطلق را ریشهکن میکنند. هفته پیش نیز آقای جهانگیری گفتند که 11 میلیون حاشیهنشین در شرایط نامناسب زندگی میکنند. به دنبال ایشان مجری اصلی ریشهکنی فقر، یعنی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز گفت، محو فقر شدید و کنترل انواع فقر مطلق در دستور کار دولت دوازدهم قرار دارد. اما دو سوال در اینجا مطرح است: اول اینکه، آیا دولت میتواند در عرض 4 سال فقر را ریشهکن کند؟ دوم اینکه، اگر دولت بخواهد فقر را ریشهکن کند با چه برنامهریزیای این امر تحقق پیدا میکند؟
نویسنده با بیان اینکه «با توصیفی که تقریبا مورد وفاق عالمان علوم اجتماعی قرار دارد سادهانگارانه است که بتوان در مدت کوتاهی فقر مطلق را ریشهکن کرد» میافزاید: مفهوم «ریشهکنی فقر» مفهومی یوتوپیایی یا ایدهآلیستی است که مدتهاست کنار گذاشته شده است و چون ریشهکنی فقر ممکن نیست، برنامهریزان اجتماعی از مفهوم «کاهش فقر» استفاده میکنند.
دوم اینکه، کاهش فقر مطلق مستلزم برنامهای منسجم و مستمر تور و ایمنی اجتماعی است که این گروه را به طور خاص هدف قرار دهد. مسلم است که ابتداییترین مرحله این برنامه شناسایی این گروههاست. همانطورکه گفته شد این گروههای شدیدا آسیبپذیر، در محیطهای جغرافیایی مختلفی دور از چشم زندگی میکنند. به آسانی نمیتوان گفت که صرفا در روستاها و در حاشیهترین مراکز شهری زندگی میکنند. اگر چنین برنامهای وجود نداشته باشد در بحرانهای اقتصادی عده زیادی از افراد به گروه فقرای مطلق میپیوندند و کار دولت را برای کاهش فقر مطلق دشوارتر میکنند.
هنگامیکه هنوز مسئولان اقتصادی دولت فقر مطلق را ابرچالش نمیدانند، در هنوز بر پایه این رهیافت قدیمی میچرخد که تا رشد اقتصادی نباشد نمیتوان فقر را کاهش داد. با وجود این بینش که وجود هر تلاش در افزایش سرمایهگذاری اجتماعی را کاری بیهوده میداند، چطور میتوان حتی آرزوی کاهش فقر را در مدت چهار سال داشت؟ به علاوه اینکه وزارت رفاه در چهار سال گذشته وقت خود را مصروف شناسایی گروههای بالای درآمدی کرده تا یارانه شان را حذف کند، نه گروههای در فقر مطلق تا جانشان را نجات دهد!
وقتی مسئولین دولت هنوز دست امداد به سوی نخبگان و روشنفکران و محققان دراز نکردهاند چگونه میتوان انتظار داشت برنامهای از درون اتاقهای به اصطلاح فکر با نشستن روی مبلمانهای راحت، فقر را کاهش دهد؟
کانال رسمی روزنامه کیهان درتلگرام
@kayhan_news
?
#تیتر_یک
آمریکا و اروپا دو روی یک سکه
وزیر خارجه آمریکا: حفظ برجام به نفع ماست
«رکس تیلرسون» وزیر امور خارجه آمریکا در مصاحبه با شبکه «سی ان ان» گفت: ما حقیقتا به توافقی نیاز داریم که گستره بیشتری از تهدیدات از جانب ایران را شامل شود. اصلاح ایرادات برجام ممکن است از طریق یک توافق ثانویه صورت گیرد، نه با تغییر در مفاد برجام.رئیسجمهور آمریکا نمیخواهد کنگره تحریمهایی را علیه ایران وضع کند که باعث لغو برجام شود.
«نیکی هیلی» سفیر آمریکا در سازمان ملل در مصاحبه با برنامه «Meet the Press» شبکه «ان بیسی» گفت: در حال حاضر شما شاهد ماندن ما در این توافق هستید. ما در این توافق هستیم تا ببینیم که چطور میتوانیم آن را بهتر کنیم.
کیهان با استناد به متن برجام بارها تأکید کرده بود که این سند به همان اندازه که برای کشورمان خسارتآفرین است، در برگیرنده منافع آمریکاست و آمریکا هرگز از آن دست نمیکشد.
آقای روحانی- اردیبهشت 92- در جمع دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف گفت: «اروپاییها آقا اجازه هستند و آمریکا کدخداست؛ بستن با کدخدا راحتتر است».
بر همین اساس از ابتدای مذاکرات هستهای ایران و 1+5، گزاره«با کدخدا میشود بست و بازی برد- برد انجام داد» به نخ تسبیح راهبرد دولت یازدهم تبدیل شد. به این ترتیب در مذاکرات هستهای ایران و 1+5 دیدارهای دوجانبه وزرای خارجه ایران و آمریکا (ظریف-کری) رکورد زد. پیادهروی 15 دقیقهای ظریف و جان کری در ژنو، تماس تلفنی روحانی و اوباما و دست دادن ظریف و اوباما در سازمان ملل را نیز باید به فهرست اقدامات دولت در مذاکرات اضافه کرد.
مذاکرات پایان یافت. منتقدان دلسوز تاکید کردند که آمریکا کارنامه سیاهی در اجرای توافقات بینالمللی دارد و بر همین اساس با توجه به عهدشکنی طرف مقابل و به جهت حفظ منافع ملی و عزت مردم کشورمان باید «توازن تعهدات»، «همزمانی اجرای تعهدات»، «اخذ تضمین از طرف مقابل» و «پیشبینی برگشتپذیری امتیازات واگذار شده در صورت نقض عهد» در برجام رعایت شود.
برخی از مقامات ارشد دولت و روزنامههای زنجیرهای مدعی اصلاحات، منتقدان را به سخره گرفته و تاکید کردند که «آمریکا هیچگاه پرستیژ و اعتبار بینالمللی خود را به واسطه یک توافق خدشهدار نمیکند» و «ما به مذاکره با آمریکا خوشبین هستیم»!
برجام امضا شد. در فاصله امضا تا اجرای برجام، دولت ایران تعهدات را به صورت یکطرفه و شتابزده و برگشتناپذیر اجرا کرد. نوبت به اجرای تعهدات طرف مقابل رسید. دولت اوباما که هیچ گرویی و سپردهای در دست دولت روحانی نمیدید، بدعهدی و تحریمها را تشدید کرد. در اوج عهدشکنیهای آمریکا، روزنامههای زنجیرهای تاکید کردند که «امضای وزیر خارجه آمریکا تضمین است». حال همان جماعت تاکید دارند که آمریکا تنها یکی از طرفین توافق است و اتحادیه اروپا و اعضای اروپایی 1+5 اجرای برجام را تضمین کردهاند و در صورت خروج آمریکا از برجام؛ اروپا در کنار ایران خواهد ماند!
«زیگمار گابریل» وزیر خارجه آلمان (مهر 96): برلین آمادگی دارد فشار دیپلماتیک بر ایران را افزایش دهد اما برجام نباید آسیب ببیند.
«بوریس جانسون» وزیر خارجه انگلیس (مهر 96): انگلیس تلاش میکند تا توافق هستهای را حفظ کند اما ایران هم باید به سهم خود عمل کرده و نقش منطقهای اخلالگرانه خود را کاهش دهد.
«امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه(شهریور 96): با توجه به تحولات وضعیت منطقه و فشار فزایندهای که ایران به منطقه وارد میکند و با توجه به فعالیت رو به گسترش ایران در زمینه موشکهای بالستیک، باید برای محدود کردن فعالیت موشکی ایران و تمدید محدودیتهای برجام بر غنیسازی ایران برای دوران پس از سال 2025، با این کشور گفتوگو کرد.
آیا این موضعگیریها و اظهارات مشابه به معنی آن است که اروپاییها روبه روی آمریکا قرار گرفتهاند؟! آیا از این اظهارات اینگونه برداشت میشود که اروپا علیه تکروی ترامپ ایستاده است؟!
با کنار هم قراردادن اظهارات مقامات اروپایی و آمریکایی به این نتیجه میرسیم که آمریکا با همراهی کشورهای اروپایی با ژست دروغین مخالفت با برجام و نمایش مضحک «پلیس خوب-پلیس بد» به دنبال ایجاد اختلال محاسباتی در افکار عمومی و مجموعه تصمیمگیر در دستگاه دیپلماسی است.
همچنین نشریه«نیویورکر» در یادداشتی مدعی شد: «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران حدود یک ماه قبل به رابین رایت (نویسنده یادداشت) گفته بود ایران شاید بتواند تصمیم آمریکا برای تایید نکردن پایبندی به برجام را تحمل کند در صورتی که تحریمهای جدید اعمال نشود و دیگر کشورها نیز در تعامل با ایران –مخصوصا از لحاظ اقتصادی– باقی بمانند.
کانال رسمی روزنامه کیهان درتلگرام
@kayhan_news
?
#خبر_اقتصادی
آمار بانک مرکزی نشان داد
کسری 18 هزار میلیاردی بودجه دولت در پنج ماه اول امسال
طی هفتههای اخیر چندین بار در گروه اقتصادی کیهان به موضوع عدم تحقق درآمدهای بودجه و در پی آن، تشدید کسری بودجه دولت پرداختهایم، چه اینکه نوبخت، رئیسسازمان برنامه و بودجه کشور چندی پیش از احتمال عدم تحقق 10 هزار میلیارد تومان از منابع عمومی بودجه در سال جاری را داده بود که به خودی خود نگرانیها درخصوص وضعیت کسری بودجه کشور بر میانگیزد.
در پنج ماه نخست سال جاری، «تراز عملیاتی» (که قسمت عمده آن تشکیل شده از درآمدهای غیرنفتی دولت و پرداختهای جاری آن میباشد) به رقم منفی 46 هزار و 900 میلیارد تومان رسیده است.
این کسری، بیانگر این واقعیت است که درآمدهای غیرنفتی (یا به عبارت دقیق تر: درآمدهای غیرسرمایه ای) کشور، به میزانی نیست که هزینههای جاری دولت را پوشش بدهد. تاسف بارتر اینکه؛ هرچند دولت از منظر قانونی اجازه داشت بیش از 33 هزار میلیارد تومان کسری در تراز عملیاتیاش داشته باشد، اما با وجود این اجازه هم، دولت روحانی بیش از 13 هزار میلیارد تومان از حد مجاز کسری در تراز عملیاتی ایجاد کرده است!
نکته قابل تاملی که وجود دارد این است که تراز عملیاتی طی سالهای 94 و 95 به ترتیب، منفی 32 و منفی 27 هزار میلیارد تومان بوده است. یعنی درآمدهای غیرنفتی دولت نه تنها کفاف هزینههای جاریاش را نمیدهد، بلکه این کسری، طی سالهای گذشته هم مداوما بدتر شده است! جالب اینجاست که با اضافه کردن درآمدهای نفتی به بقیه درآمدهای دولت، باز هم شاهدیم که بیش از 18 هزار میلیارد تومان کسری وجود داشته که باز هم از میزان مجاز حدود پنج هزار میلیارد تومان بیشتر میباشد.
عدم تحقق 10 هزار میلیارد تومان از منابع عمومی بودجه، بیانگر این واقعیت است که کسری «تراز عملیاتی و سرمایهای» کشور از میزان مصوب شده هم بیشتر خواهد بود. (مگر اینکه دولت به تناسب این کاهش درآمد، هزینه هایش را هم کاهش دهد که این امر تا حدودی بعید به نظر میرسد مگر اینکه بودجه عمرانی مجددا گوشت قربانی این کاهش درآمدها بشود)
آنچه که در قانون بودجه امسال برای پرداختهای عمرانی در نظر گرفته شده، رقمی در حدود 30 هزار و 310 میلیارد تومان است اما؛ از این رقمی که باید در این مدت برای بخش عمرانی کشور هزینه میشد، فقط و فقط چهار هزار و 760 میلیارد تومان اختصاص داده شده است!
لازم به ذکر در این بازه زمانی، درآمدهای نفتی دولت 97 درصد رشد داشته است که در جای خود رقم قابل توجهی به نظر میرسد اما در عین حال پرداختهای عمرانی با 8/2 درصد کاهش مواجه شده است!
به عبارت دیگر درآمدهای نفتی، بیشتر صرف هزینههای جاری شده و در آن قسمت هزینه شده تا اینکه به بخش عمرانی تعلق پیدا کند.
کانال رسمی روزنامه کیهان درتلگرام
@kayhan_news
?
#خبر_خارجی
در آستانه خروج کامل داعش
دمشق: اجازه اشغال رقه را از سوی کردهای تجزیهطلب نمیدهیم
شماری از عناصر «داعش» طبق توافقی که قبلاً با کردهای مورد حمایت آمریکا موسوم به «نیروهای دموکراتیک سوریه»، امضاء کرده بودند، دیروز این شهر را با اتوبوس به سمت ناحیهای در «دیرالزور» ترک کردند. اما تعدادی دیگر از این عناصر که عمدتاً خارجی هستند، در رقه ماندند و به همین خاطر، در برخی مناطق رقه درگیری همچنان ادامه دارد. با این حال، میتوان گفت که رقه از اشغال داعش خارج شده است.
اما، از نگاه دولت دمشق، رقه هرچند از اشغال داعش خارج شده، ولی به اشغال تروریستهای جدید، یعنی همان کردهای مورد حمایت آمریکا درآمده است.
«محمد حجازی» نایب رئیس شورای استانداری «رقه» اعلام کرده که دمشق اجازه نمیدهد که استان رقه به اشغال (کردها) درآید. وی گفت ساکنان رقه عرب هستند. حجازی شمار تروریستهای باقی مانده در رقه را هم 450 نفر و شمار شهروندانی که در این شهر حضور دارند را هم 6000 تن ذکر کرده است. این مسئول سوری درباره «سرنوشت رقه پس از تسلط نیروهای کرد بر آن»، تأکید کرد که دمشق اجازه «اشغال» آن را نمیدهد و مسئولان سوریه از اقداماتی که در مسیر تجزیه این کشور صورت میگیرد، بیم دارند.» حجازی خاطرنشان کرد که مقامات سوری رقه را به ساکنان واقعی آن باز خواهند گرداند.
واشنگتن طی سالهای گذشته چند پایگاه نظامی و فرودگاه در استان کردنشین «حسکه» سوریه احداث کرده و هدفش این است که در آینده، دمشق را با چالش کردهای شمال مواجه کند، به طوری که توجه سوریه به جنوب و رژیم صهیونیستی سلب گردد. رقه نیز یکی از مکانهایی است که آمریکا میخواهد کردها را بر آن مسلط کند.
کانال رسمی روزنامه کیهان درتلگرام
@kayhan_news
?
#دیگر_عناوین
نگاهی به دیروزنامههای زنجیرهای
مواضع ترامپ تقصیر خودمان است/چون کم امتیاز دادیم!
روزنامه زنجیرهای بهار در گزارش تیتر یک دیروز خود با عنوان «فرصتِ طلاییِ از دسترفته» ابتدا توهینها ، اتهامها و تهدیدهای رئیسجمهور آمریکا علیه ملت و دولت ایران را به اعتراض به رفتارهای منطقهای ایران تقلیل داد و نوشت:«خلاصه آنچه ترامپ در تمام مدتی که در کاخ سفید حضور دارد درباره برجام میگوید این است که چرا جمهوری اسلامی ایران در رفتارهای منطقهای خود تغییری ایجاد نکرده است».
این روزنامه در ادامه ضمن تکرار ادعاهای مقامات آمریکائی، کشورمان را به دلیل حضور مقتدرانه در منطقه در مبارزه با تروریسم و توان موشکیاش به نقض روح برجام متهم کرد و نوشت: «اگر قرار باشد صریح باشیم باید بگوییم که واقعیت هم جز این نیست و هم ایالات متحده و هم ایران روح برجام که به معنای همکاری و گفتوگوهای مشترک و بر مبنای حسن نیت است را به دفعات نقض کرده اند».
روزنامه بهار سپس با طرح این پرسش که «آیا راهی برای جلوگیری از بهانهجوییهای ترامپ وجود نداشت؟» در ادعایی مضحک مینویسد:«از همان روز تا بهمن95 یعنی زمان آغاز به کار دولتترامپ یک فرصت طلایی در اختیار کشورمان بود که ایران میتوانست کلیه بهانهها را از دولت آینده ایالات متحده برای ایجاد مانع بر سر راه اجرای دقیق برجام بگیرد. باراک اوباما و جان کری به عنوان رئیسجمهور و مقام ارشد دستگاه سیاست خارجی ایالات متحده در آن روزها بارها دست خود را برای آغاز همکاری با ایران در موضوعات منطقهای از جمله بحران سوریه به سوی مقامات ایرانی دراز کردند اما پاسخ همیشگی وزیر امور خارجه کشورمان این بود که دستگاه سیاست خارجی ایران تنها اجازه مذاکره در حوزه مسائل هستهای را دارد. در مسئله حقوق بشر نیز وضعیت به همین شکل بود و در زمانی که مسئولان اتحادیه اروپا آماده مذاکره با ایران برای حل و فصل این پرونده با الگویی مبتنی بر سیاست «برد-برد» همچون برجامِ هستهای بودند شاهد آن بودیم که به دلیل عدم هماهنگیهای داخلی این مذاکرات به سرانجام مثبتی نرسید.»
این روزنامه زنجیرهای در حالی چنین ادعایی را مطرح میکند که شدیدترین تحریمها علیه ایران در دوره اوباما با شعار تحریمهای فلجکننده، تصویب شد و از سوی دیگر روند نقض برجام نه از دولت ترامپ که از دولت اوباما شروع شده بود، قانون تحریمی ISA و قانون محدودیت ویزا، بخشی از مصادیق نقض برجام در زمان اوباما است.
همچنین باید گفت تمرکز بر روی توان دفاعی و اقتدار منطقهای ایران از سوی غرب و پادوهای آنان در روزنامههای زنجیرهای مدعی اصلاحات پس از متوقف کردن فعالیت هستهای در قالب برجامیزه کردن اقتدار دفاعی ایران نه تنها عجیب نیست که قابل پیشبینی هم بود. چراکه دولتهای غربی به رهبری آمریکا چند پروژه اصلی برای تضعیف، استحاله و در صورت امکان تغییر نظام جمهوری اسلامی تعریف کردهاند که برنامه هستهای ایران یکی از این پروژهها بود و از بین بردن قدرت موشکی ایران و کاهش نفوذ و در صورت امکان از بین بردن قدرت منطقهای محور مقاومت به رهبری ایران با برچسب حمایت از تروریسم از دیگر پروژههای اصلی آنها در این راستاست.
در واقع آمریکاییها در موضوع اقتدار دفاعی ایران بهطور همزمان فشار از بیرون و امید به نفوذیهای داخلی را دنبال میکنند تا به خیال خام خود بتوانند قدرت منطقهای و اقتدار دفاعی ایران را نیز «برجامیزه» کنند و بعد به سراغ برجامهای 3 و 4 یعنی دست کشیدن ایران از حمایت محور مقاومت و همچنین اجبار ایران به جدا کردن دین از سیاست (ایدئولوژیزدایی) بروند.
کانال رسمی روزنامه کیهان درتلگرام
@kayhan_news