درگذشت امیرعباس انتظام و ادای دین گروهها و جریانهای انحرافی
?درگذشت امیرعباس انتظام و ادای دین گروهها و جریانهای انحرافی ?
✍️امیرعباس انتظام، معاون نخستوزیر و نیز سخنگوی دولت مهدی بازرگان، عضو جبهه ملی ایران، امروز 21 تیرماه 1397 درگذشت و در پی آن موج ادای دین فرق و جریانهای انحرافی نسبت به این شخصیت پرحرف و حدیث که سالها به اتهام جاسوسی در زندان بسر میبرد، سرازیر شد.
بررسی اقدامات و جاسوسیهای عوامل نفوذی استعمار در حوزه سیاسی تاریخ ایران، نشان از آن دارد که یک ویژگی مشترک در بین آنها وجود داشته و آن عدم چشمپوشی از قدرت استعمار در جهت پیشبرد چرخ محرک کشور و سرسپردگی محض به ایشان است. این وابستگی به حدی زیاد بود که افراد، آگاهانه و یا از سر بیاطلاعی در همان مسیر و پازلی حرکت میکردند که سرپلهای استعمار برای آنها پیشبینی و تعریف کرده بودند.
?جریان ملی مذهبی و در پی آن گروهک نهضت آزادی، از جمله عواملی بودند که روند تاریخیشان و با عملکردشان بر مولفههای مذکور مهر تأیید میزنند و از این گروه میتوان به عنوان یکی از جریانها و کانالهای نفوذ آمریکا در داخل ایران نام برد.
از جمله عوامل شاخص گروهک نهضت آزادی که در دولت موقت نیز نقش معینی داشت، «عباس امیرانتظام» است. از وی میتوان بهعنوان یکی از عوامل شناسنامهدار آمریکا در جریان پیش و پس از انقلاب اسلامی فعالیت داشته است، نام برد.«عباس امیر انتظام» فردی است که بیش از ۳۰۰ صفحه از اسناد لانه جاسوسی را به خود اختصاص داده و نقشآفرینی او در نفوذ میان اعضای شورای انقلاب و انتقال اخبار لحظه به لحظه آن به سفارت و عوامل آمریکا مسئله مشهودی است. البته وی در سالهای پایانی عمرش، اسناد لانه جاسوسی را جعلشده خواند و اظهاراتی متناقض با سخنان پیشین خود بیان نمود. او همچنین، رابطه خود با آمریکاییها را در آن زمان قانونی میدانست.
بر اساس اسناد بهدست آمده، عباس امیر انتظام با اسمرمز «اس. دی. پلاد/۱» با آمریکاییها ارتباط داشته است. ?اسناد کشفشده درباره امیرانتظام پس از تسخیر لانه جاسوسی آمریکا، اسناد رشتهشدهای بود که به همت نیروهای انقلابی رشتههای مرتبط به هم چسبید. این اسناد، تشریحکننده ادامه طرحهای عملیاتی سیا در ارتباط با تبادل اطلاعات با دولت موقت به ریاست بازرگان است. دو نکته اضافه بر آنچه در کتاب آمده در این اسناد وجود دارد: ۱- اینکه امیرانتظام از اوایل دهه ۱۳۴۰ با سیا و مامور سابقه دار سیا جرجکیو ( آدلسیک) ارتباط داشته است. ۲- در رابطه با فرستادن امیرانتظام به عنوان سفیرکبیر ایران در استکهلم، دو هدف از سوی گردانندگان نهضت آزادی (دولت موقت) دنبال میشده؛ یکی اینکه او از سوی دولت موقت مامور برقراری تماس مجدد با سیا و تبادل اطلاعات باشند و دیگری جذب ایرانیان مقیم اروپا برای بازگشت به ایران.
?ارتباط نهضت آزادی و عباس امیرانتظام با سازمان جاسوسی آمریکا غیرقابل انکار است. این در حالی است که «نورعلی تابنده»، قطب فعلی فرقه گنابادی، روزی در نهضت آزادی عضویت داشت و به همکاری با عناصر این گروهک میپرداخت؛ امری که با ادای دین وی به اعضای این گروهک در سالهای اخیر، تأیید شدهاست. /بخش تحلیلی روشنگر
@Feraghvaadyan