اوصاف منتظران
اوصاف منتظران…
✨اوج کمال انسان در بندگی و خاکساری در پیشگاه خداوند است. پیامبران و امامان به عنوان برترین انسان ها بیش از دیگران اهل نیایش و تهجّد و شب زنده داری و نماز و عبادت بودند. لذا پیروان راستین «خط انبیاء» نیز باید اینگونه باشند.
⛅️منتظران واقعی حضرت مهدی (ع) هم باید از این روحیه و اعمال برخوردار باشند تا محبوب خدا و رسول(ص) و امام عصر قرار گیرند، چرا که مولایشان هم اینگونه است.
?در اوصاف یاران حضرت مهدی (ع)، امام صادق (ع) می فرمایند: «رجالٌ یناموُن اللَّیلَ، لَهُم دویٌ فی صلاتِهم کَدَوِی ِ النَّحل ِ، یَبیتونَ قیاماً علی اطرافِهِم و یُصبِِحونَعلی خُیولهم، رُهبانٌ بِاللَّیل ِ، لُیوثٌ بالنَّهار…؛ آنان شب زنده دارند، در نمازشان زمزمه ای دارند همچون صدای زنبوران در کندوها، شب ها به عبادت می ایستند و روزها سوار بر اسب ها (دنبال جهاد و تلاش)اند، زاهدان شب اند و شیران روز» (1)
??این اوصاف در مردان الهی دیده می شود. امیرالمومنین (ع) نمونه بارز این صفات است. امامان ما همه اهل دعا و تهجد و اشک و آه شبانه و تلاش روزانه بوده اند. سیره عبادی پیامبر(ص) و ائمه علیهم السلام آکنده از عبادت ها و نمازها و سجدهای طولانی و قنوت های بلند است. عبادت با حال و با خضوع و خشوع و دور از کسالت و بی حالی و خالی از ریا و خودنمایی، انسان را محبوب خدا می کند.
☀️امیرالمومنین امام علی (ع) می فرمایند: «إذا أحَبَّ اللهُ عَبداً اَلهَمَهُ حُسنَ العِبادة؛ هر گاه خداوند بنده ای را دوست داشته باشد، عبادت نیکو را به او الهام می کند.» (2)
?و از پیامبر خدا (ص) نقل شده است: «برترین مردم کسی است که به عبادت عشق بورزد وبا آن هم آغوش شود و عبادت را قلباً دوست بدارد و با جسم و بدن به آن بپردازد و خود را برای عبادت و پرستش، خالی و فارغ سازد و نسبت به سختی و راحتی دنیا بی خیال باشد.» (3)
?کسی دوستدار عبادت می شود که عشق به خدا و آخرت داشته باشد و با معرفت و محبتی که نسبت به خدا دارد از عبادت خویش لذت ببرد و شب از بستر نرم و گرم برخیزد و در حالی که دیگران در خواب ناز خفته اند، او به درگاه خدا بایستد و نماز بخواند و به سجود افتد و قرب و کمال جوید.
⚠️سستی در عبادت و نماز و بی حالی در دعا و نیایش، نشان ضعف ایمان است. به فرموده رسول خدا (ص): «آفَةُ العِبادَةِ الفَترةٌ؛ آفت عبادت سستی و تنبلی است.» (4)
⏳بخشی از اوقات روزانه یک مسلمان باید به ارتباط با پروردگار از طریق دعا و نماز و عبادت و تلاوت بگذرد، تا لحظات عمرش روشن و سرشار باشد.
??حضرت مهدی (ع) نماز را یکی از راه های غلبه بر شیطان دانسته و می فرمایند: «ما اُرغِمَ اَنفُ الشّیطان ِبِشیءٍ اَفضَلُ مِنَ الصَّلاةِ، فَصَلِّها و اَرغِم انفُ الشّیطان ِ؛ به هیچ چیز برتر از نماز، دماغ شیطان به خاک مالیده نمی شود. پس نماز بخوان و دماغ شیطان را به خاک بمال.» (5)
✅تقویت رابطه با خدا با نماز و عبادت سلطه ابلیس را از بین می برد و ما را مصون می سازد.
?پی نوشت ها:
1. بحارالانوار ج 52، ص 308
2. غررالحکم، حدیث 4066
3. اصول کافی، ج2، ص 83
4.تحف العقول، ص6
5.موسوعة سیرة اهل البیت، ج 35، ص 85
?برگرفته از«زندگی مهدوی، اخلاق و اوصاف منتظران»
✍?نوشته جواد محدثی
#کلاس_درس_مهدویت
ا___________________
?????????
@Farhange_Mahdaviat