اهل سنت، در سند حدیث غدیر، در کلمه مولا
اهل سنت، در سند حدیث غدیر، در کلمه مولا
جمله “من کنت مولاه"، کلمه مولا دارای معانی مختلف از جمله سرپرست و صاحب اختیار، دوست،همسایه،عبد و… میباشد.
لذا گفته اند: منظور پیامبر(ص) این است که هرکس من دوست اویم علی(ع) نیز دوست اوست.
#جــواب
در آیه تبلیغ(مائده/۶۷) حکم شدیدی برای عدم رساندن این مطلب قرار داده شده که خداوند به رسول خود میفرماید: «اگر نرسانی وظیفه رسالت خود را انجام نداده ای»
دوستی چندان مساله مهمی نیست که اینچنین تهدیدی برای آن قرار داده شود و شایسته این مقام تنها مساله خلافت است و در ادامه آیه می آید که خدا تو را از (آزار) مردم حفظ میکند؛ مگر دوستی خطر ایجاد میکند!؟ این مساله خلافت است که خیلی ها به آن طمع داشتند و بخاطر آن ممکن بود به پیامبر(ص) آسیب برسانند.
• طبق احادیث پیامبر(ص) مردم قبل ازغدیر خم به دوستی پیامبر(ص) با امیرالمومنین(ع) آگاه بودند، بنابراین غدیر خم موردی نداشت.
• آیه اکمال(مائده/۳) که در مورد روز غدیر نازل شده میفرماید: «دین شما را برایتان کامل کردم و کافران امروز ناامید شدند» آیا با دوستی امیرالمومنین(ع) کافران از، از بین بردن دین مایوس شدند!؟ یا این مساله امامت و خلافت بود که امتداد نبوت است؟
نڪته/1?
پیغمبر(ص) قبل از گفتن “من کنت مولاه” فرمودند: «من اولی بکم من انفسکم» چه کسی نسبت به شما از خود شما سزاوارتر است و امر او را بر امر خودتان مقدم میکنید؟ مردم گفتند: خدا و پیامبرش(ص).
بعد فرمودند: “من کنت مولاه” یعنی هرکس من نسبت به او از خودش سزاوارترم زین پس، علی (ع) نسبت به او از خودش سزاوارتر است و صاحب اختیار اوست.
• (سوره احزاب/آیه۶) بر این مطلب دلالت میکند: «النبی اولی بالمؤمنین من انفسهم»
نڪته/2?
روز غدیر گرمای شدیدی داشت بطوری که مردم ردای خود را زیر پا و بالای سر خود نگاه میداشتند.
آیا مردم در این گرمای شدید حدود سه روز برای مسالهء نه چندان بزرگی مانند دوستی معطل شدند!؟
نڪته/3?
افراد حاضر در روز غدیر از این کلمه خلافت الهی را فهمیده اند و مانند عمر ابن خطاب تبریک گفتند یا مانند حسّان ابن ثابت شعر در مدح مولا گفتند که در شعر گفت: “حضرت امیرالمؤمنین(ع) امام و هادی برای ماست”
نڪته/4?
تبادر ازحاقّ لفظ:
لفظ ولیّ و مولا اگر چه در لغت دارای معانی متعددی است ولی هنگامی که بدون قرینه بیاید، عرب از آن معنای صاحب اختیار، اولی به تصرف و سرپست میفهمد که همان معنای امامت است و تبادر علامت حقیقت است. البته ادله دیگری هم ماند، ولی همین ها کفایت میکند.
داستان?
استدلالی که یک #سنی را طی چند دقیقه #شیعه کرد:
یکی از اهالی قم، همکاری سنی داشت. روزی شخص اهل سنت، قصد مسافرت با هواپیما داشت. در فرودگاه مقدمات پرواز را انجام میداد.
دوست شیعی با وی تماس میگیرد. با اصرار و التهاب از او میخواهد که برای شنیدن امر بسیار مهمی همین الان سفر را رها کند و به قم بیاید.
برادر سنی مذهب، هرچه عذر و انکار می آورد نتیجه ای جز اصرار بیشتر نمیبیند. سرانجام به خواسته برادر شیعه تن میدهد و سراسیمه خودش را به قم میرساند. با شتاب به منزل دوست خود میرود و میپرسد: چه شده است؟ حرف مهمی که داشتی چیست؟
دوست شیعه مذهب به او میگوید: هیچ! فقط خواستم بگویم دوستت دارم!
برادر سنی مذهب عصبانی میشود و با چهره ای برافروخته میگوید: همین؟! سفر مرا برای شنیدن اینچنین حرف سبکی تعطیل کردی؟
دوست شیعی میگوید: مگر شما نمی گویید پیامبر(ص) در غدیرخم آن همه انسان و کاروان را در گرما نگه داشت و رفتگان را بازگرداند و جاماندگان را رساند تا به ایشان بگوید علی را دوست داشته باشید؟
دوست سنی، غرق تامل میشود و زیر لب به ولایت و امامت علی(ع) شهادت میدهد!
#من_کنت_مولاه_فهذا_علی_مولاه
#علی_مع_الحق_و_الحق_مع_عل
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
⭕️ الْحَمْدُلِلَّهِ الَّذِي جَعَلَنَا مِنَ الْمُتَمَسِّكِينَ بِوِلاَيَةِ أَمِيرِالْمُؤْمِنِينَ عَلیِ ابْنِ اَبی طالِب وَ الْأَئِمَّةِ الْمَعصُومین عَلَيْهِمُ السَّلاَمُ
?عـاشـقـاݩ عیــدٺـان مـــبـارڪــ
??بـہ ضــدِشُـــبـهـِه بپـیـوندیـد…
? https://t.me/joinchat/AAAAAENX-edZoFoGte8aVw