آینده انسان و اسلام
#امام_زمان عج
? #معارف_مهدوی
? #آینده_انسان_و_اسلام
⬆️ ادامه عدالت اجتماعی اسلام ؛
?از امام سجاد عليه السلام روایت شده است [11] : ابومالك ميگويد: به امام علي بن الحسين عليه السلام گفتم: مرا از مجموعه آيينهاي دين (خدا) آگاه كن.
امام فرمود: (همه تعاليم دين) حقگويي, داوري طبق عدالت و وفاي به عهد است. همه دين خدا همينها است.
? در اين حديث كه تبيين خطوط اصلي اديان و شرايع الهي است, عدل و حقگويي و پيمانداري مجموعه دين به حساب آمده است. اسلام اصل عدالت را يك سنت عام و قانون عمومي حاكم بر كائنات و بر جامعه بشري معرفي كرده است. حتي در احاديث قرآن كريم, كتاب جاودان الهي و جامع اصول شرايع و اديان به كتاب عدل و ناطق به عدالت توصيف شده است.
امیرالمومنین عليه السلام [12] : قرآن به قانون عدل ناطق است.
(القرآن) رياض العدل و غدرانه… [13] : قرآن كريم بوستان در بوستان عدل و بركه در بركه عدالت است…
? نقش اصلي اين كتاب كه آخرين كتاب و شريعت است, تبيين سنت عدل و اصول عدالت اجتماعي است. قرآن كريم بوستان سر سبز و بركه زلال دادگري در جهان است در صورتي كه نيك شناخته گردد و به موازين آن عمل شود. پيامبران كه از حقيقت جامعه و انسان و سعادت و نيكبختي او آگاهي كامل داشتند خوب ميدانستند كه همه احكام و آموزشها و برنامه هاي آنان در پرتو بهبود روابط انساني و امنيت اجتماعي و عدالت اقتصادي و… تحقق ميپذيرد و بدين سان زمينه عينيت يافتن احكام آماده ميگردد.
? در جامعه عادل و نظام دادگستر, انسان درست تربيت ميشود, و با آسايش و فراغت و امنيت به تكليف تن ميدهد و به مقررات و اصول اجتماعي و حقوق همگان احترام ميگذارد و در پرتو چنين تعهدشناسي و مسئوليت پذيري است كه به سعادت و خوشبختي دست مي يابد و راه عروج به معنويت و خدا را در پيش ميگيرد در سايه سياه ستم و اجتماع ستم بنياد كه هيچ گونه امنيت اجتماعي و عدالت معيشتي نيست و خاطري آسايش ندارد نميتوان انتظار داشت مردمان وظيفه شناس باشند و از حدود خويش تجاوز نكنند و به احكام دين عمل كنند, و احكام الهي در ميان آنان زنده باشد و جريان يابد; اينها همه در سايه عدل تحقق ميپذيرد، دين در سايه عدل زنده است و زنده ميماند و اين است كه امام علي بن ابيطالب عليه السلام فرموده است: العدل حياة الاحكام [14]
اجراي عدالت سبب زنده بودن و زنده ماندن (عمل شدن به) احكام دين است.
? بنابر همين اصل بايد پايه ها و پايگاههاي اصلي اجتماع و نظام مديريت جامعه كه در همه زوايا و زمينه هاي اجتماع اثر مستقيم دارد و همه بخشهاي جامعه را به سوي جهت گيري و حركت خويش هدايت ميكند عادلانه باشد تا كل روابط اجتماعي در تمام زمينه ها و بخشهاي حيات گروهي و جمعي رنگ عدالت به خود بگيرد, و حركتي در جهت عدل و داد داشته باشد.
? امام صادق عليه السلام حاكميت زمامداران عادل را زمينه و علت اصلي احياي هر حق و عدل, و مرگ هر ظلم و ستم و فسادي ميشمارد, و دين خدا را در پرتو چنين حاكميتي استوار و پايدار ميداند: امام صادق علليه السلام: …ان في ولاية و الي العدل و ولاته, احياء كل حق و كل عدل, و امانة كل ظلم و جور و فساد فلذلك كان الساعي في تقوية سلطانه, و المعين له علي و لايته ساعيا في طاعة الله, مقويا لدينه… [15]
? ان شاءالله ادامه دارد ..
╔═ ❄️ ════ ? ═╗
https://eitaa.com/Ganjitaa